Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 6., csütörtök

443 - Üldözött keresztény kisebbségek tanácskozása Brüsszelben. Sarkukra állnak a civilszervezetek. Üzenet a Szociális Parlamenthez. Mi lesz 10-én? Mit kívánnak 2008-ban a Márciusi Ifjak?

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: csütörtök, 2008. március 6. 15:03
An: Kutasi József
Betreff: Magyarország, 2008. március 9.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üldözött keresztény kisebbségek tanácskozása Brüsszelben

Tőkés László EP-képviselő Sajtóirodája által kiadott közlemény szerint 2008. március 5-én, a Demokrata-Liberális Szövetség frakciójának szervezésében szemináriumot tartottak az Európai Parlament brüsszeli központjában "Üldözött keresztény kisebbségek" címmel.

A Kínában, Asszíriában és Palesztinában üldöztetést szenvedő kisebbségi keresztényekről szóló konferencia házigazdái Hannu Takkula finn- és Szent-Iványi István magyarországi európai parlamenti képviselők voltak. Előadást tartottak Pekka Simojoki teológus-zeneszerző (Finnország), Willy Fautre professzor, az Emberi Jogok Határok Nélkül szervezet igazgatója (Belgium), Ninos Warda, az Asszíriai Európa Tanács elnevezésű szervezet ügyvezetője (Irak) és dr. Susanna Kokkonen politológus, középkeleti szakértő (Finnország).

Megnyitó beszédét követően Hannu Takkula meleg szavakkal üdvözölte Tőkés László püspököt, és szólásra kérte fel őt. Az Európai parlamenti képviselő - a szeminárium témája kapcsán - az erdélyi protestáns üldöztetések terén szerzett történelmi tapasztalatait emelte ki, az ellenreformációtól a román nacionalista és kommunista elnyomatás korszakáig terjedően. Az államegyházi román ortodox dominanciával szemben az ökumenikus együttműködés lehetőségét állította előtérbe, mely Románia európai csatlakozása nyomán remélhetőleg átveszi helyét a kisebbségi egyházak hátrányos megkülönböztetésének ideje után. Befejezésképp Tőkés László a - világelsőnek számító - tordai vallásbékét ajánlotta a hallgatók figyelmébe, mely a hagyományos erdélyi tolerancia alapjául szolgál. Az erdélyi egyházak ezzel járulhatnak hozzá az egyesült Európa értékeihez, lelki-szellemi gazdagodásához - mondta végezetül a református püspök.

Továbbította:
Frigyesy Ágnes

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarkukra állnak a civilszervezetek
2008-03-05 Magyar Hírlap

Tb-mentők néven tavaly az egészségbiztosítási törvény ellen közösen lépett fel számos jelentős civilszervezet. Most a résztvevők többsége úgy döntött: állandó keretet ad az eddig is jól működő összefogásnak.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének kezdeményezésére a "gyors reakcióképesség" céljával tegnap megalakult a Szociális Parlament. Az alapítók közt van például a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Élőlánc, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Országos Szövetsége és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége. A tagok kinyilvánították: nem pártpolitikai, hanem társadalompolitikai célok vezérlik majd őket munkájukban, szociális, oktatási, foglalkoztatási, esélyegyenlőségi és környezetvédelmi kérdésekben lépnek fel közösen. Elsőként a március 9-i népszavazással kapcsolatban alakítottak ki állásfoglalást. Azt ajánlják a magyar állampolgároknak, hogy vegyenek részt a referendumon, és úgy szavazzanak, hogy azzal a jelenlegi és minden utána jövő kormányt figyelmeztessenek: a választási ígéreteket és az alkotmányos előírásokat be kell tartani. Kerpen Gábor PDSZ-elnök szavai szerint "aki ne m megy el, az elveszíti jogát, hogy később bármikor is morgolódjon a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj miatt".

"Az igen a szolidaritás melletti kiállást jelenti. Igen a társadalmi párbeszédre, a közösségi intézmények megerősítésére" - mondta tegnap a Szociális Parlamenthez szintén csatlakozó Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke, Osztie Zoltán. A KÉSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány semmibe veszi a többség akaratát, nemzetpusztító stratégiát követ, megtagadja a határon túli magyarok képviseletét, kiárusítja a nemzeti vagyont, és családellenes politikát folytat. Ezért azt kívánja, legyen a feladataihoz méltó kormánya az országnak.
KCS

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üzenet a Szociális Parlamenthez

Tisztelt Szervezetek!

