Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 12., péntek

22.162 - Munkáspárt: ​Béremelés: vigyázz átver a tőkés!


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. május 12. 11:11
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.05.12.
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EU nem lehet igazságosabbá tenni

Az Európai Bizottság bemutatta a Szociális jogok európai pillére koncepcióját. A szociális pillér 20 alapelvet és jogot határoz meg az igazságos és jól működő munkaerő-piacok és jóléti rendszerek támogatásához. Az európai szakszervezetek egyöntetűen kiálltak a szociális jogok európai pillére mellett. A magyar szakszervezetek is elengedhetetlennek tartják, hogy a szociális pillérhez ne csak az euró zóna országai csatlakozzanak, de ezért az ezt ellenző magyar kormánnyal még meg kell küzdenünk. (http://www.szakszervezet.net)

Bővebben...


A munka hőseit ünneplik a kapitalista Oroszországban

Május elseje előestéjén Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke "A Munka Hőse" kitüntetést nyújtotta át Alekszej Ivanov lakatosnak, Vlagyimir Porhanov orvosnak,  Varvara Usztyinova erdésznek, Galina Volcsek színházi művészeti vezetőnek és Mintimer Sajmijevnek, Tatarsztán korábbi vezetőjének. (http://kremlin.ru)

Bővebben...


Debrecen: a Munkáspárt a baloldali választás!

Nyolc képviselőjelölt indulhat Debrecen 6-os számú választókerületében. A május 7-i időközi választás több mint 7500 szavazópolgárt érint. (http://www.dehir.hu).

Bővebben...


Trump-Kim Dzsongun találkozó: valóság vagy médiatrükk?

Trump amerikai elnök a Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozva fejtette ki álláspontját.-Elmondta: nyitott arra, hogy "megfelelő körülmények" között találkozzon az észak-koreai vezetővel. "Helyénvaló lenne, ha találkoznék vele, abszolút szeretném is, megtiszteltetésnek venném" - fogalmazott az amerikai elnök. (https://www.bloomberg.com)

Bővebben...


USA: tárgyalás helyett háború Észak-Koreával?

Két B-1 Lancer típusú hadászati bombázó gyakorlatozott Dél-Korea légterében a hétvégén. A gépek a guami Anderson támaszpontról szálltak fel és a dél-koreai légierő gépeivel együtt végeztek gyakorlatokat. (http://www.china.org.cn)

Bővebben...


Thürmer-interjú a Pravdában

A magyar dolgozókat szolidaritásra hívjuk fel. A magyar emberek kezdenek ébredezni. Értik, hogy a kapitalizmusban senkitől sem várhatunk ajándékot, a jogainkért meg kell küzdeni. – nyilatkozta Thürmer Gyula az orosz Pravda újságnak. (https://kprf.ru)

Bővebben...


Kína és mi

Kína fejlődése meghatározó hatással lesz Európa jövőjére is, a kínai-európai kooperáció pedig nagyban elősegíti Európa világpiaci versenyképességének fokozását is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Xinhua hírügynökségnek adott interjúban. (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


​​
Béremelés: vigyázz átver a tőkés!

A vállalati átlag tekintetében a normák emelése számít a "legnépszerűbb" technikának a kötelező béremelések okozta költségnövekedés mérséklésére, csaknem minden harmadik cég emelte a normát. A vállalatok negyede emellett kölcsönzött munkaerő alkalmazásával igyekezett enyhíteni a terhet. Ezeken túlmenően a vállalatok 14-19%-a csökkenti a hivatalos munkaidőt (mellyel a szürkén foglalkoztatottak száma nő), vagy más munkakörbe sorolja alkalmazottait, vagy csökkenti a cafeteriát és embereket bocsát el. (http://www.marketinginfo.hu)

Bővebben...


Lengyelország: jönnek és jönnek az amerikaiak

Az amerikai hadsereg 4. Lövészhadosztályának parancsnokságát a németországi Baumholderből a lengyelországi Poznanba helyezik át. (http://www.defence24.pl)

Bővebben...


Románia fegyverkezik: nagyobb profit az amerikai hadiiparnak

Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete reményét fejezte ki, hogy az év végére teljesül a román kormány kérése, és az USA Patriot típusú rakétákat fog eladni Romániának. Háláját fejezte ki, hogy a Románia a GDP 2 százalékára emeli katonai kiadásait. (https://www.agerpres.ro)

Bővebben...


Az MSZP rikoltozása nem a nép hangja

Gőgös Zoltán, az MSZP alelnöke a elmondta, a házelnök azért csökkenti 50-100 ezer forinttal a képviselők fizetését, mert a parlament ülésén táblákat tartottak fel. A "Vétó" és a "Ne írd alá, János!" táblákkal a szocialisták azt akarták elérni, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a "CEU-törvényt". Az ellenzéki politikus elmondta, a tiszteletdíj-csökkentést tartalmazó házelnöki döntés hatályon kívül helyezése érdekében fordultak a mentelmi bizottsághoz. Gőgös szerint az MSZP a "nép hangját" vitte a parlamentbe. (http://24.hu)

Bővebben...


Franciaországot mindenképpen egy nő fogja irányítani

Franciaországot mindenképpen egy nő fogja irányitani. Vagy én, ha én győzők, vagy Angela Merkel, ha Macron győz.  – jelentette ki Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front köztársasági elnök-jelöltje. (http://tass.ru)

Bővebben...


Rakéták helyett tárgyalásokat!

