Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. szeptember 15., péntek

22.454 - ​MVSZ Sajtószolgálat: ​Ma, szeptember 15-én, este hat órakor kezdődik a Nemzeti konzultáció...


Feladó:
​​
​​
MVSZ Sajtószolgálat

Dátum:
​​
2017. szeptember 15. 13:21
Tárgy: NK-Trianonról: A Psalmus Hungaricust Bottyán Zoltán szavalja a kampány-nyitányon
Címzett:
​​


Ma, szeptember 15-én, este hat órakor kezdődik a Nemzeti konzultáció Trianonról felvezető kampánya. A kampány-nyitány első fellépőjeként Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese elszavalja Dsida Jenő Psalmus Hungaricus (Magyar Zsoltár) című versét. Őt Drábik János követi, az Országos Trianon Társaság elnöke és Fuksz Sándor, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának vezetője. Az est házigazdája Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

 

A ma esti rendezvényen megszólal több ismert közéleti szereplő, akik nyíltan támogatják a Magyarok Világszövetsége és az Országos Trianon Társaság által közösen kezdeményezett nemzeti konzultációt: Molnár V. József, a Magyarok Szövetségének szakrális vezetője (felvételről), Zacsek Gyula, volt országgyűlési képviselő, Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós társaság elnöke, Balázsi László, v. mb. unitárius püspök, dr. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke, Mihályi Molnár László felvidéki író, politikus és mások.

 

Ugyancsak megszólal több vezető MVSZ-tisztségviselő, elsőként v. Oláh István, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének elnöke.

Távkapcsolással bejelentkezik Floridából Dr. Balogh Sándor professzor, az MVSZ Védnöki Testületének tagja, Gyergyócsomafalváról Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnöke, New York államból Botos László, az MVSZ Amerikai Országos Tanácsának elnöke, Bázelből Felber Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének elnöke, Párizsból dr. Léh Tibor ügyvéd, az MVSZ Franciaországi Országos Tanácsának elnöke.

 

Az est záró versét – Petőfi Sándor: Élet, vagy halál! – Publik Antal szavalja.

 

A rendezvény ideje alatt aláírásgyűjtőket toboroznak az október 15-én kezdődő aláírásgyűjtésre.

 

MVSZ Sajtószolgálat

9326/170915

 

Kutasi József Antal írja: 
Ha Önök​ (
MVSZ Sajtószolgálat
​),​ ma  
2017. szeptember 15. 13:21
- kor küldik el a meghívót és én azt 16:00 órakor olvasom, akkor hogyan lehetek 18:00 órakor Piliscsabáról a rendezvényen, amikor még a hely címét sem tudatják