Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 13., péntek

20.117 - ​Istvan Horvath: ​ Közel-Keleti helyzet > Érted te ezt? > Nem érted, mi folyik a Közel-Keleten? > Elmagyarázom:.....


Feladó:
​​
Istvan Horvath

Dátum: 2015. március 13. 1:20
Tárgy: Közel-Keleti helyzet:)
Címzett: jozsef@kutasi.eu
​​

Közel-Keleti helyzet


Érted te ezt?

Nem érted, mi folyik a Közel-Keleten?

 

Elmagyarázom:

MI, amerikaiak és Európai szövetségeseink, támogatjuk az iraki kormányt az ún. Iszlám Állam elleni harcában. 
Az Iszlám Államot mi egyáltalán nem szeretjük, de Szaud  Arábiát, az Iszlám Állam fő támaszát, nagyon szeretjük.
Mi nem szeretjük Szíria elnökét, Asszadot sem, ezért támogatjuk az ellene harcolókat, kivéve persze az ún. Iszlám Államot, amely szintén harcol ellene, ezért lehet, hogy mégis kedveljük Asszadot. Ezt egyelőre nem mondjuk senkinek, mert akkor bárki azt hihetné, hogy az oroszokat is kedveljük, hiszen az oroszok szeretik Asszadot.

Mi ugyan nem  szeretjük Iránt, aki az ellenségünk, de  Irán támogatja az iraki elnököt az Iszlám Állam elleni harcában, tehát a barátunk.
Azaz: némely barátunk az ellenségeinket támogatja, némely ellenségünk meg tulajdonképpen a barátunk; miközben bizonyos ellenségeink harcban állnak más ellenségeinkkel, akiket mi szívesen látnánk vesztesként, ám nem szívesen látnánk győztesként azokat az ellenségeinket, melyek más ellenségeink ellen harcolnak.

Ha szétverik, még mielőttünk, azokat, akiket mi szeretnénk szétverni, akkor a helyükre olyanok kerülhetnek, akiket még kevésbé kedvelünk és ezért majd szét kell vernünk őket. 

Nagyon zavar bennünket, hogy az Iszlám Állam, szövetségesünktől, Törökországtól vásárolt olajfinomítókat és a törököknek adja el az olaját, ezért ezeket az olajfinomítókat kicsit lebombáztuk, ezzel is jelezve, hogy Törökország nem annyira jó barátunk. Nem örülnénk ugyanis, ha  valaki azt hinné, hogy Törökországon keresztül esetleg mi vásároljuk fel az Iszlám állam olaját és ezzel áttételesen pénzügyileg támogatjuk az Iszlám Államot. E nélkül is mindenki abban a tévedésben van, hogy Szaud Arábia befolyásolásával valójában mi találtuk ki és támogatjuk az Iszlám Államot, akit azért bombázunk, nehogy azt higgyék, hogy ez így van, ne hogy azt higgyék, hogy tulajdonképpen szeretjük őket, hiszen a tetteink jogosságát igazolják, akár csak az ikertornyok esete.

És ez az egész azzal kezdődött, hogy elfoglaltunk egy országot azzal a céllal, hogy kiszorítsuk onnan a terroristákat, akik valójában nem is ott voltak addig, amíg mi oda nem mentünk kiszorítani őket.


Most már világos..?!