Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 28., szombat

6.138 - Gaudi-Nagy Tamás beszámolója az új Gárda-kapitány augusztus 20-i esetéről

Gaudi-Nagy Tamás beszámolója az új Gárda-kapitány augusztus 20-i esetéről

Gaudi-Nagy Tamás és Szilágyi György augusztus 20-án az új Gárda-kapitányért küzdöttek, vállvetve a Jobbik Jogsegélyszolgálattal és a nemzeti jogvédőkkel.

A jogellenesen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület és Magyar Gárda Mozgalom jogutódjának nem minősülő Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom nemrég megválasztott új főkapitányát, Ináncsi Józsefet Pintér terrorlegényei a Jobbik Margit-szigeti nyitó önkormányzati választási kampányrendezvényéről azzal a képtelen és nyilvánvalóan jogsértő indokkal állították elő augusztus 20-án, hogy az általa viselt fekete pólón szereplő felirat (Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom) szabálysértést valósít meg. Ezzel a "forradalmi kormány" ismét tanújelét adta annak, hogy - kenetteljes mondatai ellenére - a Gyurcsány-rendszer jogfolytonosságát elismeri (Gyurcsányék alkotmányellenes jogszabályát ("feloszlatott szervezetben való részvétel") nemrég - a Jobbik tiltakozása ellenére - az Országgyűlés szégyenére törvényerőre emelték), és folytatják a nemzethű gárdisták elleni hajtóvadászatot.

Ennek volt része ez az akció is, amely egyben figyelmeztetés is volt a politikai életben 47 országgyűlési képviselővel és 3 EP-képviselővel jelen lévő Jobbik felé: a nemzeti radikalizmust a jelenlegi rendszer kiiktatandó ellenségnek tekinti. Azonban nem kell csodálkozni azon, ha ennek megfelelő válaszok születnek: nemrég jártam Észak-Írországban, ott a mai napig küzdenek az írek az önrendelkezésükért (nem is akárhogy), melyet soha nem fognak feladni, csakúgy, ahogyan mi sem, nemzeti radikálisok.

A sors fintora, hogy a közel kéthetes írországi utamról (erről később részletes beszámolót adok) való visszatérés másnapján kaptam a riasztást a botrányos rendőri akcióról. A hírre azonnal autómba ültem és a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra siettem, ahol több mint 60 bátor és kemény gárdista várt. Az ellenállás fontosságáról és kisugárzó erejéről szóló, ír példát is részletező lelkesítő beszédet mondtam nekik, amelyet nagy ovációval fogadtak, majd a nemsokára szintén helyszínre érkező képviselőtársammal, Szilágyi Györggyel együtt beléptünk a kapitányságra, hogy országgyűlési képviselői jogunkkal élve az épületben szemlét hajtsunk végre és ennek keretében megvizsgálhassuk az előállított Gárda-kapitány fogva tartási körülményeit. A képviselői jogállásról szóló törvény alapján kénytelenek voltak minket beengedni, de ezt tudatosan lassítva tették, és ezalatt a meglátogatni kívánt fogva tartottat átszállították cinikus módon a tűzijáték miatt gyakorlatilag alig megközelíthető Gyorskocsi utcába.

Jelenlétünk azonban egyértelműsítette a hatalom és a végrehajtó pribékek számára, hogy nem hagyjuk magukra a nemzetért küzdő bajtársakat és országgyűlési képviselőként is kiállunk értük, nem tudnak semmit a szőnyeg alá seperni. Számolni kell velünk, ott vagyunk bárhol, ahol ilyen durva jogtiprás történik, és minden jogsértést elkövető rendőr következményekkel kell hogy számoljon.

A Gárda-kapitány védelmét Kun Judit, az általam vezetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat bátor és felkészült ügyvédnője látta el, aki minden elvtelen trükköt kivédve oldotta meg kiválóan József védelmét. Köszönet neki, csakúgy, mint a Jobbik Jogsegély szintén helyszínen járt jogvédőinek, Szilágyi Gyurinak, továbbá minden szolidaritást kifejező gárdistának, akik nem hagyták magukat feloszlatni. Ugyanis amikor a gárdisták és más szolidaritásukat kifejezők elkezdtek a rendőrséggel szemközti járdáján gyülekezni, a hatóság be nem jelentett tüntetés tartása miatt szét akarta őket zavarni. Azonban az összegyűltek nem riadtak meg, és tisztában voltak azon jogukkal, mely szerint gyors reagálású tüntetést megtiltani nem lehet, választási gyűlés pedig kampány idején korlátozás nélkül tartható. Köszönet az alábbi kapcsolódó cikkben látható felvételért Almási Lajosnak!

Dr. Gaudi-Nagy Tamás

 

Kapcsolódó: Kiengedték a Gárda-vezetőt, eljárás indul ellene