Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 27., péntek

6.128 - Egy üzenet Ausztráliából....az emigrációból....-LJ-(+19).. > Csapó Endre: A kommunizmus tetemrehívása

Von: Ignácz Antal 
Gesendet: péntek, 2010. agusztus 27. 10:37
An: jozsef@kutasi.eu
Betreff: Egy üzenet Ausztraliabol....az emigrációból.

 

Egy üzenet Ausztráliából....az emigrációból....-LJ-(+19)..

Csapó Endre

A kommunizmus tetemrehívása

Megjelent a Magyar Élet 2010. augusztus 26-i számában.

 

Ha feltennénk a kérdést: milyen politikai irányzat volt a legmeghatározóbb Európa XX. századi sorsának alakulásában, a válasz: minden mást megelőzve a kommunizmus. Nélküle egészen másképpen alakult volna az emberi világ történelme. A gonoszság, amiből világméretű ártalommá fejlesztették, tovább él, más alakzatokban.

 Elképesztő, hogy ez az irányzat ilyen hosszan és terjedelemben alakítója lehetett az emberi nem legfejlettebb társadalmaiban, annyira primitív, ártalmas és bűnös igéivel és elméletével. Eredetét az utólag idealizált és megszépített vérgőzös francia forradalomban találjuk, majd annak eszmei hordalékából, több mint egy évszázad következetes és konok törekvéssel megvalósították az első kommunista államot, a Szovjetuniót, azzal a feladattal, hogy bázisa legyen egy elképzelt szovjet köztársaságok világuniójának. Egy diktatórikus világkormánynak.

Hetvenhárom év kellett hozzá, hogy – annyi sok külső támogatás ellenére – végre összeomoljon idétlen élhetetlensége következtében. Jellemző, hogy a nyugati világ nem botrányos szégyenként éli meg ennek a „társadalmi kísérletnek” a létét, azt hogy végsőkig támogatásban részesült nyugati politikai és pénzügyi köröktől. Általános tájékozatlanságra utal az is, hogy nem felszabadulásként éli meg a politikai kalandba vitt nyugati közvélemény a Szovjetunió összeomlását.

 

Tovább: Érkezett egyéb írások