Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. szeptember 29., péntek

22.484 - Munkáspárt > ​Vasutasok: emeljék fel a minimális nyugdíjat! > 2017.09.29.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. szeptember 29. 11:24
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.09.29.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

150 éve jelent meg A tőke

150 esztendeje, 1867. szeptember közepén jelent meg Karl Marx "A tőke" című művének első kötete. (www.marxist.org)

Bővebben...


Lesz végre repülőtéri vasút?

Ugyan az alagút vége még nem látszik, de zajlanak az előkészületei az új repülőtéri vasút megépítésének.  A Budapest–Cegléd vonal része lenne a szintén kétvágányú, villamosított szakasz. Mint ismert, a kormány még tavaly év végén döntött arról, hogy a főváros és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között új vasúti összeköttetés létesüljön. (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


Hol a demokrácia Ukrajnában?

Minden gyermeknek beszélnie kell ukránul az országban - szögezte le Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn New York-ban. (http://www.maszol.ro)

Bővebben...


Elég a hivatásos képviselőkből!

Szászfalvi László országgyűlési képviselő hétfőn bemutatta, milyen egy előrelátó politikus. A KDNP képviselője kispárnával érkezett az ülésnapra, hogy semmi se zavarja a koncentrációt a teremben zajló vitára. És ha mégis ki kéne mennie pár percre, akkor se felejtse el senki választókerületét, ezért a párnán településének nevét hirdeti. Igazán lelkiismeretes! (http://hvg.hu)

Bővebben...


Magyarországról és az EU-ról Minszkben

A Belarusz Állami Egyetem meghívására az egyetem nemzetközi kapcsolatok karának hallgatói számára tartott előadást Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. (www.bsu.by)

Bővebben...


Ne legyen felhőkarcoló Budapesten!

Évek óta folyik a vita, hogy legyen-e felhőkarcoló Budapesten. Talán már döntések is születnek. (http://www.lobu.hu)

Bővebben...


Kell-e több mezőgazdaság?

A mezőgazdaság ma a GDP 3,8 százalékát adja, és a foglalkoztatottak 5 százaléka dolgozik a mezőgazdaságban. (http://mti.hu)

Bővebben...


Sikeres és boldog új évet!

Nemsokára újra kezdődik a zsinagógai év, és számvetést kell készítenünk mindarról, amit magunk mögött hagyunk, napokon belül megkezdődik az őszi ünnepek sorozata. (http://www.mazsihisz.hu)

Bővebben...


Eltűnnek a magyar gyümölcsök?

A hazai ültetvények elöregedésének tudható be, hogy drágultak idén a gyümölcsök a K&H Bank szerint. A belföldi termelés nem tudja kielégíteni az igényeket, ez pedig importnövekedést okoz. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...


Vasutasok: emeljék fel a minimális nyugdíjat!

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok. Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt is írásban jelezte a kormánynak: veszélyben van az idősek megélhetése, egyre többen nyomorognak, ám a segélykiáltásnak is beillő levelükre azóta sem érkezett válasz. A Vasutasok Szakszervezete felháborítónak és modortalannak is tartja a hallgatást, ezért a nyugdíjasok mellé állt, hogy közösen követeljenek érdemi intézkedést.(https://www.vsz.hu)

Bővebben...


Futni jó, a NATO-ért futni rossz!

Katonák, honvédelmi dolgozók és civilek ezrei álltak rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 24-én, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon az idei NATO-futáson. A sportrendezvényt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter indította el, aki maga is csatlakozott a mezőnyhöz. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Német választás: nem lehet a régi módon

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson, de támogatottsága nagymértékben csökkent, és a koalíciós társé, a szociáldemokrata párté (SPD) történelmi mélypontra süllyedt, a Bundestag harmadik számú ereje pedig az újonc AfD - mutatták ki a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll). (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


Az ügy, ami nem ügy

Jogerősen felmentette a kémkedés, illetve bűnpártolás vádja alól a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú döntésében Szilvásy György volt titkosszolgálati minisztert, Galambos Lajost és Laborcz Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóit és egy civilt. (www.mti.hu)

Bővebben...


Nem kellett Botka ajánlata

Az MSZP ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Botka László azt mondta: az MSZP a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek. (www.mti.hu)

Bővebben...


Porosenko aláírta az oktatási törvényt

Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amelyet szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és amely a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása miatt komoly tiltakozásokat váltott ki belföldön és külföldön, köztük Magyarországon is. (http://mti.hu)

Bővebben...


TESCO: kifullasztani a szakszervezeteket?

