Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 5., péntek

22.134 - Az EU köteles képviselni a "Brexit-sújtotta" magyar munkavállalókat!


Feladó: Almási L.
Dátum: 2017. május 5. 8:48
Tárgy: Az EU köteles képviselni a "Brexit-sújtotta" magyar munkavállalókat! 
Címzett:


Az EU köteles képviselni a "Brexit-sújtotta" magyar munkavállalókat! (Morvai az EP-ben)


https://www.youtube.com/watch?v=X8W06UhH1ZI

Az Európai Unió mélyen megsértődött az Egyesült Királyság kilépése miatt. 
A Brexit tárgyalások során kerüli a kompromisszumok kötését, jelszava, hogy a britek "nem mazsolázgathatnak" az Unió előnyeiből. 
Az Unió úgy viselkedik, mint az a  sértődött házastárs, aki a válóper, a gyermekelhelyezés, a vagyonmegosztás során is csak a bosszúállásra, a másikkal való kitolásra koncentrál, nem törődve a többi érintett érdekeivel, jogaival. 
Ezt a hozzáállást haladéktalanul meg kell változtatni, ehhez az önző durcáskodáshoz ugyanis az EU-nak nincs joga, ugyanis közel félmilliárd európai ember érdekét kell megjeleníteniük, nem pedig saját hiúságukat. 

Ebből adódóan a tárgyalásokat folytató Uniónak elemi kötelessége, hogy saját polgárait, azaz a "megmaradt" 27 tagállam polgárait gondos, szakszerű (jogi) képviselőként védje,  képviselje a tárgyalások során. 
Különösen is fontos ez azoknak a magyar európai uniós polgároknak, akik az Egyesült Királyságban (többnyire kényszerből, az Unión belüli feszítő jövedelem különbségek miatt) munkát vállaltak, vállalkozást indítottak, illetve szabad döntésük alapján tanulmányokba kezdtek. 

Az Európai Unió ezen elemi, megkerülhetetlen kötelezettségére emlékeztetett Morvai Krisztina EP képviselő az Európai Parlamentben, a Brexitről rendezett tanácskozáson.
Almási L.