Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 30., hétfő

6.163 - Magyarok Szövetsége > Tisztelettel megköszönjük Vukics Ferenc és élenjáró elöljáróink, valamint az összes lelkes segítő munkáját, /...

 2010. augusztus 30. MOGY-on túl, Kurultajon túl a megbékélés és az összefogás felé

 

Mint hagyományőrzőnek, mint nemzetben gondolkodónak, mint a Magyarok Szövetsége tagjának fontos, hogy összefogjunk, hogy egységesek legyünk, hogy újra egyesüljön nemzetünk. Írásommal nem befolyásolom a rendezvények sikerét, hiszen mindkettő lezajlott, megítélésem szerint sikeresen. A jövő építése érdekében fontosnak tartom a múlt tisztázását, megértését, hogy lehetőségünk legyen közös utunkat együtt folytatni.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/mogy-tul-kurultajon-tul-megbeke...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/mogy-tul-kurultajon-tul-megbekeles-es-az-oesszefogas-fele-0

Felhívás képviselőjelöltek számára

Azon képviselőjelölteknek, akik az őszi önkormányzati választásokon a Magyarok Szövetsége egyesület támogatásával kívánnak indulni, több kötelezettségük van.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/felhivas-kepviselojeloeltek-sza...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/felhivas-kepviselojeloeltek-szamara

"A megtalált falu" , közösségi kezdeményezések, fenntarthatósági modellek Magyarországon című tanácskozás megállapításai

2010. augusztus 13-án Kunszentmiklós-Bösztörpusztán a Magyarok Országos Gyűlésén zajlott a „Megtalált falu” közösségi kezdeményezések, fenntarthatósági modellek Magyarországon című tanácskozás. A tanácskozást a Magyarok Szövetsége támogatta, médiatámogatója a Szövetség Televízió volt.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/megtalalt-falu-koezoessegi-kezd...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/megtalalt-falu-koezoessegi-kezdemenyezesek-fenntarthatosagi-modellek-magyarorszagon-cimu-tan

Korona-Hitel Szövetkezet

Kedves részjegy tulajdonos(ok)!

A Korona-Hitel Szövetkezet számlájára megérkezett befizetése alapján az Igazgatóság 2010. július 6-i ülésén a Szövetkezet tagjai közé fogadta. A részjegyet fizikailag is kinyomtatjuk. Ehhez az Önre vonatkozó bizonyos személyes adatok szükségesek, melyeknek egyeztetése részben megtörtént. Amennyiben ehhez az egyeztetéshez Ön nem kapta meg – általunk E-mail-ben megküldött – adat-egyeztető levelünket, kérjük, hogy írásban haladéktalanul erősítse meg E-mail címét, hogy megismételhessük az adat-egyeztetésünket.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/korona-hitel-szoevetkezet

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/korona-hitel-szoevetkezet

A demokrácia teljesebb változatát, felsőházas parlamentet akar a Magyarok Szövetsége

Magyarországon 1608-tól 1944-ig - a jelentősebb és politikailag fejlettebb európai országokhoz hasonlóan - kétkamarás parlament volt.

1944 előtt a Parlament Alsóházában voltak a pártok, a Felsőházában pedig az egyházak vezetői, a legfontosabb a szakmai és közéleti személyiségek, valamint az oktatás és a gazdaság meghatározó intézményvezetői. Ekkor a felsőházi helyeket főleg méltóság és hivatali rang alapján töltötték fel, de az összetételben még a Horthy-idők végére jelentős változás történt. A korporációs elv és elitista stílus lassan csökkent. Általános vélemény, hogy az akkori idők Felsőháza mindig megfontolt és mértéktartó volt, működésével igyekezett lehetőleg jó irányba terelni a hazai politikát a legkritikusabb időkben is.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/demokracia-teljesebb-valtozatat...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/demokracia-teljesebb-valtozatat-felsohazas-parlamentet-akar-magyarok-szoevetsege

Sportcsarnok felújítás

Még nem sikerült befejezni a Magyarok Szövetsége székházának részét képező sportcsarnok felújítását, szükség van az építésben segédkező emberekre.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/sportcsarnok-felujitas

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/sportcsarnok-felujitas

II. Pega Pata Parádé

Tovább: http://www.magyarokszovetsege.hu/content/ii-pega-pata-parade

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/ii-pega-pata-parade

Veszprémi Magyarok Vására

Tovább: http://www.magyarokszovetsege.hu/content/veszpremi-magyarok-vasara-0

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/veszpremi-magyarok-vasara-0

Pusztavágta

Bednárik László Délegyházáról szervezte azt a Pusztavágtát, amit a közönség nagy szurkolás mellett nézett végig szombaton a küzdőtéren. Tizenhárman indultak a Puszta leggyorsabb lovasa címért. A legügyesebbnek és leggyorsabbnak Dévényi Péter bizonyult.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/pusztavagta

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/pusztavagta

A lovasíjász ügyességi verseny eredményei Köszönetünket fejezzük ki Varga Sándornak Felvidékről (Varga törzs), hogy eljött és részt vett csapatával a Magyarok Országos Gyűlésén, és a lovasíjász ügyességi verseny házigazdája volt. A versenyre a Varga törzsből 4 fő, a Déli Gyepűvédőktől pedig 12 fő jelentkezett.:

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/lovasijasz-uegyessegi-verseny-e...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/lovasijasz-uegyessegi-verseny-eredmenyei

Az ijászverseny eredményei

A Magyarok Országos Gyűlésén az íjászok is megmutathatták tudásukat . Lakatos Pista vezetésével a Dunaújvárosi Kerecsen Íjászok szervezték és bonyolították le az íjász versenyt, nagyon köszönjük munkájukat! Szép számban indultak ifjak és férfiak, de a lányok és hölgyek is képviseltették magukat. Összesen 90 fő mérte össze tudását.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/az-ijaszverseny-eredmenyei

