Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 13., péntek

20.125 - Ténytár hírlevél > Orbánisztán: a jogállam pusztulása > 2015. MÁRCIUS 13. PÉNTEK


Feladó: Ténytár 
Dátum: 2015. március 13. 17:00
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>
            Ténytár
space

2015. MÁRCIUS 13. PÉNTEK

space
space

Semjén Zsolt, a homofób „családvédő"

space
space

„Üdvözöljük az igenek győzelmét a szlovákiai népszavazáson. A szlovák nép tanúságot tett a közös keresztény értékekről és a normalitásról. Véleményük visszatükrözi, amit Magyarország Alaptörvényébe foglalt a család védelméről" – áll Semjén Zsoltközleményében 2015. február 9-én.

space
spacetovább »space
space

Orbánisztán: a jogállam pusztulása

space
space


space
space

A közszolgálati zsákmányrendszer kiépülésével az elmúlt két évtizedben kialakult az a gyakorlat, hogy a mindenkori kormányok a legfontosabb kormányzati szakmai vezetői beosztásokban is jelentős személycseréket hajtanak végre. 2010-et követően azonban új szintre lépett ez a folyamat. Rendszerszintűvé váltak a módosítások, amelyek valamely független szervezetet vezető, „nemkívánatos" személy eltávolítását, és/vagy valamely „kívánatos" személy bebetonozását végezték el. Kinevezésüket immár a kormány (kétharmad), vagy a miniszterelnök intézi, megbízatási idejük pedig jóval túllép egy-egy kormányzati cikluson.

A Fidesz központosított megannyi, ezidáig autonóm módon működő rendszert: 2012-től az önkormányzatok vagyona egységesen állami tulajdonba került, ezzel súlyosan sérült az önkormányzatok autonómiája. Ekkortól, ha a törvényhozás egy feladatot „elvett az önkormányzatoktól, akkor szabadon, kárpótlás és kártalanítás nélkül vonhatja el az ehhez kapcsolódó vagyont is. A feladatok elvétele pedig hamar megkezdődött. A közoktatást kivették az önkormányzatok hatásköréből, az összes intézményt a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ vízfeje alá vonták, amely a kezdetektől óriási zűrzavarhoz, rendszerszintű problémákhoz vezetett. Megtörtént a kórházak államosítása is, amelyek tartozásait  bár átvette a kormány, de az ingatlanokért nem fizetett az önkormányzatoknak. Mára az egészségügyből 500 milliárd forint hiányzik, úgy tűnik a Fidesz „megoldása" a kétszintű egészségügyi ellátás lesz.

A Fidesz szisztematikusan bontja le a fékek és ellensúlyok rendszerét: kasztrálta az Alkotmánybíróságot, majd saját delegáltjaival töltötte fel a mindenkori kormány legjelentősebb ellensúlyaként számon tartott testületet. Kilenc évre biztosan bebetonozták Polt Pétert a legfőbb ügyészi pozícióba, Az MNB élére Matolcsy Györgyöt ültették, ami önmagában kérdőjelezi meg a Jegybank függetlenségét, a felügyelőbizottság feltöltésének hiánya sem az átláthatóságot növeli. Kontroll hiányában a Jegybank az utóbbi években közpénzből ingatlanokat vásárol, sőt felsőoktatási szerepvállalásba kezdett, holott ez nem feladata.

Létrehozták az egyszemélyes vezetésű Országos Bírói Hivatalt, amelynek élére Szájer József (Fidesz) feleségét ültették. Szétverték a jól működő ombudsmani rendszert, és hogyhogy nem, az újonnan létrehozott Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére 9 évre a fideszes médiabirodalom jogi képviselőjét nevezte ki Orbán Viktor.

space
spacetovább »space
space
space
space

Tíz évre nem lehet titkosítani, harmincra viszont igen? Atom nagy szélkakas

space
space

Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, vagy olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak" - mondta Orbán Viktor 2008-ban Rákosmentén.

space
spacetovább »space
space
space
space

Nem szerencsés prekoncepciók és névtelen feljelentések alapján vizsgálódni?

space
space

Nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani" - mondta Lázár János.

space
spacetovább »space
space
space
space

Szó sem volt internetadóról?

space
space

"Szó nem volt az internetadó megadóztatásának elképzeléséről, szó nem volt az internet bármilyen pénzügyi korlátozásáról" - mondta Giró-Szász András az ATV Szabad szemmel című műsorában.

space
spacetovább »
​​