Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 7., péntek

446 - NÜRNBERGBEN 2008. április 4-én 17-kor az Albrecht Dürer Házban, GYULÁN 2008. április 12-én 10-kor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében kerü

Von: Dr. Perjési Klára [mailto:drperjesi@gyula.hu]
Gesendet: csütörtök, 2008. február 28. 15:19
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
Wichtigkeit: Hoch

 

 

 Országgyűlési képviselő                                                              Gyula Város Polgármestere

 

Bajor Napló-Németországi Magyar Online Folyóirat

Kutasi József

részére

 

Tisztelt Kutasi József Úr!

 

Örömmel értesítem, hogy Gyula magyar- német- román nemzetiségű városa Dürer – Nyitott ajtók c. német – magyar nyelvű 208 oldalas, színes nyomással, keménykötésben, A/4-es méretben, fényképekkel és szövegrészekkel illusztrált kiadványának bemutatójára  NÜRNBERGBEN  2008. április 4-én 17-kor  az Albrecht Dürer Házban,  GYULÁN  2008. április 12-én 10-kor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében  kerül sor.

 

A kötet Nürnberg és Gyula  történelmi fejlődését, a Dürer-család magyar - /Gyulán, Ajtósfalván született A. Dürer édesapja/ -  német gyökereit  és   környezetét mutatja be A. Dürer halálának 480. évfordulója alkalmából.

 

A kiadvány érinti a németek és magyarok helyzetét Magyarországon és Németországban, bemutatja Nürnberg és Gyula jelenét, riportok illusztrálják a régi mesterségek napjainkban is élő német és magyar alkotóinak, szakembereinek /festőművész, ötvös, gazdálkodó/ tevékenységét.

 

A kiadvány célja Magyarország /Gyula / külföldi meg-és elismertetésének javítása, a magyar – német interkulturális kapcsolatok és szinergikus tartalmakra épülő együttműködések erősítése.

 

Nagy örömünkre szolgálna, ha a könyv németországi népszerűsítésében, elővásárlásában, terjesztésében, eladásában /25Euro/db/ megtisztelő segítségét és közreműködését elnyerhetnénk.

 

Szíves válaszát várva, üdvözlettel:        

 

Dr. Perjési Klára

 

Gyula, 2008. február 27.

 

 

Kedves Honfitársaim!

 

Nagyon kérem, írjanak pár sor segítő levelet Dr. Perjési Klára Asszonynak. Köszönöm!

 

Igaz szeretettel

 

Kutasi József

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------