Szerdán indul a Tesco országos szintű munkavállalói létszámfelmérése, amelynek célja, hogy boltméretekre és -típusokra lebontva meghatározza a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosításához szükséges minimális dolgozói létszámot - mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának elnöke kedden. Karsai Zoltán szólt arról is, hogy a szerdán kezdődő átvilágítási sorozat tapasztalatai hatással lesznek a szakszervezetek által javasolt létszámbővítés mértékére, hiszen ennek fényében kapnak pontos képet az áruházláncban uralkodó állapotokról, a munkavállalók létszámáról és leterheltségéről. (www.mti.hu)

Bővebben...


Macron olvasztótégelybe tenné az európai népeket

Macron francia államfő kedden bemutatta az Európai Unió reformját célzó tízéves útitervét. Fő elemei: közös európai beavatkozási erő, közös védelmi költségvetés, közös doktrína. Kell európai hírszerzési akadémia, európai terrorelhárítási ügyészség és egy, a természeti katasztrófák esetén bevethető közös polgári szolgálat. A "menekültek méltó fogadására" egy európai menekültügyi hivatal, a határok hatékony védelmére pedig egy európai határrendészet. Legyen egy, a pénzügyi tranzakciókra kivetendő, európai szintű adó, Legyen továbbá egy európai innovációs ügynökség. Emmanuel Macron az eurózónát tenné meg az európai gazdasági hatalom középpontjának. Ehhez szerinte az övezetnek saját költségvetésre és pénzügyminiszterre van szüksége, (www.mti.hu)

Bővebben...


NATO-hadgyakorlat Szerbiában: már csak ez hiányzik!

Jövőre akár Szerbiában is gyakorlatozhatnak a NATO és partnerei, jelenleg Tuzlában tartanak hadgyakorlatot. A Blic nem hivatalos értesülései szerint a NATO felsőbb köreiben ez a hír járja, és már ajánlották is, hogy keressenek megfelelő helyet Szerbiában a gyakorlat számára. Belgrád környéke egyike a lehetséges helyszíneknek. A Blic továbbá azt is közli, hogy tavaly ilyen idő tájt Aleksandar Vučić a NATO képviselőivel folytatott tanácskozást, amikor felvetődött a szerbiai NATO gyakorlat ötlete, viszont ezt hivatalos forrásokból még nem erősítették meg, mivel még végleges döntés sem született. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


2018: a Munkáspárt kínálja a változás lehetőségét

A Munkáspárt önállóan indul a 2018-as választásokon. A szocliberális pártok célja csupán a Fidesz ütése és az országgyűlésbe bejutás" – mondta Szegeden Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Szerinte ezek a pártok nem törődnek az emberek valódi problémáival, ezért a Munkáspárt alternatívát kíván nyújtani. (http://szegedma.hu)

Bővebben...


Csokvaomány: egy jó megoldás van, a Munkáspárt!

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csokvaományon, a tisztségért hatan indulnak: Kónya Béla (Magyar Munkáspárt), Sztrakay István Norbert (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Tóth Zsuzsanna (Fidesz - Magyar Polgári Szövetség), valamint három független jelölt indul: Mészáros László, Tótszegi István Sándorné és Kaló Péter. A település választásra jogosult 667 lakója október elsején reggel hattól este hét óráig adhatja le szavazatát. (http://mti.hu)

Bővebben...


Merre menetel a román hadsereg?

A román hadsereg 2017 végén kapja meg az első Patriot rakétarendszereket. – jelentette be Mihai Fifor román hadügyminiszter. Szó van 36 darab F-16-os repülő megvásárlásáról is. A román hadsereg megkapja az újabb Piranha páncélozott járműveket is. (https://www.romania-insider.com)

Bővebben...


Liberális puccs készül az MSZP-ben

Csakis Gyurcsány Ferenccel sikerülhet a kormányváltás - jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője. Az MSZP-s politikus az ATV reggeli műsorában azt mondta: a mostani demokratikus ellenzék töketlen, beleértve saját pártját is. Azt is mondta, hogy az ellenzéki pártoknak be kell fejezniük a hisztit és le kell ülniük egymással. (http://hirtv.hu)

Bővebben...


Fogadja be több migránst, gyorsabban fogsz fejlődni!

Inkluzív Európát kell teremteni, amely felhasználja a migráció értékeit. A migrációt Európa fejlődésének gyorsítására kell használni. – jelentette ki Ana Brnabić szerb miniszterelnök. (http://www.telegraf.rs)

Bővebben...


Ezt is megértük: Dolgozz ennivalóért!

Bukarestben megnyílt a SocialXChange jótékonysági hálózat újabb boltja, Itt munkavégzésért ennivalóval fizetnek. (https://www.romania-insider.com)

Bővebben...