Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 7., szombat

20.665 - Az életének 94. évében elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken 15 órakor! > A szertartásról készült összeállítást IDE kattintva találja. (Lent!)


Az életének 94. évében elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken 15 órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál. A temetést a Duna Televízió élőben közvetíti

A Magyar Írószövetség, az Országgyűlés és a Magyar Köztársaság volt elnökétől Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát vesz búcsút római katolikus szertartás keretében, Mécs Imre pedig személyes hangvételű búcsúbeszédet mond. A temetésen közreműködik Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András.


Megemlékezése közben Mécs Imre úgy írta le a volt államfőt, mint aki "ember volt, az embereknek az embere", akit "nem lehetett nem szeretni", és az emberek óriási többsége szerette is őt; a szegény embereknek, az elnyomottaknak, a jogtalanoknak a szócsöve, aki tudott kemény és határozott lenni, aki tudott "gyűlölni a gyűlölettel szemben, a széthúzással szemben".

A volt államfő, író, műfordító, politikus életének 94. évében, október 6-án hunyt el.A szertartásról készült összeállítást IDE kattintva találja.