Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 6., péntek

20.661 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: ​Egyszerűsödő ügyintézés a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál is

-
Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2015. november 6. 11:53
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2015-11-06


2016 végére nem lesz internet nélküli iskola

Nem lesz internet nélküli iskola Magyarországon 2016 végére - jelentette ki Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár az Informatika a Társadalomért Egyesület balatonfüredi konferenciáján.

​​
​​
Egyszerűsödő ügyintézés a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál is

Jelentősen csökkennek az ügyfelek adminisztratív terhei, számos új, ügyfélbarát megoldás szolgálja a fogyasztók érdekeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egyszerűsítési intézkedései nyomán.

Otthon Melege Program: újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére

Az elmúlt napokban újabb 13 ezer pályázó részére kezdődött meg a kedvezményes mosógépcsere vásárláshoz szükséges Támogatói Okiratok kézbesítése. A pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést. A vásárlásra a Támogatói Okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre.

Tasó László: ezer milliárd jut közlekedésfejlesztésre a költségvetésből

Az európai uniós források felhasználása mellett a magyar költségvetésből további ezer milliárd forintot fordítanak közlekedésfejlesztésre a 2020-ig tartó uniós időszakban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Debrecenben.

Jelentősen javult a vasúti közlekedés biztonsága a GYSEV Zrt. hálózatán

A vasúttársaság októberre lezárta a célzottan közlekedésbiztonságot javító fejlesztések második ütemét is. A 2 milliárd 284 millió forint összköltségű program célja a vasúti átjárók biztonságának fejlesztése és az áramellátó rendszerek korszerűsítése volt.

Startra készen: Magyarország novemberben csatlakozik az Európai Űrügynökséghez

Végső fázisába lépett Magyarország hivatalos csatlakozási folyamata az Európai Űrügynökséghez (ESA), miután az Országgyűlés 2015. október 12-én egyhangúlag elfogadta a szükséges törvényjavaslatokat – jelentette be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.

Döntés a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2015. évi támogatása" (FV-I-15) tárgyában kiírt pályázati kategóriában

Örömmel értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghozta döntését a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2015. évi támogatása" tárgyában kiírt pályázati kategóriában.

Magyarország legnagyobb szuper-számítástechnikai fejlesztését hajtották végre

Magyarország legnagyobb szuper-számítástechnikai fejlesztését hajtották végre, és ez segíti a tudományos együttműködést a felsőoktatás és az ipar között - mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár szerdán Budapesten, a Szuper-számítástechnika a felsőoktatásban című projekt záró rendezvényén.

Megnyílik a közlekedők előtt a Nyíregyháza elkerülő második szakasza is

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakasz II. ütemének megépítése az M3 autópálya és a 36. sz. főút között teremt kapcsolatot egy új autópálya-csomóponton keresztül. Az autósok már egy éve használhatják az elkerülő út első, 2,2 km hosszú szakaszát, ami a Kálmánházi úttal köti össze a sztrádát.

Növelni kell az intermodális központokra fordítható forrásokat

A többfunkciós közlekedési központok - intermodális központok - kialakítására az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) 42 milliárd forint áll rendelkezésre, de törekednek a keret megduplázására - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a debreceni repülőtéren.

A magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a kerékpárhálózat fejlesztésének

A magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a kerékpárhálózat fejlesztésének - mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az ártándi határátkelőnél, a Berettyóújfalu és Nagyvárad közt elkészült kerékpárút avató ünnepségén.

A gazdaságfejlesztés kulcsa a közlekedés

Magyarországon a gazdaságfejlesztés kulcsa a közlekedési ágazat fejlesztése - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Debrecenben a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által immár hatodik alkalommal megrendezett Nemzeti Közlekedési Napokon.

Gyorsított ütemű közbeszerzések a közlekedésfejlesztésben

Közel nettó 220 milliárd forintnyi becsült összértékű vasúti és közúti beruházás kivitelezési közbeszerzési kiírásai jelennek meg a következő napokban.

Megkezdődtek a kedvezményes mosógépcsere vásárlások

Az elmúlt napokban 10 ezer pályázóhoz jutott el a kedvezményes mosógépcsere vásárláshoz szükséges Támogatói Okirat. A pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést. A pályázóknak a Támogatói Okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre a vásárláshoz.

1956 eszméje ma is él

Úgy hajtok fejet az 1956-os forradalom vértanúinak emléke előtt, hogy tudom, az eszme ma is él, a céljaink ma is közösek: építkezni szeretnénk, a szoros együttműködést, a közös értékek megteremtését akarjuk mindannyian - jelentette ki Seszták Miklós Ungváron a helyi börtön falán lévő 1956-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

Magyarország fél évszázados szakmai tudásával segíti Szaúd-Arábiát az atomenergia bevezetésében

A magyar nukleáris szakemberek és az ipar számára egyaránt komoly szakmai elismerés, hogy részt vehetnek a szaúdi atomenergetikai programban – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Magyarország és a Szaúd-Arábiai Királyság közötti, az atomenergia békés célú felhasználásáról szóló együttműködési megállapodás aláírásán.

Szénmonoxid-jelzőket tesztel a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelem az idén is kiemelt hangsúlyt fektet az emberi életet veszélyeztető, érzékelésre alkalmatlan eszközök kiszűrésére – jelentette ki Koszorús László Gáspár, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a katasztrófavédelem és a fogyasztóvédelem közös sajtótájékoztatóján a szén-monoxid-mérgezések megelőzéséről.

Biztonságosan az 53. sz. főúton az országhatárig

Az 53. sz. főút 11,5 tonnás burkolatmegerősítésével és szélesítésével biztonságosabbá vált az autósok és nehézgépjárművek közlekedése az országhatártól az 55. sz. főútig.