Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 17., szerda

22.187 - Dr. Morvai Krisztina: ​Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére? (videóval) > ​2017. május 17. 16:09


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum:
​​
2017. május 17. 16:09
Tárgy: Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére? (videóval)
Címzett:

Dr. Morvai Krisztina: ​
Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére? 

Normális világban már a címben szereplő kérdés feltétele is zavaró és sértő lenne - természetesen azért nem szavaztam a Magyarországot elítélő jelentés mellett, mert magyar ember vagyok és szeretem a hazámat. 


Ezt a gondolatot fejtettem ki bővebben az egyperces szavazatmagyarázati lehetőség során ma, 2017. május 17-én Strasbourgban, miután a plenáris ülés elfogadta a magyarországi helyzetről szóló gyalázatos „négypárti" jelentést. 


Felszólalásomban párhuzamba állítottam a hazaszeretetet és a családszeretetet: mindkét esetben van úgy, hogy elégedetlenek vagyunk, illetve haragszunk, de ha kívülálló bántja családunkat vagy hazánkat, mégis kötelességünknek érezzük megvédeni. Szintén a család és haza párhuzamára utalva mutattam rá az Európai Unió erőszakos migrációs politikájának tarthatatlanságára: a hazánk a miénk, mi döntjük el, hogy kivel szeretnénk együtt élni és nem kényszeríthetnek ránk idegen bevándorlókat. 


Mint rámutattam: nem rossz ember valaki attól, hogy saját családjába, saját otthonába nem óhajt „beengedni" idegeneket, akik a továbbiakban a család tagjaként kívánnak élni.


Amint azt nemrégi közleményemben leírtam: volt egy enyhébb, „puhább" verzió Magyarország elítélésére - ezt az Európai Néppárt (EPP) kezdeményezte -, és volt egy „keményebb", „brutálisabb", amely négy baloldali, illetve liberális párt nevéhez fűződött. 

A kettő közül az Európai Parlament ma a „keményebbet", „brutálisabbat", azaz a „négypártit" (szocialisták (S&D), a liberálisok (ALDE), a kommunisták (GUE/NGL), valamint a zöldek (Verts/ALE)) fogadta el. 


Az előterjesztők között név szerint szerepel a magyar Niedermüller Péter és Jávor Benedek is. 


Emlékeztetőül álljon itt az elfogadott határozat-tervezet, amelynek szövegében csak néhány apró módosítás történt:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=B8-2017-0295&language=HU


A határozat-tervezetekkel és a szavazással kapcsolatos 2017. május 16-i közleményemet az aktualitásra tekintettel ismét közöljük, itt tekintető meg:

http://morvaikrisztina.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1390:2017-05-16-10-19-13&catid=111:nemzeti-oenrendelkezes&Itemid=228


A felszólalás itt tekinthető meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=0rM1XCOm6Yw


​​
Dr. Morvai Krisztina
jogász,
EP képviselő


Köszönettel és tisztelettel: 

Dr. Zsoldos Andrea

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő

sajtókapcsolatokért felelős asszisztense

E-mail: andrea.zsoldos@europarl.europa.eu

+32488804942