Érdeklődéssel olvastam a Szociális Parlament céljairól szóló közleményüket. Egyetértek és támogatom azt a törekvést, hogy lépést tegyenek a közvetlen, részvételi demokrácia felé. A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal véleménye szerint tarthatatlan, ami ma Magyarországon tapasztalható: a népképviseleti szervek szembekerülése a társadalmi akarattal, a képviselők alárendelődése a pártakaratnak, elszakadásuk a választói megbízatástól. (Ékes példa rá az egészségbiztosítási törvény, és a társadalombiztosítás felszámolása.)

Égetően szükséges, hogy érvényesülhessen a valódi népakarat, kibontakozhasson a tényleges demokrácia, megteremtődjék a népi kontroll, a civil beleszólási jog. Hozzá kell fogni egy olyan társadalmi képviseleti rendszer kiépítéséhez, amely lehetetlenné teszi, hogy az emberek feje fölött szülessenek életüket, egészségüket, megélhetésüket alapvetően befolyásoló döntések Ehhez - mint látjuk - nem elegendő a polgári társadalom hagyományos parlamentarizmusa. Tovább kell lépni a civil társadalom bevonása felé, a képviseleti demokrácia mechanizmusait részvételi demokráciával kell kiegészíteni. Ez nagy történelmi vállalkozás. És nem csak magyar kérdés, hanem a demokratikus fejlődés központi kérdésévé kezd válni az egész világon.

Fogjunk tehát hozzá! Úgy gondolom, hogy a legnagyobb szolgálatot azzal tehetjük az emberek érdekében, ha széles társadalmi összefogással, a dolgozó többség érdekeire alapozva, demokratikus szellemben lépünk előre fokról-fokra. Ehhez kívánok jó munkát Önöknek, magunknak, mindazoknak, akik velünk együtt érdekeltek a nagyobb emberi és társadalmi szabadság kibontakoztatásában, beleértve a gazdasági demokráciát is.

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal szervezője
2008. március 5.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mi lesz 10-én?

PunkRhétor 2008. február 26. 00:00 gondola

Gyurcsány tegnap a parlamentben egy kicsit kibillent a lelki egyensúlyából. A kérdésre, hogy vajon járhatna-e ma József Attila egyetemre - miután rögtönzött kiselőadást tartott Horger Antal és József Attila ambivalens kapcsolatának mibenlétéről - azt felelte, hogy üdvözli Horger Antal urat. Ennél persze sokkal jobb poén volt, amikor megkérdezte, hogy tudjuk-e mi lesz kilencedike után? Tizedike. Szerinte felkel a nap, és a kormány a helyén marad - "gagyog, s ragyog".

Szóval a nap fel fog kelni. A kormány marad. Megfizetjük az árát, hogy 2006-ban hitt neki a nép. Aki hitt neki. Aki nem hitt, az meg annak az árát fizeti meg, hogy nem hozott magával még egy embert. Pedig tudtuk, láthattuk, hogy mibe kerül a szocialista meg a neoliberális kormányzás. Tudtuk, láthattuk, hogy mire megy ki a játék. Most fizetünk. Fizetünk, mert sokan voltunk, de nem elegen. És - ne tévedjünk! - megadjuk az árát, ha most sem leszünk elegen.

Ha az IGEN nem győz, ha nem gázolja el irgalom és szánakozás nélkül a Gyurcsány-kormány kommunikációját, kegyetlenül megadjuk az árát. Menetrendszerűen az arcunkba kapjuk az újabb gázáremelést, a BKV is visszatérhet a járatvagdozásra, az adócsökkentés "vuduja" helyett visszatérhet a kormány az adóemelés jól berögzült gyakorlatára. A vizitdíjat, ha nem mondjuk elég hangosan, hogy "IGEN, töröljék el", alkalmasint legitim - a társadalmi szerződést nem sértő - eszköznek fogják tekinteni, és oda emelik föl, ahová csak akarják, meg az el... szúrt költségvetés nem szégyelli.

