Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. november 11., szombat

22.584 - ​A metró felújítás valamennyiünk közös ügye. > Munkáspárt > 2017.11.10.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.11.10.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Szentpétervár várja a világ munkáspártjait

November 2-án Szentpéterváron kezdi meg munkáját a Kommunista és Munkáspárt 19. Nemzetközi Találkozója. (https://kprf.ru)

Bővebben...


„Én olyasvalaki vagyok, aki normális körülmények között nem csókolódzik férfiakkal"

A Der Standard osztrák napilap szerint a hét mondása Sebastian Kurz leendő kancelláré: "Ich bin jemand, der Männer normalerweise nicht küsst." (http://derstandard.at)

Bővebben...


Mi köze Szél Bernadettnek Soroshoz?

A kormány részletes választ küldött Szél Bernadettnek, miután az LMP képviselője letagadta a Soros-terv létezését. Az írásos válasz tartalmazza a milliárdos bevándorlást segítő javaslatait és az ezt tükröző uniós döntéseket. Kitér arra is, hogy az LMP támogatta ezeket Brüsszelben. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Horthy-szobrocska. – új magyar exportcikk?

A szlovákiai Hodoson a tiltakozások ellenére a református templomban zárt ajtók mögött felavatták Horthy Miklós mellszobrának kicsinyített mását. A helyiek transzparensekkel várták az avatásra érkező vendégeket. Körülbelül hatvanan gyűltek össze, akik transzparensekkel a kezükben, sípokkal és dobszóval várták a templomba igyekvő vendégeket. A vendégek autókkal érkeztek a templomhoz, Budapestről egy busz indult Hodosba. Többek között a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, valamint a Via Nova ICS képviselői is részt vettek az istentiszteleten. A templom előtt éles szóváltás alakult ki a helyiek és az érkezők között. (https://ujszo.com)

Bővebben...


Macroni Franciaország: megszüntették a gazdagokat sújtó vagyonadót

A francia parlament megszüntette azt a törvényt, amely alapján az 1,3 millió eurónál nagyobb vagyonnal rendelkező franciáktól elvette vagyonuk 0,5-1,5 százalékát. (http://derstandard.at)

Bővebben...


Miért ment az óriáspanda Magyarországról Kínába?

A mai Magyarország területén élhetett tízmillió évvel ezelőtt és modernkori leszármazottjaihoz hasonló életmódot folytathatott az óriáspandák első őse - állítják kutatók, akik szerint eredményeik egyrészt azt sugallják, hogy a bambuszrágcsálás gyakorlata végigkísérte a pandák evolúcióját, másrészt újabb bizonyítékokkal szolgálnak arra, hogy a pandák nem Ázsiából, hanem Európából származnak. (http://mti.hu)

Bővebben...


Kínában azért fizettek az orvosnak, hogy az ember ne legyen beteg

Nemzetközi szerződést írtak alá a Heilong Jiang Kínai Orvoslási Egyetem további magyarországi működéséről hétfőn Budapesten. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: Kína és Magyarország együttműködése soha nem volt olyan jó, mint most, és a kapcsolataik egyik legfontosabb pillére az oktatás. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Mások még romboltak, amikor mi az építést hirdettük

Magyarország újraiparosítása mérföldkőhöz érkezett a Kall Ingredients Kft. tiszapüspöki izocukorüzemével - jelentette ki Orbán Viktor a gyár avatóján. A rendszerváltás utáni időszak legnagyobb élelmiszeripari beruházása valósult meg. A cukorkvótáról azt mondta: az Magyarországra nézve katasztrofális volt, "ennek köszönhettük, hogy a rendszerváltás idején még meglévő 12 cukorgyárunkból végül csak egyetlen maradt meg". A magyar cukoripar megszűnésének szerinte az volt "az egyik nagyon is prózai oka", hogy egyik gyár sem volt végül magyar kézben. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


A kínai hal megeszi a japánt

A kínai Lenovo Group Ltd számítástechnikai cég megvásárolja a japán Fujitsu Ltd személyi számítógépeket előállító részének 51 százalékát. Ezzel a Lenovo a legnagyobbak között van. (http://www.chinadaily.com.cn)

Bővebben...