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/az-ijaszverseny-eredmenyei

A fogathajtó verseny eredményei

Az idén fogatok is színesítették a pusztai forgatagot. Bakó János szervezésében került sor a fogathajtók bemutatkozására és versenyére. 18 fogat indult el, hogy összemérje ki a fürgébb, az ügyesebb és elegánsabb, ki az aki a puszta ördöge lesz.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/fogathajto-verseny-eredmenyei

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/fogathajto-verseny-eredmenyei

Köszönetnyilvánítás

Tisztelettel megköszönjük Vukics Ferenc és élenjáró elöljáróink, valamint az összes lelkes segítő munkáját, akik részt vettek a MOGY felépítésében, helytálltak a rendezvény ideje alatt és azt követően is, beleértve azokat, akik jelenleg is dolgoznak a teherautók megrakásán, a lelátók elszállításán.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/koeszoenetnyilvanitas

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/koeszoenetnyilvanitas

„Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!”

Ez alatt a jelszó alatt folytatja tevékenységét a Magyarok Szövetsége (MSZ). A társadalmi szervezet 2008-ban alakult civil szervezetek és a célokkal egyetértő személyek szövetségeként, nem áll mögötte sem párt, se gazdasági érdekcsoport, se vallási közösség. A szövetség legfőbb célja, hogy az országért tenni akaró magyarságot megszervezze, és a társadalmi munkára rávegye, s általuk egy egészséges és tisztességes, élhető országot teremtsen.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/%E2%80%9Emagyarnak-lenni-bueszk...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/%E2%80%9Emagyarnak-lenni-bueszke-gyoenyoeruseg%E2%80%9D

Gondolatok Bösztörpuszta után

Harmadik alkalommal vettünk részt a bösztörpusztai rendezvényen. Első alkalommal, a 2008-as Kurultajon még csak vendégként, s az akkor ott tapasztaltak (azonos szellemiség: szeretet, hazaszeretet, segítőkészség, lelkesedés, figyelmesség, emberség, hagyományos magyar értékrend... sorolhatnám még sokáig) kormányoztak aztán a Magyarok Szövetsége kebelére bennünket.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/gondolatok-boesztoerpuszta-utan

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/gondolatok-boesztoerpuszta-utan

Ott, ahol a madár se jár…

Egy hely, ahol a magyar nemzet harmadszor találkozott. Augusztus közepén a Kiskunsági Nemzeti Park területén, Kunszentmiklós mellett Bösztörpusztán néhány napig jó emberek sokasága találkozott, hogy érezze az összetartozás erejét.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/ott-ahol-madar-se-jar%E2%80%A6

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/ott-ahol-madar-se-jar%E2%80%A6

Az egység felé vezető erő - a 2010-es MOGY üzenetei

A Teremtő csak a céljait felismerő, azokért bátran küzdő, a helyzete javításáért rendületlenül dolgozó embert tudja igazán megsegíteni. Ezek a tételek, feltételek idén is teljesültek, hát újra megsegített minket a Jóisten. Így válhatott Bösztörpuszta immár harmadszor egymásnak szeretetet, hitet, új reményt adó tízezrek otthonává. A válaszok ott vannak a pusztai szél zúgásában, a bösztöri erdő fáinak sóhajtásában, a madarak dalában, az esti tücsökciripelésben. És persze egymás tekintetében, az egymást megismerő, együtt ünneplő, együtt gondolkodó magyarok kézszorításában. Ezeket a válaszokat visszük haza, ezekből merítünk új erőt, és ezekből a válaszokból adódik össze, milyen is volt, mit adott a Magyarok Országos Gyűlése 2010-ben.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/az-egyseg-fele-vezeto-ero-2010-...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/az-egyseg-fele-vezeto-ero-2010-es-mogy-uezenetei

Jöttek a kocsik…

Sajnos, ezúttal csak utánfutón, így a patkó dobogás hiányzott az Magyarok Országos Gyűlésén szervezett első hintó- és szekérkiállításról. Ettől függetlenül, nagy sikert aratott a gyűjtemény kicsik és nagyok körében egyaránt.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/joettek-kocsik%E2%80%A6

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/joettek-kocsik%E2%80%A6

A HMNT is képviseltette magát a Magyarok Országos Gyűlésén

Bösztörpusztán kiemelt érdeklődés mellett zajlott le a Magyarok Országos Gyűlése augusztus 13-15 között. A rendezvény kiegészítette a csíksomlyói búcsú magyarság összetartó szakrális csodáját, nemzetegyesítő, lélekemelő tisztaságát, mégpedig az összmagyarság kultúrájának, hagyományvilágának teljes körű bemutatásával, szellemi értékeink életre keltésével és világszínvonalú magyar termékeink reprezentatív vásárával. Kétezernél is több program három nap alatt - ez a találkozó mérlege számokban. Az eseménysorozat leglátványosabb része a történelmi élőkép volt, melyet több ezer néző figyelhetett egyszerre. Sokan a határon túlról érkeztek.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/hmnt-kepviseltette-magat-magyar...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/hmnt-kepviseltette-magat-magyarok-orszagos-gyulesen

Fiatal művészi tehetségek a Magyarok Országos Gyűlésén

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/fiatal-muveszi-tehetsegek-magya...

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/fiatal-muveszi-tehetsegek-magyarok-orszagos-gyulesen

Alföld Bárkája 2010. augusztus 29.

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/alfoeld-barkaja-2010-augusztus-29

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/alfoeld-barkaja-2010-augusztus-29