Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 21., szombat

20.701 - Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter: Szükség van az európai civilizáció védelmére > 2015. november 19. 14:25

Szükség van az európai civilizáció védelmére

2015. november 19. 14:25

Szükség van a védelmi rendszerek megerősítésére és az európai civilizáció védelmére - mondta Simicskó István a keresztény civil szervezetek 12. országos fórumán csütörtökön, a Parlamentben.

Simicskó István hangsúlyozta: a védelmi rendszerek megerősítése nem azt jelenti, hogy a kormány ne lenne befogadó. Minden emberi élet érték, minden civilizáció, vallás érték, de mindent a maga helyi értékén kell kezelni, a civilizációk összekeverése biztonsági kockázatot jelent - szögezte le.

Hozzátette: a magyar biztonsági határzár megépítése példamutató, ugyanakkor jelezte, Magyarország abban érdekelt, hogy az Európai Unió megtalálja a közös védelem lehetőségét, például felálljon egy európai hadtest.

Kép letöltése
Fotó: Tóth László

A migránsáradat miatt növekedett a terrorfenyegetettség Európában, senki nem tudja, mennyi terrorista érkezett kontroll nélkül a migránsokkal a kontinensre, a magyar kormány ezért próbálta "terelni" a migránsokat, hogy regisztrálhassa őket, azonban ők nem voltak együttműködők - mondta a politikus.

A miniszter kiemelte, nem csak a jelenlegi migránsáradattal kell megküzdenie Európának, mert a globális felmelegedés miatt bekövetkező változások miatt emberek százmilliói indulhatnak el egy élhető kontinens, Európa felé, ez pedig óriási civilizációs, kulturális változásokat okozhat.

Kép letöltése
Fotó: Tóth László

Simicskó István szerint a migránshelyzet olyan kihívás, amelynek kezelése során szoros együttműködés alakult ki a visegrádi országok között, amely mérföldkő lehet a V4k történetében.

(MTI)