Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 29., vasárnap

20.712 - Nemzeti Hírháló > 17 embert rabosítottak Siófokon egy Facebook-megosztás miatt

Nemzeti Hirháló
2015 november 28.

17 embert rabosítottak Siófokon egy Facebook-megosztás miatt 
2015. 11. 27. 24.hu 

A volt fideszes polgármester jelentette fel őket, mert egy ingatlanügyről írt bejegyzést tettek közzé. 

17 embert kihallgattak és rabosítottak Siófokon egyetlen Facebook-megosztás miatt, mert a volt fideszes polgármester, Balázs Árpád rágalmazás miatt feljelentést tett - írja a 444. Az "Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága" nevű Facebook-oldalon megjelent bejegyzésben az áll, hogy egy siófoki belvárosi ingatlant Balázs polgármestersége alatt megdöbbentően olcsón, kevesebb mint 76 ezer forint négyzetméteráron adtak el. A bejegyzés megkérdőjelezi az eladás jogszerűségét, de a posztoló nem vádolja semmivel Balázs Árpádot, annyit írt, hogy az ügylet gyanús és kijelentette, hogy a megkötött szerződést érvénytelennek tartja. 

Miután Balázs feljelentést tett, az ügyészség is beszállt közvádlóként, arra hivatkozva, hogy a rágalmazást hivatalos személy ellen követték el. Kovács Péter Balázst, a DK Somogy megyei elnökségének tagját az elsők közt hallgatták ki. Ő egyébként a város egyik legismertebb polgára, az első városi tévé egykori vezetője, volt főiskolai tanár. Tudomása szerint a helyi DK másik ismert alakját, Poósné Kovács Andrea temetkezési vállalkozót, és Farkas Hédit, a siófoki MSZP-szervezet tagját is vegzálják a megosztás miatt. Az ügyet koncepciós pernek tartja, azt mondta, szeptemberi kihallgatásakor a rendőrök többek köztarra voltak kíváncsiak, hogy ismeri-e a többi embert, akik megosztották a bejegyzést. 

Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s ügyvéd-politikus, aki az ügyben 9 gyanúsítottat ingyen véd, teljesen alaptalannak tartja a gyanúsítást. Azt mondta: közügyben írott posztról van szó, ami nem gyalázkodó, nem nevezte korruptnak a volt polgármestert. Czeglédy egyébként azzal vált országosan ismertté, hogy lebuktatta a kokainozó szombathelyi fideszeseket. 

Kapcsolódó: 
   Üldözőbe vette egy nő a táskáját elrabló bűnözőket - most őt akarják elítélni, sőt, egy bíró szerint gyilkosságot követett el (kuruc.info
   A helyzet fokozódik: a Blikk szerint két hatvanéves beült az autóba, és elindult kivégezni Orbán Viktort(kuruc.info
   Orbán Viktort akarták meggyilkolni -VIDEÓ (hirpress.hu
   Nem tévedés: osztrák téeszelnök vette meg Simicska földjeit (valasz.hu

A magyar föld nem eladó! 
Ne a termőföld eladásával finanszírozza a Fidesz az oligarchaváltást! 
http://www.sokkaljobb.hu/content/a-magyar-föld-nem-eladó 
Az állami tulajdonú termőföldnek a haveri ökörkörnek juttatása máris több milliárdos költséget okozott. Még az is lehet, hogy többe kerül a leves, mint a hús. Az árverezés és annak költségei, számítógépes programok milliárdokért, stb. stb. A haverok a vásárláshoz kedvezményes hitelt is kapnak, ami állítólag már el is fogyott!
Lehet, hogy néhány kisgazda is termőföldhöz jut, azokat aztán minden órában mutogatni fogják a közmédiában, mondván, hogy lám, földtulajdonhoz jutott a nép egyszerű gyermeke! Az offshore lovagok (magyarországi adófizetést elkerülő) haverok meg a háttérben röhögnek a magyar társadalom hiszékenységén! Tűrjük még magyarok? (SVPSZ) 


Veszélyben a hazai gázellátás az orosz-török balhé miatt 
Káncz Csaba, 2015. november 27. Privátbankár 

A török-orosz incidens következményeképpen Moszkva határozott katonai és politikai válasz-lépéseket tett. A hazai energiabiztonság sarokkövének számító Török Áramlatot Moszkva felülvizsgálat alá veszi Ankara elleni büntetőintézkedésként. Eközben a hazai gáztárolók feltöltöttsége jelenleg csupán 33 százalékos szinten áll. 

NATO harci gép utoljára 63 éve lőtt le szovjet-orosz vadászgépet a koreai háború utolsó hónapjaiban. Ezért sem szabad félvállról vennünk a keddi török-orosz incidenst. Bár a nemzetközi nagypolitika (NATO, ENSZ) azóta mindent megtesz a szálak elvarrására és a kedélyek lecsillapítására, katonai síkon az elmúlt pár napban az eszkalációt látjuk. 

