Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 13., péntek

20.127 - ​Magyarok Világszövetsége: Petőfiért! - GENETIKAI VIZSGÁLATTAL IS IGAZOLVA! > ​2015. március 13. 18:49


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 
2015. március 13. 18:49
Tárgy: Petőfiért! - GENETIKAI VIZSGÁLATTAL IS IGAZOLVA!
Címzett: 

​Kutasi József Antal


Immár genetikailag is igazolva van, hogy 1989. július 17-én a szibériai Barguzinban, a Morvai Ferenc vezette expedíció valóban Petőfi Sándor hamvait tárta fel. Ezt ma, 2015. március 13-án maga Morvai Ferenc jelentette be kínai szakértők társaságában, a budapesti Erzsébet szállóban tartott sajtótájékoztató keretében. Az eseményen jelen volt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is, aki gratulált a MEGAMORV-Petőfi Bizottságnak és minden tagjának, és köszönetet mondott nekik a világ magyarságának nevében.
A jelentős érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatón Morvai Ferenc összefoglalta az elmúlt 25 év küzdelmeit, kemény szavakkal bírálta a magyarországi politikai osztályt és a tudományos világ képviselőit, akik gáncsoskodásukkal mindeddig akadályozták a Petőfi-ügy genetikai vizsgálatokkal is alátámasztott lezárását. A kínai Igazságügyi Azonosító Központ Tudományos és Technológiai Kutatóintézetének képviseletében megjelent szakértők kínaiul és magyarul ismertették az általuk lefolytatott DNS-vizsgálat eredményét. A MEGAMORV-Petőfi Bizottság 2014. szeptember 2-án juttatott el  hozzájuk egy lábszárcsontot, a Barguzinban feltárt csontváz részét, valamint 2 ma élő Petőfi-rokon közjegyző előtt vett vérmintáját. A jelentés szerint a csontminták mindkét vérmintával való összehasonlítása elérte a 99,2-99,9 %-os hasonlóságot. A mitokondriális DNS-vizsgálat eredményét alább teljes egészében közzétesszük.
A sajtótájékoztatón jelen volt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki az elhangzottak után elsőként felszólalva gratulált, és a világ magyarságának nevében köszönetet mondott Morvai Ferencnek és a MEGAMORV-Petőfi Bizottság minden tagjának Petőfi Sándor hamvainak szibériai feltárásáért, az elmúlt 25 év küzdelmeiért és a genetikai vizsgálatok elvégzéséért.
A sajtótájékoztatón kiosztott füzetben található közjegyzői ténytanúsítás szerint a vérmintákat 2008. március 25-én vették le Budapesten.
Ezek alapján sajtószolgálatunk két kérdést fogalmaz meg:
1.      Miután a csontminta 25 éve, a vérminták pedig 7 éve léteznek, miért kellett mostanig várni a DNS-vizsgálat lefolytatására?
2.      Van-e valamilyen konkrét indítéka annak, hogy a DNS-vizsgálatot éppen most végezték el?

                                       Morvai Ferenc a mai sajtótájékoztatón
                        A kínai szakértők felolvassák a DNS-vizsgálat jelentését
Patrubány Miklós a világ magyarsága nevében gratulál a MEGAMORV- Petőfi Bizottságnak
Kéri Edit szenvedélyesen szólt hozzá

A kutatás időszaka alatt Morvai Ferencet eszméletlenre verték, kocsiját felgyújtották, munkatársait is többször fenyegették, mégsem adja fel, hogy bebizonyítsa igazát. 26 év  után ma megdönthetetlen  bizonyítékot ígér
A kutatás időszaka alatt Morvai Ferencet eszméletlenre verték, kocsiját felgyújtották, munkatársait is többször fenyegették, mégsem adja fel, hogy bebizonyítsa igazát. 26 év után ma megdönthetetlen bizonyítékot ígér

Magyarok Világszövetsége öt évvel ezelőtt tűzte zászlajára a Petőfi-ügyet.

Három év vizsgálódásai után Petőfi Sándor-értekezletet szervezett, amelynek eredményeképpen a Magyarok Világszövetsége bizonyítottnak látta, hogy Barguzinban minden kétséget kizáróan Petőfi Sándor hamvai kerültek elő, és nyilvánosságra hozta 12 pontos bizonyítását.
Tavaly, Petőfi Sándor segesvári eltűnésének 165. évfordulóján az MVSZ megjelölte a magyar honvédeknek a Hősök terén található szimbolikus sírját, amely álláspontja szerint egyedül méltó arra, hogy Petőfi Sándor hamvait befogadja.
MVSZ Sajtószolgálat
8560/150313