Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 11., szerda

20.687 - ​Orbán Európa új vezetője írja a Die Presse osztrák lap,...


Feladó: Tibor Kalman 

Dátum: 2015. november 11. 21:14
Tárgy: Orbán Európa új vezetője a die Presse szerint
Címzett: 


​​
Orbán Európa új vezetője

Írja a Die Presse osztrák lap, amely szerint „Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa, ráadásul a magyar kormányfő stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens".

Változnak az idők… Még nem is olyan régen egészen más jelzőkkel jellemezte Orbán Viktort a Die Presse és sok más nyugati média is. Sajnos azonban Európának nem Orbán Viktor a vezetője, de ha egyáltalán van vezetője, az nem is Európában keresendő. Európa manapság  a létéért küzd, vezető nélkül. Ezért nagy a baj, ahogyan Orbán Viktor is mondta az „Idők jelei" vitairat konferenciáján.

„ Európát elárulták és ha nem állunk ki érte, ezt az Európát el fogják tőlünk venni.  Ezzel az összeesküvéssel, ezzel az árulással  szemben nekünk a demokráciához kell fordulnunk, a néphez kell fordulnunk és el kell érnünk, hogy az európai embereket valamilyen módon szóhoz juttassuk, hogy ezek az emberek elmondhassák, hogy ami történik, azt nem akarják.   Joguk van ahhoz, hogy demokratikus módon igent, vagy nemet mondjanak mindarra, ami most történik Európában"- mondta Orbán miniszterelnök a konferencián.

Ez nem egy pc-nyelven elmondott hablaty, hanem világos, egyenes beszéd. Szokatlan az EU-ban és az USA-ban is. Nem is értik, hogyan lehetséges az, hogy egy ilyen kis ország miniszterelnöke ilyen bátran fogalmaz. Nem értik, mert nem ismerik a szovjet elnyomásban nevelkedett Orbán Viktort, aki a kommunista rendszer elleni legnagyobb fegyvert használta akkor is és használja ma is: a józan észt. A józan paraszti ész ereje óriási, birodalom döntő volt és az ma is. Ezért találták ki ellene a pc-nyelvet, ami mára hatástalanná kezd válni. Sokan, sokat szoktak hivatkozni a művelt Nyugatra, pedig mára oda jutottunk, hogy a Kelet-Európai, szovjet érában nevelkedett, emberek meghaladták ezt a szintet, hiszen az egypárti diktatúrában megtanulták helyén kezelni a politikai nyilatkozatokat, a médiában olvasható, hallható, látható információkat és józan paraszti ésszel ítélték meg a látottakat, hallottakat, egybevetve a valósággal. Míg a nyugati szabad világban élők mindent elhittek, amit a különböző politikai álláspontok tartalmaztak, amit a médiából kaptak, így mára elfelejtettek gondolkodni, majdhogy nem elhülyültek, észre sem véve, hogy mennyire „megvezették, megvezetik" őket. Vagyis hálásak lehetünk a rosszsorsunknak, a diktatórikus körülmények közötti nevelkedésünknek, aminek egyik  nyertese Orbán Viktor is.  Azok a nyugati politikusok, akik manapság az európai vezető elithez tartoznak, a jóléti társadalomban, elit egyetemekre járva, paradicsomi állapotok között tanulták a politizálást és életükben nem találkoztak egy olyan politikussal, mint Orbán Viktor. Orbán meg is akadt a torkukon, se lenyelni, se kiköpni nem tudják.  Nem is értik, hogyan lehet valaki annyira más, mint ők.

Honnan is tudhatnák, hogy 1987-88 táján, amikor Orbán felesége Salgótarjánban volt ügyvéd-jelölt, Orbán megkérte Anikót, hogy szerezze meg a Salgóbányai KISZ Továbbképző Központot egy nyári egyetem megrendezésére. Ezen pesti liberális egyetemi oktatók és Szájer, Kövér és Orbán is tartott volna előadást, persze a Nógrád Megyei KISZ és pártfunkcionáriusok mellett. A szervezés telefonon zajlott Anikó és Viktor között, amit az állambiztonság „természetesen" lehallgatott… Egyik alkalommal Anikó  aggodalmaskodott, hogy botrány lesz, ha mindhárman (Kövér, Orbán, Szájer) előadást fognak tartani és azt mondta  Orbánnak, hogy ezek a helyi KISZ-es potentátok az ő előadásaik alatt tüntetően ki fognak vonulni a teremből. Mire Orbán azt válaszolta a telefonba, hogy: Akkor annyival kevesebben leszünk a teremben.

Ebben a történetben benne van a mai Orbán Viktor is. Csak ezt  nem tudják Brüsszelben és Washingtonban sem. Vagy ha valamikor tudták, mára elfelejtették
.
Valójában Orbán semmit sem változott, ma is kimondja azt, amit egyébként talán mindenki lát, hogy „a király meztelen", de senki sem meri kimondani.

Ne reménykedjenek azonban azok sem, akik Orbán esetleges félreállításában bíznak, mert nem Orbán az egyetlen Kádár-rendszerben szocializálódott Fidesz-es politikus, akinek helyén van az esze és a szíve. Egy 1988-89 táján készült néhány perces tv-interjúban az addig csak un. mínuszos  hírekben szereplő Orbánnal beszélgetett egy sztárriporter és megkérdezte tőle, hogy ki a politikai példaképe. Orbán nem tért ki a válasz elől, (már akkor sem), hanem azt mondta, hogy: Kövér László. Kövér bölcsen belátta Orbán jogát az elsőségre, de ma is ott van az „élvonalban",  nem  kevésbé hasznos munkát végezve, mint Orbán és ha kellene, bármikor Orbán helyére lépne.

Újságíró barátom mondta, hogy a lánya  Belgiumban él a flamand férjével és egyre büszkébb a magyarságára. Állítja, hogy nálunk sokkal értelmesebbek az emberek. Ott teljesen el vannak hülyítve. Férje meghökkent azon, hogy itt Mátyás királyról hallanak mesét a gyerekek. Ott teljesen ismeretlen a történelem. A híres nyugati jogállamiságról pedig elmondta, hogy 2 évvel ezelőtt egy háztulajdonosnak elvette az Állam a többlakásos lakóépületét és migránsokat költöztetett bele. Magyarországon ilyen nem történhet meg, legalábbis, amíg Orbán Viktor lesz az ország vezetője.

Budapest, 2015. november 3.

                                                                       Somogyi János