Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 3., kedd

20.056 - Morvai Krisztina: ​Gergényit kérdeztem- ma engem kérdez a bíróság > 2015. március 3. kedd, 12:01


Feladó: JOGINFO 
Dátum: 2015. március 3. 14:23
Tárgy: Gergényit kérdeztem- ma engem kérdez a bíróság 
Címzett: 
​Kutasi József Antal​


Szeretném figyelmébe ajánlani Dr. Morvai Krisztinának az Európai Parlament független képviselőjének alábbi felszólalását.

Minden korábbi és további felszólalása megtalálható a www.morvaikrisztina.hu honlapon, illetve a https://www.facebook.com/morvai.krisztina oldalon is.

 

 

 

​​
Gergényit kérdeztem- ma engem kérdez a bíróság

 

2015. március 3. kedd, 12:01

 

Ma, 2015. március 3-án tanúként hallgat meg a bíróság a 2006 őszi tömeges rendőri brutalitások miatt Bene László, Gergényi Péter és más, akkori rendőri vezetők ellen indult büntetőperben. Felkészülésképpen újra meghallgattam azokat a felvételeket, amelyek a Magyar Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága által létrehozott, az eseményeket vizsgáló albizottság ülésén készültek. A Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak feltett kérdések, s az ő válaszai 12 részben jelentek meg az interneten. Az anyagot akkor, 2010-ben kevesen hallgatták meg, pedig tanulságos. Legutóbbi Facebook posztomon a hatalom korlátlanságának, ellenőrizetlenségének veszélyeiről beszélgettem Gaudi-Nagy Tamással. Voltaképpen ugyanez a témája a Gergényivel folytatott "beszélgetésünknek" is, pontosabban ugyanezt a jelenséget illusztrálják az elhangzottak. A közügyek, az emberi jogok, a jogállamiság vagy akár "csak" a 2006-os események iránt érdeklődőknek szívből ajánlom a teljes, 12 részes anyag meghallgatását. Az alábbi linkeken egy kis "ízelítő", én az 1. számú hanganyag kilencedik perce körül kezdem feltenni kérdéseimet a rendőrfőkapitánynak. Ma engem kérdeznek, s én fogok válaszolni. A véres eseményekre, a totális terrorra való visszaemlékezés így nyolc és fél év távlatából semmivel nem kevésbé megrázó, mint közvetlenül az események után. A tárgyalásról természetesen be fogok számolni.

Szeretettel

(Morvai) Krisztina


1., 12/6.- Gergényi vallomása (2010. 09.03)

https://www.youtube.com/watch?v=rZtGJ6cd8bs


2., 12/7. - Gergényi vallomása (2010.09.03)

https://www.youtube.com/watch?v=elfosOJ839E

 

 

​​