Marad hát a kormány? Marad. Ha nem leszünk elegen. És mindent meg fognak tenni, hogy a mozgósítás ne működjön. Mikola már megint agresszív és antidemokratikus és antiszociális lesz, a nép elindul a polgárosodás útján, miután hozzávágják a költségvetést még pénzelni képes utolsó állami vállalatok részvényeit, meg ki fog derülni, hogy a Fidesz hazudik, meg hogy az Orbán sofőrje a rokkant parkolóhelyen parkolt. És lesz még néhány kitűnő téma, amiről beszélni fognak népszavazás helyett is. Maszatolás, ködösítés, hazugság.

Ám, ha egy méretes zakó dacára marad a kormány - "sekély e kéj" - a szocialisták is megadják az árát, hogy a nyakunkra ültették a táncoskomikus miniszterelnököt. Ők, akik eddig bátrak voltak, és nem mertek szembe szállni Gyurcsánnyal, - szinte biztosak lehetünk benne! - szembe mernek szállni a saját választóik akaratával. De annyira ők sem birkák, hogy szó nélkül hagynák magukat a vágóhídra vinni. Az önkormányzatokból, már mindenhonnan kihullottak, ha a parlamentből is kikerülnek, mehetnek vissza "ugrálni a balettbe". És a miniszterelnöktől tudjuk, hogy az autószerelői szakma sem rossz.

Ha az IGEN győz, másnap valóban felkel a nap. Ha felkel a nap, nagyon éles és tiszta fényben, a "2x2 józanságával" láthatjuk a dolgokat. Ez pedig a maszatolás, a ködösítés - és mondjuk ki bármennyire unjuk is! - a hazugság végét jelenti. Azt jelenti, hogy "azért a víz az úr".

Te csak várj, míg fel kel majd a nap!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mit kívánnak 2008-ban a Márciusi Ifjak?

1.) "Magyar a magyarral!" A radikális nemzeti összefogás megteremtését a jóérzésű, felelős és tettrekész magyar emberek egységbe kovácsolásával.

2.) Nemzetépítő, önvédő magyar állam megvalósítását a Kárpát-medencében.

3.) Az elhazudott, elcsalt módszerváltás helyett valódi és befejezett rendszerváltást, az elszabotált történelmi igazságtétel helyett pedig a nemzetrontók elszámoltatását.

4.) Az egészséges nemzeti identitástudat és a felelős hazaszeretet tiszta eszményeinek újjáélesztését. Nemzetorientált szemléletet és hitet a kultúra, valamint az oktatás minden területén!

5.) Minden magyar felelős minden magyarért! Az elszakított magyar területeken élők támogatását és megvédelmezését, a Csonka-Magyarországon élő, magyarként a társadalom peremére szorult rétegek felemelését. A hazánkban élő idegenek itt tartózkodásának azonnali és határozott jogi felülvizsgálatát. Magyarország a magyaroké!

6.) Tudásra, szakértelemre és minőségre épülő nemzetállam létrehozását a jelenlegi igénytelen, mennyiségorientált, multikulturális fogyasztói szemlélet helyett. A rend- és a honvédelem újjászervezése, kiépítését.

7.) EU-csatlakozásunk szükségességének, hazánk megalázó, másodrangú alárendelt szerepének, valamint az előnytelen nemzetközi szerződések, és a törvénytelen bábkormányok által felhalmozott államadósságok teljes körű felülvizsgálatát.

8.) Működő család- és ifjúságvédelmet, a szekták és a kábítószerek elleni könyörtelen harcot a zéró tolerancia jegyében. A családok helyzetét erősítő közteherviselést, szociális- és nyugdíjrendszert.

9.) A munka becsületének visszaállítását, reális, vállalható és átlátható adórendszer megteremtését. A multinacionáis cégekkel szemben a kis- és középvállalkozók támogatását, az önfenntartó mezőgazdaságra való berendezkedést.

10.) Valódi (nemcsak nevében "magyar"!) média megteremtését, valódi értékeket közvetítő, példaértékű közszereplőkkel.

11.) Radikális környezetvédelmi intézkedéseket, a szennyezett környezet azonnali rehabilitációját. A btk. azonnali szigorítását. A magyar élettér veszélyeztetői ellen a leghatározottabb fellépést!

12.) A MAGYAR ne legyen többé szitokszó a saját hazájában! Hazánk régi tekintélyének visszaállítását akarjuk!

Magyar Önvédelmi Mozgalom

 

 

2008. március 5.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------