Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. szeptember 11., hétfő

22.443 - Munkáspárt: ​Kvótaítélet: a nagytőke nép-és nemzetellenes döntése > 2017.09.08.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. szeptember 11. 10:14
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.09.08.
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Szentesi Lecsófesztivál: először indult munkáspárti csapat

A 16. Szentesi Lecsófesztivált szeptember 1-2-án rendezték meg. Ebben az évben három "ráhangoló szekér" ment végig a városon, megállva a rendező kereskedelmi cég boltjai előtt, hogy muzsikával, tánccal csalogassa a vendégeket a lecsós eseményre. (http://hir45.hu)

Bővebben...


Szocliberális buli: helyet akarnak a parlamentben bármi áron

Péntek délután pár száz ember jelenlétében nyitották meg az Agora nevű építményt az Alkotmány utcában. Október 23-áig ez lesz a helyszíne a Közös Ország elnevezésű platformnak, amelyet Gulyás Márton hívott még életre egy áprilisi tüntetésen. A Közös Ország tagjai és a meghívott parlamenti pártok képviselői heteken át akarnak itt együtt dolgozni, hogy kialakítsák az új választási rendszer alapjait, amit aztán el is fogadtatnának október 23-ig. Ha ez nem jönne össze, Gulyás korábban azt ígérte, hogy aktivistáik országszerte polgári engedetlenségi akciókat indítanak. (http://www.klubradio.hu)

Bővebben...


A NATO hadműveletre készül Kalinyingrád ellen

A NATO növeli katonai erőit a Kalinyingrádi Területtel határos területeken, Litvániában és Lengyelországban. Jelenleg itt állomásozik egy komplett gépesített lövésdandár, egy részlegesen feltöltött tengerészgyalogos dandár, egy-egy harci repülő, illetve helikopteres ezred. A NATO hadműveletre készül Kalinyingrád ellen. (https://topwar.ru)

Bővebben...


Borogyino: megint nem nyertek a franciák

Oroszországban eljátszották a borogyinói ütközetet, amelyre 1812. szeptember 7-én került sor Napóleon vezette francia hadsereg és a Kutuzov vezényelte orosz hadsereg között. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Legyen ingyenes a fogorvosi ellátás!

Várhatóan az ország délnyugati sarkában lesz a leglátványosabb a fogorvosok hétfőn kezdődő tiltakozó akciója. Csaknem 2800 közfinanszírozott praxisból 700-ban vállalták, hogy három napon át csak a sürgős beavatkozásokat végzik el a tb-támogatott rendeléseken. Minden egyéb fogászati problémákkal a magánrendelőkben kérhet ellátást. (http://nepszava.hu)

Bővebben...


Merkel-Schulz-vita: az orbánozás nem segít

Különböző felmérések alapján egyértelmű, hogy a többség számára Angela Merkel hivatalban lévő kormányfő volt a "szimpatikusabb, stabilabb, megbízhatóbb" a kancellárjelöltek vasárnap esti televíziós vitájában Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölttel szemben - mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója hétfőn az M1 aktuális csatornán. (http://mti.hu)

Bővebben...


Algyő: Szavazzunk a Munkáspártra!

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap Algyőn. A polgármesteri posztért négyen indulnak: Barna Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártja, Budai László a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, a községet jelenleg is irányító Molnár Áron, valamint Roczkó András pedig függetlenként.
 A nyolc képviselői helyre 26 jelölt közül választhatnak az algyőiek. A Magyar Munkáspárt kettő, a Magyar Környezetvédők Pártja egy jelöltet állított, a többiek függetlenként indulnak. (http://mti.hu)

Bővebben...


Paks fejlődése mindenkinek legyen jó!

Időközi polgármester-választást rendeznek vasárnap Pakson lemondás miatt, a választáson négy jelöltre lehet szavazni. A helyi választási bizottság határozata szerint Szabó Péter, a Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták, Kerezsi László, a Munkáspárt, Medveczki Zoltán, a Magyar Környezetvédők Pártja jelöltjeként, Mezősi Árpád György független jelöltként indul a választáson. (http://mti.hu)

Bővebben...


Magyarország nem gyarmat, és a szemetet sem fogadjuk el

Csehország és Szlovákia találkozót indítványoz a kettős élelmiszer-minőség ügyében az Európai Unió, illetve a kérdésben érintett tagállamok vezető politikusainak részvételével. A találkozó célja, hogy az Európai Bizottság megoldást találjon a kettős mérce problémára. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...


Kínai hipervonat: 4 ezer kilométer/óra

A kínai űrkutatási bizottság irányítása mellett folyik a HyperFligh-vonat program megvalósítása.  A tervek szerint az első szakaszban intercity-vonatok készülnek óránként 1000 kilométer sebességgel. A második szakaszban Kína nagy távolságban lévő városaiba indul hipergyorsvonat óránként 2 ezer kilométeres sebességgel. A nemzetközi hiperexpress sebessége eléri majd a 4ezer kilométer/óra sebességet. (http://www.straitstimes.com)

Bővebben...


Migránsügy: buta politika embertelen következményekkel

Elutasították egy 106 éves afgán nő menedékkérelmét a svéd hatóságok: az idős asszonyt annak idején a fia és az unokája cipelte át hegyeken, sivatagokon és erdőkön, hogy menedékre leljenek Európában. (http://ujszo.com)

Bővebben...


Hermánszeg: szavazzunk a Munkáspártra!