A multi nem két szép szemünkért jön

A closer.hu információ szerint közel 100 embert bocsáthatnak el egy újabb hullámban (korábban írtak róla, hogy 100 embernek már felmondtak) az Opel szentgotthárdi gyárából még az év vége előtt. Az elbocsátások továbbra is a kölcsönzött munkaerőt érintik, tehát a WHC Consulting Kft. dolgozóit küldik vissza a munkaerő-kölcsönző céghez. November végén születik döntés az Opel szentgotthárdi gyárának jövőjét illetően, akkor dönt ugyanis az új francia tulajdonos, a PSA arról, hogy kap-e újabb megrendeléseket az üzem az elkövetkező években. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Segítsenek a kisvállalkozásoknak is!

Külföldön is versenyképes középvállalatokra van szükség a gazdaság növekedéséhez a nagyvállalatok magyarországi befektetései és a sikeresen működő, magyar irányítású nagyvállalatok mellett - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón. (https://888.hu)

Bővebben...


​​
A metró felújítás valamennyiünk közös ügye.

November 6-án, hétfőn zárják le a 3-as metróvonal északi - az Újpest-városközpont és a Lehel tér közötti - szakaszát, az érintett hat állomás felújítása várhatóan egy évig tart - közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön Budapesten. Az északi szakasz felújítása mellett elkezdődik a teljes alagút korszerűsítése, amely várhatóan 2020 végéig tarthat. A felújítás ideje alatt a metró hétköznap este fél kilencig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, esténként és hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat. Az északi szakaszon megújul az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomás. (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


Neked volt Trabantod?

Hatvan éve, 1957. november 7-én készült el az első Trabant a Német Demokratikus Köztársaságban. 1957 és 1991 között több mint 3 millió Trabant gördült ki a zwickaui gyárból. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Meddig mehet el Merkel?

Továbbra is nehezek lesznek a német jobbközép CDU/CSU pártszövetség, a liberálisok (FDP) és a Zöldek tárgyalásai a kormányzati együttműködésről, de van esély a sikerre - mondta Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke pénteken Berlinben a koalíciós egyeztetések első szakaszának lezárása után. (http://www.hirek.sk)

Bővebben...


Kórházakat dobnak a szemétládába

Hatalmas élelmiszer-pazarlás folyik az Európai Uniós intézményekben. Az unióban évente csaknem 90 millió tonna élelmiszert pazarolnak el, és ehhez nagymértékben hozzájárulnak a brüsszeli rendezvények után megmaradt élelmiszerek is. Nincs egységes stratégia az élelmiszer-hulladékok kezelésére, ezért Európai parlamenti képviselők most azt szorgalmazzák, hogy a megmaradt ételeket karitatív szervezeteknek ajándékozzák el. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...


Akarsz napi 12 órát dolgozni?

Az Osztrák Munkáskamara figyelmeztet: az osztrák tőke napi 12 órás munkanapot, 60 órás munkahetet akar bevezetni. Meg akarja szüntetni a túlóra-díjat, és nagyobb teret adni a rugalmas munkavégzésnek. Ha mindez megvalósul csökken a nyugdíj is, több lesz a munkahelyi baleset és az egészségkárosodás, kevesebb idő jut a családra. (https://www.arbeiterkammer.at)

Bővebben...


Románia: ha pofázol, jön a robot!

A romániai Dacia Autógyár nyolcezer dolgozója tiltakozó akcióra készül. Az ellen tiltakoznak, hogy a kormány döntése szerint a szociális hozzájárulást ezentúl nem a munkaadóknak, hanem a munkavállalóknak kell fizetni.  A tiltakozás  Mioveni városban lesz. Mioveni polgármestere közölte: tiltakozzanak csak, két-három éven belül úgyis robotokkal fogják a munkavállalókat felváltani. (https://www.romania-insider.com)

Bővebben...


Száz esztendeje győzött a Nagy Októberi Szocialista Forradalom

Moszkvában nagyszabású nemzetközi rendezvénnyel emlékeznek meg a Nagy Október száz évvel ezelőtti győzelméről. (kprf.ru)

Bővebben...


