Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. november 3., péntek

22.538 - A 2017.11.06.-i (hétfő 14 órai) megnyitóval Zichyújfaluban folytatódik a Tudománytörténeti Vándorkiállítás


Feladó: Fejér Szövetség
Dátum: 2017. november 2. 19:31
Tárgy: A 2017.11.06.-i (hétfő 14 órai) megnyitóval Zichyújfaluban folytatódik a Tudománytörténeti Vándorkiállítás
Címzett: 

Nagy örömmel jelentjük be, hogy novemberben is egy-egy alap-, közép- és felsőfokú intézményben, azaz újra párhuzamosan és egy újabb megyével is bővülve lesz látogatható a Tudománytörténeti Vándorkiállítás. A Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás Zichyújfaluba látogat. A  2017. november 6-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megnyitott Fejér megyei évad (lásd: Fehérvár TV 2017.09.05. Híradó részlet) második általános iskolai állomása a Fekete István Általános Iskola és Művelődési Ház.

Ezúton hívjuk meg Önöket a Tudománytörténeti Vándorkiállítás 2017/18. évadjának 4. megnyitójára
Zichyújfaluba 2017. november 6-án (hétfőn) 14:00 órára

a Fekete István Általános Iskolába
A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei" című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt.

A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása
.

A megnyitó menetrendje:
  • Himnusz (zongorán kísér Panyi Anett tanárnő és a további versszakokat tolmácsolják az iskola hetedik osztályos tanulói felkészítőjük, Kóti Erzsébet jóvoltából)
  • Rideg Jánosné igazgató asszony köszönti a megjelenteket a házigazda Fekete István Tagiskola nevében és
  • Füzesiné Kolonics Ilona polgármester asszony az önkormányzat nevében, majd
  • Dr. Gál Erzsébet elnök a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében tolmácsolja Dr. Pálfi György professzor üzenetét.
  • Panyi Anett magyar népdalt énekel zenei kísérlettel, majd az iskola felkészítő tanára, Kóti Erzsébet nyolcadik osztályos tanulói szavalják el Ady Endre: Föl-földobott kő c. versét, s végül a kiállítást
  • Fórizs József, a Fejér Szövetség képviselője nyitja meg.
A megnyitó után rövid tárlatvezetést tartanak a szervezők és a kiállítást gondozó Alapítvány képviselői

A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik. Kapcsolat: 
Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370
A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök, a vándorkiállítás ügyvivő koordinátora
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em.