Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 6., péntek

20.078 - Szeged > A Ságvárinál tüntetett az átnevezéspárti Bene Gábor > 2015.03.06. 13:21

A Ságvárinál tüntetett az átnevezéspárti Bene Gábor

Szeged - Negyed órával az általa meghirdetett tüntetés kezdete után is mindössze tucatnyian lézengtek a szegedi Ságvári gimnázium előtt.

MUNKATÁRSUNKTÓL - 2015.03.06. 13:21

Nem azon múlik az igazság, hányan állnak ki mellette – kezdte beszédét Bene Gábor, magát függetlennek valló közjogász, amikor negyed órával az általa meghirdetett tüntetés kezdete után is mindössze tucatnyian lézengtek a szegedi Ságvári gimnázium előtt péntek délelőtt.
Ő is elismerte: több résztvevőre számított. Két magyar zászlót lengetve, egy táblát mutogatva, kokárdát osztogatva igyekeztek az aktivisták megteremteni a hangulatot, illetve egy röplapot is terjesztettek, melyen egy olvasói levélnek szánt szöveg volt. 


Mondandójának lényege: rendőrgyilkos, sőt terrorista nevét viseli a gimnázium, ezért azt át kell nevezni. – 1942 óta uszított a magyar állam ellen, egy ilyen ember nem lehet tisztességes – mondta Bene, aki véleményét a gimnázium igazgatójával is meg szerette volna osztani, de Dobi János azzal utasította vissza: neki fontosabb az oktatás. 


– Nevelni is kellene és az igaz történelmet tanítani – hangoztatta Bene Gábor. A tüntetést egyébként ságváris pólót viselő diákok is hallgatták az ablakok mögül, láthatóan kinevették a demonstrálókat.

ERRE A CÍMRE:
 
<jozsef@kutasi.eu
> KÉREM AZ ÜZENETEKET,
​ LEVELEKET​,
 ÉS AZ ANYAGOKAT
​!