A tőke uralma szüli a szeparatizmust

A katalán törekvések erősíthetik Európában a szeparatizmust. - nyilatkozta Tóth Norbert nemzetközi jogász. (mti.hu)

Bővebben...


Nem volt káosz, de ne is legyen!

Ez a hétfő reggel más volt, mint a többi Budapesten. Ugyanis ez volt az első hétköznap, ami a 3-as metró felújítására esett, sőt, ez volt az őszi szünet utáni első hétfő – így a szokásosnál is nagyobb forgalomra lehetett számítani. De közben nemcsak a metró Újpest-központ és Lehel tér közti szakaszát zárták le, hanem a 45 másodpercenként indított metrópótló buszok számára elkülönítették a Váci út egy-egy sávját, illetve a Lehel tér több pontját is. (index.hu)

Bővebben...


A tőkés vállalkozó mindent elvesz tőled

Dacia Renault többezer dolgozója tüntetett Mioveni utcáin november 7-én. Az ellen tiltakoztak, hogy a kormány a szolidaritási hozzájárulást ezentúl a dolgozókkal akarja megfizettetni, és nem a tőkés vállalkozóval. (http://www.romania-actualitati.ro)

Bővebben...


A magyar paraszt helyett migránsokat pénzeljük?

Most szivárgott ki az a közleménytervezet, amelyben az Európai Bizottság (EB) a 2020 utáni KAP legfontosabb paramétereit rögzíti. Ebben az EB külön fejezetet szán a migránskérdésnek, és kifejti, hogy a mezőgazdasági idénymunkák uniós támogatásaiból, illetve a vidékfejlesztési kasszából forrásokat kellene biztosítani a migránsválság megoldására. Az EB november 29-én véglegesíti és önti hivatalos formába a közleménytervezetet. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...


Mikor volt nagyobb biztonság, most vagy a szocializmusban?

Lenin, Sztálin és Che Guevara portréival, vörös zászlók alatt vonult fel Moszkvában több ezer ember a Nagy Október 100. évfordulóján. A részvevők, köztük Gennagyij Zjuganovval, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja Központi Bizottságának elnökével, a központi Tverszkaja (volt Gorkij) utcát keresztezve a Bolsoj színház elé vonult. Zjuganov a Pervij kanal (Első csatorna) állami televíziónak nyilatkozva bejelentette, hogy indulni akar a március 18-án megtartandó elnökválasztáson. napját, amelyen a Moszkvát is megszállva tartó lengyelek elleni 1612-es felkelésre emlékeznek. (http://mti.hu)

Bővebben...


Választás Váraszón: szavazzunk a Munkáspártra!

Időközi polgármesterválasztást tartanak vasárnap a Heves megyei Váraszón. A korábbi településvezető, Pál István László (Fidesz-KDNP) nyugdíjba vonul, ezért lemondott. A kistelepülésen Telek László (Magyar Munkáspárt) és Váraszó jelenlegi független alpolgármestere, Vincze Ferenc méreti meg magát. (http://mti.hu)

Bővebben...


Itt a T90 harckocsi potom 550 millió forintért

Az orosz hadipar elkészítette a T90-es harckocsi legújabb változatát.  A harckocsit a Zapad 2017 hadgyakorlaton ki is próbálták. (https://www.armyrecognition.com)

Bővebben...


Fegyverkezés helyett semleges Magyarországot!

Végéhez közeledik a Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (Multinational Land Force− MLF) Clever Ferret 2017 elnevezésű gyakorlata a Bakonyban. A kiképzés ezen szakaszában az olasz, magyar és szlovén katonák alkotta közös alegységek már összehangolt harcászati feladatokat hajtanak végre. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Kubában a magyar külügyminiszter: mehetett volna előbb is!

A kubai gazdaság modernizációja nagyon komoly lehetőséget nyújt a magyar vállalatok számára, hogy az egyre inkább kinyíló piacon megvessék a lábukat és aztán profitra tegyenek szert - mondta helyi idő szerint szerdán az MTI-nek telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki kétnapos látogatáson van Kubában. (http://mti.hu)

Bővebben...