Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. november 26., vasárnap

22.606 - KÖZÉP-EURÓPA VESZÉLYBEN - TÜNTETÉSSOROZAT KEZDŐDIK november 29-én Brüsszelben


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2017. november 26. 0:09
Tárgy: KÖZÉP-EURÓPA VESZÉLYBEN - TÜNTETÉSSOROZAT KEZDŐDIK november 29-én Brüsszelben
​​

Címzett:

2017. november 18. szombat 11:13 2017. 11. 23. 15:03

Közép-Európa veszélyben

Gulyás Gergely szerint az EP a Soros-tervet támogató válaszokat adott

Baranyai Gábor

http://magyaridok.hu/belfold/kozep-europa-veszelyben-2469892

A Fidesz szerint az Európai Parlament a csütörtöki döntésével a Soros-tervet támogató válaszokat adott, és az a veszély fenyeget, hogy Közép-Európa is megismerheti a tömeges bevándorlásból fakadó integrációs problémákat. Közben a baloldal letagadja a migránsok kötelező szétosztására vonatkozó brüsszeli terveket, de ha dönteni kell róla, akkor vagy támogatja, vagy lapít a szavazáskor.

– Az Európai Parlament (EP) a csütörtöki döntésével kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet, és egyértelműen a Soros-terv végrehajtását támogató válaszokat adott – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely.

A Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kifejtette: az EP – a dublini reformtervezettel kapcsolatos határozata alapján – létrehozna egy állandó, felső létszám- és időkorlát nélküli betelepítési rendszert. Szerinte az EP döntése a határok megnyitásáról szól, mivel a tervezett mechanizmus alapján a migránsok menekültkérelmét nem az első belépési ország bírálná el, hanem az, ahová elosztják őket. – Így pedig a schengeni határvédelemre kötelezett tagállamoknak nem lesz érdekük, hogy a külső határokat megvédjék – vélekedett a kormánypárti politikus.

– Az EP egyértelmű igent mondott a Nyugat-Európában összegyűlt bevándorlók kötelező – különös tekintettel közép-európai országokba történő – szétosztására is – szögezte le Gulyás Gergely. Értékelése szerint ha a határozat az uniós közösségi jog részévé válik, annak közvetlen következménye lesz az európai országok nyelvének és kultúrájának háttérbe szorulása. Mindezek miatt minden magyar választót arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, mert „a veszély és a fenyegetés közvetlenebb és nagyobb, mint valaha"; a kormány pedig csak akkor tud ezzel szembeszállni, ha komoly támogatás áll a konzultáció mögött. – Ha hatályba lép az EP által elfogadott határozat, tömeges migrációt és olyan integrációs problémákat hozhat, amelyeket Közép-Európában eddig nem kellett megtapasztalni – figyelmeztetett.

Cecilia Wikström svéd liberális képviselő jegyzi a kötelező migránsbefogadást előíró javaslatot

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal tovább folytatja küzdelmét a valóság ellen, és továbbra is félrevezeti az embereket. Dömötör Csaba az MTI-nek arra reagált, hogy Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a nap folyamán – a brüsszeli testület tájékoztatására hivatkozva – azt közölte: az Európai Bizottságnak nincs semmilyen tudomása a magyar kormányzati kampányban szereplő „Soros-tervről". Dömötör Csaba úgy fogalmazott: Ujhelyi István azok után is letagadja a bevándorlást segítő tervek létezését, hogy az EP döntést hozott ezekről.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán csütörtök este úgy nyilatkozott: a migránsok meghívólevélként értelmezhetik a dublini reformtervezetet. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a reformtervezetet főleg az EP liberális képviselői szeretnék még a 2019-es európai uniós választások előtt végrehajtani.
Pikáns adalék, hogy a szavazáson a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamás – bár jelen voltak a szavazáson – nem nyomta meg a szavazógombot, holott a DK alelnöke eddigi élharcosa volt a migránsok elosztásának, és a javaslat kidolgozásában is részt vett. A szocialista Ujhelyi István tartózkodott, Szanyi Tibor (MSZP), Jávor Benedek (Párbeszéd) és a DK-s Molnár Csaba viszont igennel szavazott a LIBE bizottság által előterjesztett módosító javaslatra. A Fidesz–KDNP-s EP-képviselők egyöntetűen nemet mondtak az előterjesztésre.

Tüntetéssorozat kezdődik

A kötelező betelepítési kvóta, az EP migránsbarát politikája és Soros György ellen tüntetnek november 29-én Brüsszelben a Magyar Patrióták. Poszpischek Tamás, a demonstráció szervezője lapunknak kifejtette: lét- és sorskérdés, hogy Európa ellen tudjon állni a migrációs nyomásnak, máskülönben a kontinens, kultúrájával együtt, eltűnik. Szerinte az iszlám Mohamed óta arról szól, hogyan vegyék be Európát, amelynek nemzetei folyamatos harcot vívnak a keleti hódítással szemben. – A brüsszeli tüntetés nem egyszeri alkalom lesz, osztrákok, franciák, flamandok és lengyelek is részt vesznek a november végi demonstráción, ahol magyar részről felszólal Morvai Krisztina és Tőkés László EP-képviselő, valamint Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő – mondta a szervező. (G. D.) /Érdeklődni lehet: Poszpischek Tasmás: 06-70-294-6161/