Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 4., szerda

20.067 - Működött a nem létező kétharmad a parlamentben 2015. március 03., kedd HVGMűködött a nem létező kétharmad a parlamentben 
2015. március 03., kedd HVG 

Megszavazták kedden a parlamentben a közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló, kétharmados többséget igénylő törvényt. 132 igen és 65 nem szavazat született, a Fidesz-frakció 131 főből áll. Döntöttek a paksi titkosításról is. 

A parlament kedden az "Egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról" szavazott, amelynek elfogadása kétharmados többséget igényelt. 
A közigazgatású törvények módosításáról szóló végszavazáson meglett a kétharmad: 132 igen és 65 nem szavazattal. Egy képviselő nem szavazott. 
Korábban, egy kétharmados többséget igénylő technikai kérdésben is átvitte a lécet a Fidesz-többség: ezt a képviselők 131 igen, 64 nem, 1 tartózkodás elfogadták. 

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Akciózott az LMP-frakció 
A parlament keddi ülésén elfogadták a kormány azon javaslatát, amely harminc évig "nem kezelné megismerhető közérdekű adatként", vagyis titkosítaná a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy részét. Az LMP-s képviselők a szavazás röpke perceiben feliratokat tartottak fel, ami miatt Latorcai János levezető elnök megrótta őket, és közölte: a házbizottságot tájékoztatni fogja a jogszabályellenes akcióról. 
Kedden döntenek a képviselők az alkoholok jövedéki biztosítéka mértékének újbóli módosításáról, valamint elfogadták földgázellátást érintő változtatásokat is. 
Ez volt az első alkalom, hogy megmérettetett a kétharmados többség nélküli Fidesz. Mint arról a VS.hu hétfőn beszámolt, Rogán Antal frakcióvezető erre fel is készítette a képviselőit, arra kérte őket, hogy mind a 131-en jelenjenek meg a mai ülésnapon. 


Kapcsolódó: 
   Baloldali kifizetőhely volt Paks, most jobboldali lesz! Na és?! 
   Új elnök: "Az Alkotmánybíróság feladata, hogy ne akadályozza a kormányzati munkát" 
   Portik: Pápa Marianne diktál Habony Árpádnak 
   Paks 2 szavazás: Rég éreztük magunkat ennyire kellemetlenül 
   Balog: ma is szükség van a demokrácia népszerűsítésére 
   Nyomoznak az Orbán-rokon cégének milliárdos üzletei miatt 
   Rendőrségi nyomozás indult Orbán Viktor vejének sikeres közbeszerzései miatt 
   Portik Tamás: Pintér ott van a legnagyobb bizniszek mögött 
   Nem veszik őrizetbe a Buda-Cash-botrány főszereplőit: "őszintén bevallották", hogy eltűnt 100 milliárd 
   Már bűnügyi adónyomozók vizsgálódnak az Országos Roma Önkormányzatnál 
   Döntött a parlament: a családi pótlékot is érinti 
   Csak egy Fidesz-MSZP összefogás mentheti meg az országot? 

 
A Fidesz ugyanazokkal a módszerekkel harcol a saját népe ellen, mint ahogy azt Erdélyben vagy Szlovákiában az ottani magyarsággal az ellenségei teszik!