Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. november 8., szerda

22.576 - Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesülete: Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékét! > 2017. november 08.

Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-11-08 13:08:24

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékét

Első alkalommal ünnepelte meg a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesülete a Hadi Gondozottak Országos Napját szerdán, Hódmezővásárhelyen, a Tiszti Klubban.Az ünnepségre kulturális összeállítással készültek, versek, dalok és a Hód-Kristály Mazsorett Csoport fellépése tette emlékezetessé az együttlétet.

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékét

A Hadi Gondozottak Országos Napján korábban csak a delegáltak vehettek részt Budapesten, a központi ünnepségen. „Ezzel is szélesítjük a programjainkat. Budapesten már 2008 óta ünneplik a Hadi Gondozottak Országos Napját, az itteni tagság is megérdemli, hogy bővebben halljon erről, ünnepeljen és részt vegyen ebben" – mondta Lajtos Jánosné a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesületének elnöke.

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékétLajtos Jánosné

Az eseményen először dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte, Hódmezővásárhelyen kiemelt figyelmet fordítanak minden nemzeti ünnep alkalmával a háborús hősökre való megemlékezésre. Az alpolgármester hangsúlyozta, ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a városvezetés úgy döntött, az első világháborúban elesett 3000 hősi halott nevét feltüntetik a Kossuth téren egy emlékművön. Ennek kivitelezése a Pásztor József szobor előtt jelenleg is zajlik. Dr. Kószó Péter köszöntő beszédét a következő gondolattal zárta: "Öröm látni, hogy a tagok szenvedéllyel ápolják hozzátartozóik emlékét. Áldott legyen minden hősi halottunk neve és leszármazottaik is!"

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékétDr. Kószó Péter

A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Ipacs József nyugállományú ezredes is, aki 2007-től a Hadirokkantak Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének elnöke. „Idén november 22.-én, 10. alkalommal rendezzük meg a Hadirokkantak Országos Napját Budapesten. A kezdetekkor célja ennek a napnak az volt, hogy országosan, minél inkább megismerjenek bennünket. Az országban 25 egyesület, több, mint 50.000 taggal működik. Az országos napon a Himnuszt és a köszöntőket mindig a magas rangú elismerések átadása követi, amelyen igen magas rangú vezetők vesznek részt. Ezt követően kultúrműsorral, és ebéddel zárjuk az összejövetelt" – mondta Ipacs József, majd hozzátette, hogy az országos nap regionális megünneplése Hódmezővásárhely mellett Kazincbarcikán, és Kecskeméten is megtörténik.

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékétIpacs József

A Hadirokkantak Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének működéséről Ipacs József nyugállományú ezredes ekképpen nyilatkozott:

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékét

Az eseményen köszöntőt mondott Lajtos Jánosné, a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesületének elnöke is, aki beszédében hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy 2015-től a hadiárvák juttatásban részesülnek, amelynek koncepcióját a Parlament elé Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter tárta annak idején:

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékét

A Hadi Gondozottak Országos Napján a köszöntőket kulturális műsor követte, amelynek során fellépett a Hód-Kristály Mazsorett Csoport, Dávidházi Dóra, a Varga Tamás Általános Iskola tanulója szavalt, Tószegi Ferenc és Varga Ferenc pedig zenés összeállítással kedveskedett a közönségnek.

Szenvedéllyel ápolják (h)őseik emlékétÁcs Helga