Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. május 14., vasárnap

22.172 - ​Nagy Attila kerületi lakós, Budapest: ​A kérdésem csak az, hogy: Meddig tűrjük még, hogy kiraboljanak?


Feladó: kerulet elso <elsokeruletcivilek@gmail.com>
Dátum: 2017. május 11. 13:56
Tárgy: Újabb Fideszes Korrupció az I. kerületben?
Címzett:


„Már a hetedik vállalkozó barátom panaszkodta el nekem, hogy a Budapest I. kerületi Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő Házgondnokság kft-nek végzett munkák után 20 százalékot kért vissza a cég új vezetője Szabó Dezső", mondta el egy ismerősöm, mely hírre telefonálgatni kezdtem. Megkérdeztem néhány kerületünkben dolgozó vállalkozó barátomat. A telefonbeszélgetések során több disznóság is kiderült, amit azonnal meg kell osztanom veletek. Tudnotok kell, hogy hová tűnnek el a pénzeitek, és a Társasházaitok pénzei.


Néhány hónappal ezelőtt 2016.07.08-án az I. kerületi Önkormányzat Fideszes többségű és Nagy Gábor Tamás által vezetett képviselőtestület hirtelen, a mandátuma lejárta előtt 3 évvel(!), elküldte az I. kerületi Házgondnokság Kft. ügyvezetőjét Mátyássy Györgyöt, és hirtelen a korrupt Szabó Dezsőt választotta meg az I. kerületi Házgondnoksági kft. vezetőjének. (Szabó Dezső a leváltott és kétes multu Papcsák Ferenc polgármesternek dolgozott Zuglóban!)


Felhívtuk Mátyássyt és megkérdeztük tőle, hogy minek véli ezt a hírtelen leváltását? Mátyássy elmondta, hogy „olyan emberre volt szüksége Nagy Gábor Tamás I. kerület polgármesterének, aki támogatja a Fidesz kasszáját. Ö nem volt hajlandó lenyúlni a társasház pénzeit, a társasházaknak dolgozó vállalkozóktól elkérni a 20%-os Fidesz támogatást, ezért neki mennie kellett." Tehát Mátyássy nem volt hajlandó pénzt adni a polgármesternek, ezért öt „kirúgták". Erre a célra, a 20%-ok begyűjtésére tökéletesen alkalmas Papcsák emberét találták meg, Szabó Dezső néven, aki évek óta gyűjti a Fidesz részére a 20%-okat. Begyűjti a pénzeket és átadja a megbízója részére.


Mátyássy azt is elmondta nekünk, hogy a korábbi ügyvezető Jáki Kopor Judit is ezt a 20%-os célt szolgálta. De kevés pénzt adott le a megbízóinak, ezért leváltották, és büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. A házgondnokság kft. kasszájából eltűnt 26 millió forint, is a Fideszes képviselőknél kötött ki. A Fidesz korábbi „begyűjtő" embere prostituáltként is végezte munkáját. Jelenleg is prostiként tevékenykedik. De most nem ez a lényeg.


Néhány hónappal ezelőtt, 2016-ban Szabó Dezsőt a nem Fidesz többségű Karácsony Gergely által vezetett XIV. kerületi önkormányzat jegyzője távolította el a XIV. kerületi vagyonkezelői tevékenységéből, mivel Szabó és cinkostársai visszaéléseket követtek el a XIV. kerületi Önkormányzatnál. Megkérdeztük a XIV. kerületi Önkormányzatot is. A XIV. kerületi Önkormányzat nevét nem vállaló dolgozója elmondta, hogy:  „Szabó Dezsőnek és több társának felmondtak (kirúgták a szerk.) a XIV. kerületi Önkormányzat vagyonkezelőjétől, mert a társasházakkal kapcsolatosan visszaéléseket követtek el." Hogy történt-e a mai napig büntető feljelentés ellene/ellenük, erről nem adott tájékoztatást részünkre. A feljelentéssel kapcsolatos kérdésünkre azt a rövid választ kaptuk: „Ameddig a Fidesz lop, Polt Péter ügyészsége falaz." „ A Fidesz emberét feljelenteni, öngyilkosság!" „Sápi Attila képviselőnket is eltették láb alul." Részemre a válaszok egyértelműen hangzottak. Az egyik barátom véleménye szerint a pénzügyi maffiával állunk szemben.


Szabó Dezső egyértelműen a Papcsák Ferenc Fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Önkormányzatnál tevékenykedett.  Azt is lehet mondani, hogy Szabó a XIV kerületi Zuglói Önkormányzatnál Papcsák Ferenc belső embere volt, és Papcsáknak dolgozott. Ellenben Papcsákott már korábban is összefüggésbe hozták jogtalanul felvett költségtérítéssel, több százmilliós osztalékok felvételével, illetve 100 milliós kenőpénzek átvételével.


Szabó Dezsőt egyértelműen a Nagy Gábor Tamás Polgármester által vezetett Önkormányzat bízta meg a feladat ellátásával. A hivatalnál dolgozók megerősítették, hogy Nagy Gábor Tamás ismeri Papcsák Ferencet és kapcsolatot ápol vele. Véleményünk szerint Szabó Dezsőt Papcsák ajánlotta be Nagy Gábor Tamásnak az eddig „jól" ellátott XIV kerületi feladati miatt. Mert „jól" elvették a XIV kerületi társasházak és emberek pénzét. A másik lehetőség, hogy Nagy Gábor Tamás kérdezte meg Papcsákot, hogy nem-e tud valakit ajánlani az elvesztett XIV. kerületben dolgozó barátai közül. De hát, ha ez így van, ha úgy van, akkor is ez kő kemény korrupció. Azért tettek be egy embert az Önkormányzat cégének élére, hogy jogtalanul elvegyék az emberek és a társasházak pénzét. Elvegyék a 20%-ot a vállalkozóktól. Mert a 20% a kerületben lakóktól, a kerületi társasházaktól származik. A mi pénzünket veszik el!!!  És ez nem csak 20%. Mert a vállalkozó ahhoz, hogy kivegyen a cégből 20% nyereséget, ahhoz ÁFA mentesen 38% osztalékadót kell, hogy fizessen az államnak. Ezért lesz a 20% helyett 35%-al drágább a Társasházaknak elvégzett munka.


A kerületi vállalkozók egy része fellázadt Szabó Dezső ellen és megtagadta a 20% leadását. Ezért Szabó a jól bevált XIV. kerületi vállalkozó barátaival végezteti most el a munkálatokat. Az Önkormányzati házgondnokság kft-t felduzzasztotta a XIV. kerületi, „jól bevált" barátaival.


Amit Papcsák Ferencről tudunk:

  • Papcsák Ferenc jogtalanul, duplán (Zugló polgármestereként és országgyűlési képviselőként is) vett fel költségtérítést.
  • 2013 szeptemberében egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint Papcsáknak mint zuglói polgármesternek 100 milliós kenőpénzt kellett fizetni a kerületben zajló felújítások után.

​​
A kérdésem csak az, hogy: Meddig tűrjük még, hogy kiraboljanak?

​​
Nagy Attila

kerületi lakós