Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. november 14., kedd

22.592 - ​Mihály Zsolt Vadai: INGYENES KÖZLEKEDÉS: ​a 65 év feletti kortársaimnak!


From:
​​
​​
Mihály Zsolt Vadai

Date: 2017-11-14 10:20 GMT+01:00
Subject: INGYENES KÖZLEKEDÉS
To:

Ingyenes közlekedés a 65 év feletti kortársaimnak a közösségi tömegközlekedésben

(BKK Zrt, MÁV Start Zrt, Volán Zrt) lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők. Az úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerülő közlekedési kártya igényléséhez szükség van egy előzetes regisztrációra, amely NEK regisztrációt az állampolgárok az okmányirodákban és a kormányablakokban már most megtehetik. (Ez azért is fontos, mert mindezt 2017 december 31.-ig el kell végezni. A hivatal információi szerint minden bizonnyal lesz "türelmi idő", de erről még nincs hivatalos állásfoglalás)

Javasoljuk, hogy amennyiben az aktuális okmányigénylésük/okmánypótlásuk miatt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) személyesen felkeresik az okmányirodákat, már most kérjék az ügyintézőktől a NEK regisztrációt is. Az okmányokhoz készülő hivatalos fénykép és aláírás a NEK regisztrációhoz is felhasználható, ezzel elkerülhetik az újbóli sorban állást, időpontfoglalást, és személyes megjelenést az ügyfél-szolgálatokon.

A hivatali eljárás során kézhez kapott "Regisztrációs Adatlappal" regisztráció céljából fel kell keresni a már felsorolt közlekedési szolgáltatókat, hogy ne az utazásnál szembesüljenek egy esetleges bírsággal.

Sajnos, hogy korábban erről a korosztály a hírforrásokból nem, vagy csak alig értesült. Javaslom, hogy minden kortársunkhoz próbáljuk meg eljuttatni az általam leírtakat, mert az idő rövid az ügyintézéshez!