Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 10., hétfő

463 - Mit csinál ilyenkor egy nemzeti érdekvédő? Legkevesebb, hogy megbolondul.

Von: Péteri Attila Árpád [mailto:pa01@interware.hu]
Gesendet: hétf
ő, 2008. március 10. 00:28
An: Kutasi József

Betreff: Az őrület kezd lassan mindenkin felülkerekedni.

 

TÁJÉKOZTATÁSUL:

 

Molnár Tamás: VÁGYÁLMOK FOGSÁGÁBAN

Egy irracionális választás margójára
2008 Marc 07 ÚDK

Az őrület kezd lassan mindenkin felülkerekedni. Az általam legokosabbnak tartott közgazdász Bogár László már ott tart, hogy a három igenes népszavazással azonnal rendszert lehet váltani. Úgy tesz, mintha a kérdések az elfuserált alkotmányról, a csalásokra alkalmat adó választójogról, az elveszett magyar föld ügyéről, vagy legalábbis a lisszaboni szerződés ratifikálásáról szólnának. Orbán eközben az elveszett /eddig sem talált/ demokrácia visszaállításáról, Kövér meg arról papol, hogy aki nem megy el, és nem szavaz a Fidesz szája íze szerint, az kiiratkozhat a jobboldaliak növekvő táborából! Mit csinál ilyenkor egy nemzeti érdekvédő? Legkevesebb, hogy megbolondul.

Beleőrül abba, ahogyan a rendszerváltást teljesen elkúró tehetségtelen politikai garnitúra -saját jól felfogott elemi érdekei szerint-, már megint gátlástalanul hülyíti az elfáradt és depressziós lakosságot. Egy, a leszerepelt politikusok szociális helyzetét esetleg befolyásoló "népszavazás" /pártkampány/ hatása alatt, irracionális vágyakat gerjeszt az emberekben ez a teljesen felelőtlen és ötlettelen "jobboldali" politika. (A balliberális baromságokról, most ne is beszéljek!) Az a kizárólag nevében jobboldali politika tesz ismét hintába, amely többek között adós maradt a rendszerváltással, az elszámoltatással, és az ügynökügyek nyilvánosságra hozatalával. Az, amely hiányként tud csak elszámolni a pártatlan köztévével, a szavazatok újraszámlálásával, a kettős állampolgársággal, a hatékony polgári körökkel, az öszödi beszéd utáni ultimátummal, a tüntetők melletti szolidaritással, a következetes kordonbontással, a véresre vert emberek és politikai foglyok melletti kiállással, hogy csak az elmúlt évek legnagyobb eltusolt ügyeit említsem. Mindemellett a Fidesz, most teljesen taccsra teszi az ősszel esedékes Albert-házaspár által kezdeményezett átfogó javaslatot is. Ezzel szemben sajnos már megint előre látható, hogy mi fog történni: Maximum ötven százalékos részvétel mellett, első helyezést érnek el a távolmaradók, másodikként befutók lesznek az igenek, harmadikként végeznek a nemek, és végül negyedik helyezettként regisztrálnak majd az érvénytelen szavazatok leadói. Aztán a várva várt rendszer- és kormánybuktatás helyett jönnek majd sorban a következők.

   1. A bukott szocialisták még jobban összezárnak Gyurcsány körül. Sikerként fogják elkönyvelni a nagyarányú távolmaradók számarányát. Burkolt formában újabb adókat fognak emelni a kiesett költségvetési összegek pótlására. Rendteremtő szerepkörben azonnal rávarrják Orbánra az esetleges őszinte, vagy a titkosszolgálatok által szervezett utcai balhékat.
   2. A relatív nagyságú nem szavazatok visszahozzák a sírból a szétesett liberális törpepártot. Az SZDSZ ismét arra hivatkozhat, hogy támogatottsága jóval meghaladja az öt százalékot. A feltámadt szélsőséges minoritás sikeresen ugrasztja majd össze a pénztelen orvostársadalmat a kiszolgáltatott betegekkel.
   3. Az érvényes és "sikeres" népszavazás utcára viszi a felheccelt tömeget. A karhatalmi intézkedéseket követően a Fidesz és Orbán mossa kezeit /a pártszékházban mulatozik majd/, miközben ismét kihátrál a kormányt elkergetni akaró "szélsőségesek" mögül. Megint megismétlődik a felforrósodott indulatok jegelése, a Fidesz minden fórumon elhatárolódik majd a radikális változásokat sürgetőktől. A megalkuvó és képmutató politikai magatartás miatt tovább növekszik a társadalmi apátia.