Hat jelölt indul a településvezetői tisztségért a vasárnap megtartandó időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen. A tisztségért Bakosné Kiss Judit Erzsébet, Katona Barnabásné, Győrfi Erzsébet, Badar Attila és Badar Csaba függetlenként, míg Nagy István Béla a Magyar Munkáspárt jelöltjeként indul.  (http://mti.hu)

Bővebben...


Orosz-belarusz hadgyakorlat: ennek fele se tréfa!

Zapad-2017 elnevezéssel közös orosz-belarusz hadgyakorlat kezdődik Belaruszban.  7200 belarusz, 5 és fél ezer orosz katona vesz részt, továbbá 70 repülő, 250 harckocsi, 200 tüzérségi löveg, 300 páncélozott harci jármű. A hadgyakorlat abból indul ki, hogy szélsőséges csoportok külső támogatással terrorista akciókat hajtanak végre azzal a céllal, hogy megrendítsék Belarusz és Oroszország belső stabilitását. (https://topwar.ru)

Bővebben...


Jól döntöttek a vasutasok?

Megállapodás jött létre Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke között. November 30-ig a sztrájkot kezdeményező VDSzSz Szolidaritás a munkáltatóval közösen megvizsgálja, hogy a nemzetközi forgalomban közlekedő háló-, és étkezőkocsik jövőbeni gazdaságos üzemeltetéséhez milyen intézkedések szükségesek. Ennek tükrében intenzív, érdemi tárgyalásokat folytatnak a munkáltatási szabályok megfelelő tartalommal történő kialakítása és a létszámleépítés elkerülése érdekében. (http://www.vdszsz.hu)

Bővebben...


Miért nem kéretik be az ukrán nagykövetet?

Az ukrán parlament második olvasatban is elfogadta az új oktatási törvényt, mely szerint teljesen megszűnhet az anyanyelvi oktatás az általános és középiskolákban, valamint a felsőfokú intézményekben - számolt be az ukrán oktatási szakportálra hivatkozva a Kárpátalja.ma portál. Az új oktatási törvény ellen a kárpátaljai magyar szervezetek és a magyar kormány is tiltakozik. (http://www.hirek.sk)

Bővebben...


Független nép vagyunk, nem a csomagtartóban kuporgunk

Őszintén szólva kezd az idegeimre menni a kopott lemez recsegése, hogy aki nem bólogat az EU mostani (jelenlegi, átmeneti stb.) vezetőinek, az Európa-ellenes. Meg Európa-szkeptikus. Aki nem imádja az alkoholista Jean-Claude Junckert, a bukott diákra emlékeztető Donald Tuskot, a porcelánboltban idétlenkedő Frans Timmermans-t, vagy az elmebaj jegyeit viselő, ordítozó Guy Verhofstadt-ot, az közellenség. Aki nem fúj egy követ a zöldekkel, a szocialistákkal, a liberálisokkal, az Európa sírját ássa. – nyilatkozta Kövesdi Károly. (http://www.hirek.sk)

Bővebben...


​​
Kvótaítélet: a nagytőke nép-és nemzetellenes döntése

Az Európai Unió Bíróság elutasította Szlovákiának és Magyarországnak a menedékkérőket érintő kötelező ideiglenes áthelyezési mechanizmus elleni kereseteit. (https://curia.europa.eu)

Bővebben...


Thürmer Gyula találkozott a Vietnami KP küldöttségével

Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke szeptember 7-én Budapesten megbeszélést folytatott Truong Thi Mao asszonnyal, a Vietnami Kommunista Párt Politikai Bizottságának tagjával, a KB titkárával, aki az Országgyűlés meghívására delegáció élén tartózkodik Magyarországon.

Bővebben...


Vietnam-Magyarország: lendületben a keleti nyitás

Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a Vietnami Kommunista Párt Politikai Bizottságának tagját, a KB titkárát, Truong Thi Mai asszonyt.  A delegáció megbeszélést folytatott Németh Zsolttal, a parlamenti Külügyi Bizottsága elnökével. Gulyás Gergellyel, a Fidesz alelnökével megállapodást írtak alá a két párt közötti együttműködésről. (http://www.baomoi.com)

Bővebben...


Migráció: nem látszik az alagút vége

A gazdasági nehézségek és a belpolitikai válság miatt elégedetlen koszovói albánok százai indultak útnak az utóbbi napokban, hogy az Európai Unió országaiban próbáljanak meg boldogulni. A szerb közszolgálati televízió (RTS) helyi tudósítója szerint szinte olyan tömegek vannak esténként a pristinai autóbusz-pályaudvaron, mint a két évvel ezelőtti kivándorláshullám idején. (http://www.hirek.sk)

Bővebben...


A lengyelek nagy ívben tesznek az Európai Bíróság döntésére

Lengyelország biztonsága fontosabb, mint az európai intézmények meggondolatlan döntései a "menekültek" ügyében, ezért nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését – jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön. (http://www.msz.gov.pl)

Bővebben...


Hagyó Miklós: aki visszahantoltatta a Kádár-sírt

Megkezdődött a Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai ellen indult per másodfokú tárgyalása csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán. A Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett. Az elmarasztalt vádlottak, köztük Hagyó Miklós, felmentésért fellebbeztek. (http://privatbankar.hu)

Bővebben...


Vigyázat: Románia fegyverkezik!

A román légierő újabb három darab F-16-os vadászgépet vásárol az USA-tól. Így a román F-16-os gépek száma 15-re emelkedik. A román légierő összesen 36 géppel rendelkezik. (https://www.news.ro)

Bővebben...