Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 9., hétfő

20.678 - Márfi Gyula, a veszprémi egyházmegye érseke: Európa leigázása zajlik


Feladó: Magdi Rozgonyi
Dátum: 2015. november 9. 10:36
Tárgy: Márfi Gyula, a veszprémi egyházmegye érseke: Európa leigázása zajlik
Címzett:

 

​​
Márfi Gyula, a veszprémi egyházmegye érseke: Európa leigázása zajlik


Csütörtökön délelőtt Gelencén a zsúfolásig telt Szent Imre-templomban tartották az egyházköz­ség búcsúnapját, melyen Bereczi István plébános meghívására az ünnepi szentmisét Márfi Gyula, a veszprémi egyházmegye érseke celebrálta. Az ünnepi szentmise után az érsek atya a plébánia udvarán egyetlen témakörben, a migránsválsággal kapcsolatosan rövid sajtótájékoztatót tartott.

Elmondta: a helyzet rendkívül bonyolult és összetett, hiszen bizonyára vannak a migránsok között olyanok is, akik a háborús övezetből menekültek vagy a szegénység, esetleg az ökológiai válság elől kelnek útra Európa felé. A háború nem most kezdődött, hogy most ilyen nagy tömegben jönnek, annak nyilván valami más oka van. Az iszlám tömegek vezetői világosan látják, hogy Európában olyan szellemi, lelki és vallási légüres tér alakult ki, amelyet most könnyen be tudnak tölteni, és így valóra tudják váltani mindig is meglévő szándékukat.

Az iszlám tizenkilenc országban államvallás. A cél Európa eliszlámosítása, amire elérkezettnek látták az időt. Az iszlámról azt is tudni kell, hogy nem egy befelé forduló vallás, mint például a hinduizmus vagy a buddhizmus, hanem kifelé forduló, kifejezetten kollektivista vallás, ahol a hit terjesztése nem a kiválasztott prédikátorok, misszionáriusok feladata, hanem a tömegé, amely mozgósítható, és engedelmeskedik. Ezért is tudják az iszlám tömegeket könnyen megmozgatni, ezért jönnek ilyen nagy számban Európába, mert most küldik őket, és anyagilag is támogatják Európa iszlamizálásában érdekelt arab bankok.

Mivel Európa meggyengítése más földrészeknek is érdeke, az Amerikai Egyesült Államokban lévő bankok is beszálltak ebbe. A Szentatya nyilván nem mondhat mást, csakis azt, hogy fogadjuk őket szeretettel, mert figyelembe kell vennie, hogy ott az Iszlám Állam és más radikális szervezetek, és ha ő valamilyen keményebb kijelentést tesz, akkor ismét lefejezhetnek vagy elégethetnek nagyon sok keresztényt.

A hozzánk és Európába érkező muszlimok nemcsak nem akarnak, de képtelenek is alkalmazkodni, hiszen ők hódítani jönnek, annyi különbséggel, hogy most nem fegyverrel, hanem hittel próbálják elérni a vén kontinens iszlámosítását. Ez Európa számára veszélyt jelent, és nekünk, hívő embereknek úgy kell felfognunk, mint Isten büntetését.

Legfőbb tennivalónk, hogy tudatosan és keményen kötelezzük el magunkat hitünk mellett, mert ha így haladunk, negyven-ötven esztendő, és Európa elesik, többségbe kerülnek a mohamedánok, hisz nemcsak ők jönnek, hanem maguk után hozzák családjukat is, az európaiak pedig nem szaporodnak. 1986-ban Európának alig több mint egy százaléka volt mohamedán, most már majdnem öt százaléknál tartunk. Véleményem szerint véget kell vetnünk az olyan gondolkozásnak, hogy kicsit bérmálkozunk is meg nem is, kicsit szeretlek is meg nem is, veled, Uram, de nélküled. Sokat kell imádkoznunk és sokkal komolyabban kell vennünk keresztény hitünket – mondotta sajtótájékoztatója befejezéseképpen az érsek.

Iochom István
Háromszék