Érdekes tehát ez a helyzet. Szó sincs itt már szociális népszavazásról! Van négy rossz választásunk, ami ráadásul a látszólag versengő, monopolhelyzetben lévő állampártok számára kizárólag igent, vagyis túlélést jelent. Hogy miért? Máris itt a magyarázat:

a. / Nyilvánvaló, hogy a politikától teljesen megundorodó állampolgárok számaránya lesz a legmagasabb. Az MSZP-t ráadásul segíti majd a lustaság, a butaság, a közöny, és az időjárás. Aki nem megy el szavazni, az áttételesen igent mond a posztkommunizmusra, az eddigi csalásokra, lopásokra és hazugságokra. Igent mond a Gyurcsány jelenségre, a reform-diktatúrára, az illegitim kormányra, az elcsalt választásra és az alkotmányellenes kormánykampányra. Igent az öszödi beszédre, a karhatalmi véres megtorlásra, a műveleti területre, és az ország további gyarmatosítására.

b. / Aki elmegy szavazni, de nemet mond a feltett három részkérdésre, az egyúttal igent mond a jelenlegi uralmi kasztra, a neoliberális szabadrablásra, az internacionalista gyökerű magyarellenes rasszizmusra és az agresszív tudatrombolásra. Igent a nemzeti érdekvédelem, a magyar identitás és kultúra kipusztítására. Igent az átláthatatlan korrupcióra, a politikai bűnözésre, a maffiaszerűen rejtett összefonódásokra.

c. / Aki elmegy szavazni, és három igent ikszel ezen a pártszimpátia /vezérszimpátia/ választáson, az egyúttal igent mond az elhazudott rendszerváltásra, a kommunistáknak menedéket adó gyáva álellenzékre, és a politikai esélyegyenlőséget teljesen felszámoló jobboldali egypártrendszerre. Igent mond a személyi kultusz jegyeit magánviselő Orbán jelenségre, a politikai kontraszelekciókra, és a hátsó pártmutyizásokra. Igent mond az euroatlanti kiszolgáltatottságra és a felhőtlen Likud barátságra, igent a nemzeti érzelmekkel és a határon túli magyarsággal történő spekulatív játszadozásra.

d. / Aki elmegy, de tudatosan érvénytelenné teszi szavazatát, végső soron szintén igent mond a kényszerhelyzeteket, zsákutcákat és csapdákat felállító szavazási szisztémára. Ezeknek a lázadó állampolgároknak azonban legalább vannak választható /pszeudo/ alternatív lehetőségei. Ha Kövér jobboldalról kirekesztő inkvizítori kijelentésére gondolnak, ráfirkálhatják a szavazólapra azt is: "Kapd be Fletó, nyald be Laca!" Ha arra a hajmeresztő kampányra gondolnak, ahol együtt baromkodik Sebeők és Kiszel Tünde, akkor ráírhatják akár azt is a szavazólapra, hogy "Hajrá Donatellácska!" Azok esetleg, akik megkapták a három párt agymosása mellé a Fidesz párttámogató sárga csekkjét /vizitdíját/ is, nos azok nyugodtan becsatolhatnak egy saját elmaradt közüzemi számlát a referendum mellé. (A Fidesznek egyébként kifejezetten jó bolt a népszavazás, a múltkori kettős állampolgárságról szóló akció során közel ötvenmilliót kaszált!) Ez hát szerintem a felingerelt állampolgárnak megengedett összes választás.

Nem lennénk azonban igazságosak, ha nem vázolnánk fel valamiféle kompromisszumos egérutat a megoldás irányába. Ehhez azonban vissza kell kanyarodnunk az Info rádióban elhangzott minapi Orbán interjúhoz. A jobboldal vezére ezt nyilatkozta arra a kérdésre, hogy a Fidesz odaáll-e az Albert-házaspár által kezdeményezett népszavazás mögé: "Egyenlőre örülünk, ha a 9-ét túléljük, úgy el vagyunk fáradva, hogy alig állunk a lábunkon. Fújjuk ki magunkat. Az civil kezdeményezés. Én általában nem támogatom azokat a kezdeményezéseket, amelyek fölöslegesen pártosítanak kérdéseket. Az megint csak nem pártkérdés, az egészségbiztosítás jövője. A civilek aktívak, fölemelték a zászlót, szurkolunk nekik."

Én most az egyszer, most még utoljára megfogadom Orbán Viktor bölcs tanácsát. Vagyis nem támogatom azokat a kezdeményezéseket, amelyek fölöslegesen pártosítják a népszavazás kérdéseit. Nem, mert következetes nemzeti radikális érdekvédőként nem hiszek már el semmit a jelenleg regnáló politikai garnitúrának! A hazug pártok most aktívak, megint felemelték a zászlót, szurkoljunk hát nekik. Szurkoljunk a lelátóról teljes erőbedobással! Hajrá Fidesz!

        Molnár Tamás

Ui.: Változatlanul nem értem az ezerszer átvert nemzeti radikálisokat. 2002-ben egy százalékon múlott a jobboldali-nemzeti kormány megalakulása. A Fidesz nem akarta! 2006-ban két és fél százalékon múlott egy jobboldali-nemzeti kormány megalakulása. (Az első fordulóban át kellett volna szavazni úgy, ahogy azt a cserbenhagyott radikálisok tették a másodikban.) A Fidesz ezt sem akarta! Orbán később elismerte, hogy személyes politikai stratégiájának része a nemzeti radikálisok kinyírása. A Kossuth téri morális forradalom kifárasztását követően, most a lehető legradikálisabb eszközökkel mozgósít mindenkit a Fidesz, miközben már előre elhatárolódik az utcai rendszerváltóktól. Mi kell még a teljes önfeladáshoz? Naiv hit, vagy korlátolt ostobaság? Megvallom, nem tudom a választ.