Kínának katonai ellenlépéseket kell tennie, válaszul arra, hogy az USA THAAD-rakétarendszereket telepit Dél-Koreában. – jelentette ki egy katonai szakértő. A THAAD-rendszer Kínát is fenyegeti, mivel lehetővé teszi, hogy az USA és Dél-Korea megfigyelje a Kína északi, észak-keleti és keleti részében folyó katonai intézkedéseket. (http://en.people.cn)

Bővebben...


Honvédség: segédcsapat az amerikaiak oldalán

"Az Országgyűlés hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Magyar Honvédség az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciós műveletek elősegítése érdekében, partnerképesség-építési, katonai segítségnyújtási és tanácsadási, őrző-védő és csapatkísérő feladatoknak az Iraki Köztársaság területén történő ellátására egy, legfeljebb 200 – váltási időszakban 400 – fős, a szükséges technikai eszközökkel, fegyverzettel, felszereléssel ellátott katonai kontingenst (a továbbiakban: Kontingens) állomásoztasson." (http://www.parlament.hu)

Bővebben...


Debrecen: nehéz küzdelem, jó szereplés

A Fidesz-KDNP jelöltje nagyarányú győzelmet aratott a debreceni időközi önkormányzati választáson múlt vasárnap. A választáson szinte minden párt elindult.  Dobány László, a Munkáspárt jelöltje lett 14 vokssal 0,9 százalékot szerzett. (http://mti.hu)

Bővebben...


Macron megmenti Merkelt, de nem Európát

Twitter-üzenetben gratulált Emmanuel Macron választási győzelméhez vasárnap este Angela Merkel német kancellár. "Az Ön győzelme az erős és egyesült Európa, a francia-német barátság győzelme" - hangsúlyozta a német kancellár. (http://mti.hu)

Bővebben...


Ne írj alá az MSZP-nek! Becsapnak!

„Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!" -címmel aláírásgyűjtő akciót indított az MSZP. (http://mszp.hu)

Bővebben...


Ne engedd, hogy hülyítsenek!

Napjainkban mind jobban elmosódik a határvonal a béke és a háború között, és ehhez a környezethez kell alkalmazkodniuk a reguláris hadseregeknek – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes a május 9-én, kedden a fővárosban Konfliktus a szürke zónában: az alkalmazkodás kihívása címmel rendezett konferencián. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Paks-II: szükséges és előnyös

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bízik abban, hogy Paks II. 2026-ban üzemelni fog. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Kisléta: Munkáspárti induló is van

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán- A voksoláson Demendi István, Újfalusi Béláné, Pénzes Sándor Károly, Esztári Lászlóné és Szabó László jelenlegi alpolgármester függetlenként, míg Szöllősiné Fitos Éva a Magyar Munkáspárt színeiben indul. (http://szabolcsihir.hu)

Bővebben...


Kisoroszi: Hajrá, Pálmai Feri! Hajrá, Munkáspárt!

A Pest megyei Kisorosziban a képviselő-testület január 18-án feloszlatta magát, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A mintegy ezerfős település vezetéséért négyen indulnak: hárman - Nádasdi-Csontos Elek, Greff Gyuláné és Molnár Csaba - függetlenként, Pálmai Ferenc pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy 800-an szerepelnek. (http://mti.hu)

Bővebben...


Berlin: a Győzelem Napján a békéért

Az Európai Kommunista Kezdeményezés május 7-én nemzetközi találkozót szervezett Berlinben a fasizmus feletti győzelem 72. Évfordulóján. 15 párt volt jelen, köztük a Magyar Munkáspárt is, amely Filemon Kristóf, a KB tagja képviselt. (http://inter.kke.gr)

Bővebben...


EU: csak a nagyoknak van szavuk?

Hét tagállam és két uniós intézmény néz farkasszemet Magyarországgal, Szlovákiával és az őket támogató Lengyelországgal az utóbbi évek egyik legérdekesebb bírósági perében, ami a kötelező menekültkvótákról hozott tanácsi határozat jogszerűségéről szól. Ha Budapest és Pozsony érvei kerekednének felül, akkor a folyamatban lévő menekültügyi reform is nagy gellert kaphat. (http://www.bruxinfo.hu)

Bővebben...


Az EU háborút akar a Balkánon is?

Az Európai Unió Nagy Britannia távozása után új tagokat fog keresni, várhatóan a balkáni országokkal bővülhet az EU.- jelentette ki  Federica Mogherini, EU főbiztos. (http://www.b92.net)

Bővebben...


A vége a háború lesz?

Az Egyesült Államok a balti államom elleni agresszió esetén érvényesíti a NATO-szerződés 5. cikkelyét, és megvédi a balti államokat. – közölte Jim Mattis amerikai hadügyminiszter. A közelgő baltikumi hadgyakorlatra az USA Patriot rakétákat is elhelyez a térségben. (http://www.defence24.pl)

Bővebben...


Ülj fel a Nagypulykára!

Gőzmozdonyon, sínautóban és kerti vasúton is utazhatnak az érdeklődők a szombaton és vasárnap zajló Gőzmozdony matinén a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A két nap folyamán 11 és 14 órai kezdettel a kiállított járművek látványos bemutató keretében vonulnak fel a fordítókorongra: köztük a 100 éves jubileumát ünneplő 442-es gőzmozdony, amelyet a mozdonyvezetők "Nagypulyka" néven is becéznek. (http://mti.hu)

Bővebben...


Perkátai Horthy-szobor: felelőtlen és káros döntés

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő testülete úgy határozott, hogy Kun Barna, Kunné Kerekes Marianna és Pávics Attila által felajánlott Horthy Miklós mellszobor részére a Dózsa György utca és a Sport utca találkozásánál, a gyógyszertárral szemben lévő parkban biztosít területet és hozzájárul a szobor kihelyezéshez. (http://www.perkata.hu)

Bővebben...