Orosz és török katonai lépések 
Az incidens óta orosz vadászgépek kísérik a bombázókat a terrorellenes hadműveletek során, hogy megvédje őket egy hasonló agressziótól. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt is bejelentette, hogy legmodernebb orosz S-400-as légvédelmi rakétarendszerrel erősítik meg az orosz légibázis védelmét Szíriában. 
A szír Hmeimim légibázis közelébe vezényelt "Moszkva" nevű rakétacirkáló hadihajó pedig minden ellenséges légi járművet megsemmisítésére kapott parancsot nagy hatótávolságú rakétáival. A Kreml azt is elhatározta, hogy elektronikus zavaró-eszközeit is beveti, amelyek adott esetben a török radar- és harci-eszközöket hivatottak lebénítani. 
Ankara közben több tucat török tankot küldött az észak-szír latakiai és a Türkmen Hegység közeli határhoz. A szíriai turkománok az egykori Oszmán Birodalomból több hullámban bevándorolt szeldzsuk törökök leszármazottai. Mivel a szír kormánycsapatok az utóbbi hetekben folyamatosan támadják - orosz légi támogatással - a turkomán állásokat, kialakulhat egy olyan helyzet, ahol a törökök bevonulnak a türkmén hegység vidékére, ezáltal biztosítván azt, hogy jövőbeli tárgyalások esetén nemcsak a kurdok, de a türkmének is ott lesznek a béketárgyalásokon. 

Kijev a probléma része 
Ukrajna közben a maga eszközeivel próbálja eszkalálni a helyzetet. Olekzsandr Turcsinov, a kijevi Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője, szakszerűnek nevezte a török légierő lépését és szerinte minden civilizált ország így tett volna, ha megsértik a légterét. Nem egy szakmailag megalapozott és diplomatikus kijelentés ez egy olyan ország képviseletében, amely nemrég egy 3 milliárd dolláros kötvénycsomaggal csődölt be Moszkva felé és jelenleg is gyakorlatilag háborúban áll Moszkvával. 
S noha pár hónapja Moszkva és Kijev aláírt egy megállapodást a Gazprom szállításairól, ezt a Kreml szerdán felmondta és leállította a gázszállításokat Ukrajnának. 

Már középtávon fejreáll a hazai energiastratégia? 
Mivel Törökország energia-igényének 53 százalékát Oroszország elégíti ki, az ukrán fejlemény bizonyára nem kerülte el az ankarai döntéshozók figyelmét sem. Mi több, a politikai civakodás következtében súlyos árnyék vetült a Török Áramlatra is, amely pedig kulcsfontosságú Budapest energiabiztonsága számára pár év távlatában. 
Alekszej Uljukajev orosz gazdaság-fejlesztési miniszter pedig tegnap már be is jelentette, hogy a Török Áramlat projekt abba a kategóriába esik, amelyet Moszkva felülvizsgálat alá vesz Ankara elleni büntetőintézkedésként. 
Ilyen régiós politikai és energetikai turbulenciák közepette érdemes kiemelni, hogy a Magyar Földgáztároló napi online adatai szerint a hazai gáztárolók feltöltöttsége jelenleg csupán 33 százalékos szinten áll. Holott 2012 november végén a feltöltölttség még közel 60 százalékon, 2013 november végén pedig 47 százalékon állt. 
Mielőtt állami kézbe került volna a teljes tárolói kapacitás, a szigorú szabályozás alatt álló piaci szereplők a tartalékok szintjét 85 százalékkal magasabb szinten tartották, mint az állami szereplő. Nagy kérdés tehát, hogy érdemes volt-e a magyar államnak 2013 tavaszán 870 millió euróért (akkori 264 milliárd forintért) megvenni az E.On hazai gázüzletágát. 

Káncz Csaba jegyzete 


Törökország az Iszlám Állam olaját vásárolja fel 
2015.11.28. 16:13 hidfo.ru 

Az iraki képviselőtanács egy tagja - volt nemzetbiztonsági tanácsadó - arról számolt be, hogy az Iszlám Állam húsz dolláros áron ad el olajat Törökországnak, amit a terrorszervezet Irak és Szíria területén termel ki. 

Mowaffak al-Rubaie Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Ankara több formában is támogatja az Iszlám Állam nevű szervezetet. A terroristákkal folytatott együttműködés részeként naponta több ezer külföldi állampolgár lépi át a török-szíriai határt, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon, a török határőrség pedig úgy tesz, mintha mindezt nem látná. Törökország lehetővé teszi, hogy a térségben működő menekülttáborokban az Iszlám Állam tagokat toborozzon, a terrorszervezet sérült harcosai pedig Törökországban kapnak kórházi kezelést, amiről szintén a kormány gondoskodik. 
Az iraki képviselő kijelentette, hogy az együttműködés részeként az Iszlám Állam Irak és Szíria területén folytat olajkitermelést, amit a törökök segítenek értékesíteni. A terroristák a feketepiacon 20 dolláros áron tudják eladni az illegálisan kitermelt olajat, a kormány pedig nem számolja fel ezt a tevékenységet, mert maga is profitál az illegális kereskedelemből. 
Vlagyimir Putyin orosz államfő a hét folyamán Moszkvában, Francois Hollande francia elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján szintén kijelentette, hogy Szíriából hatalmas olajkészleteket szállítanak rendszeresen Törökország területére, ami a terrorszervezetnek állandó bevételi forrást jelent. 

Kapcsolódó: 
   Erdogan végképp meghibbant! (titkolthirek.wordpress.com
   Jó biznisz (volt) a szíriai polgárháború a Kardigan-klánnak! (balrad.com
   A szír külügyminiszter szerint a szélsőségesek Törökországból kapnak fegyvereket (karpathir.com
   Európa széteshet, mint a Római Birodalom a holland miniszterelnök szerint (karpatinfo.net
   Törökország a puskaporos hordó körül tüzeskedik! (balrad.com
   39 török üzletembert tartóztattak le Oroszországban (vs.hu
   Szaúd-Arábia maga az iszlám állam (alfahir.hu
   A cirkáló "Moszkva" is megérkezett a török határhoz a rakéták Törökország felé mosolyognak. videóval....(tvzvezda.ru
   Obamaki és Erdogan megegyeztek (balrad.com