Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 7., szombat

20.085 - A ROMÁNOK LOPNI, A MAGYAROK DOLGOZNI JÁRNAK ANGLIÁBA

Feladó: Illés György
Dátum: 2015. március 6. 21:56
Tárgy: A ROMÁNOK LOPNI, A MAGYAROK DOLGOZNI JÁRNAK ANGLIÁBA
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2015. 03. 6. 19:40


A ROMÁNOK LOPNI, A MAGYAROK DOLGOZNI JÁRNAK ANGLIÁBA

A brit rendőrség bűnügyi statisztikái világosan rámutatnak arra, hogy mely országokból érkezett hozzájuk a legtöbb bajkeverő. Kiderült: a magyarokkal gyakorlatilag semmi probléma sincsen.

Bő két hete a brit rendőrség nyilvánosságra hozta azokat a statisztikákat, melyek a szigetországban élő külföldi országok állampolgárai által elkövetett bűncselekmények számát tartalmazzák. Az adatok a 2013 októbere és 2014 márciusa közötti hat hónapban jogerősen elítéltek számát mutatják be, a legtöbb problémát a volt szocialista országokból érkezők okozzák. Különösen előkelő helyen szerepelnek a románok, a lengyelek és a litvánok. Szerencsére a magyarok ebben az összehasonlításban nagyon le vannak maradva, az első húszba se fértünk be. Ez önmagában jó hír, de valójában nincs sok okunk az örömre, ugyanis rámutat arra az eddig is ismert tényre, miszerint hazánkat a nyelveket beszélő dolgozni vágyók hagyják itt.  

A briteknél nem jelent problémát az, hogy minden további nélkül nyilvánosságra hozzák azt, hogy mely ország állampolgárai kerülnek a legnagyobb számban a rács mögé, ez nálunk természetesen elképzelhetetlen lenne.

dailymail.co.uk az adatokból három táblázatot készített. Az első bemutatja, hogy az ott élő külföldi állampolgárok közül kik kerültek a legnagyobb számban börtönbe. A második arra mutat rá, hogy a hat leggyakoribb bűncselekménytípus elkövetése miatt (lopás, kábítószer, rablás, erőszak, betörés, csalás) mely népcsoportok tagjait ítélték el a legnagyobb számban. Az utolsó ábra pedig százalékosan azt mutatja, hogy az ott élő etnikumok tagjai közül hányan kerültek hűvösre.

A románokkal van a legtöbb gond

Az említett féléves periódusban összesen 760 román került a rácsok mögé, ők követték el a legtöbb lopást, betörést és csalást, így összesítésben is az első helyen végeztek. Ez azonban csak azoknak a száma, akiket már jogerősen elítéltek. A brit hatóságok évente mintegy 11 ezer román állampolgárt tartóztattak le. Ez döbbenetesen sok, különösen annak fényében, hogy a szigetországban mindössze 126 ezeren élnek.

Abszolút összesítésben a lengyelek állnak a képzeletbeli dobogó második fokán 573 bűncselekménnyel. Azt azonban feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a lengyelek több mint 600 ezeren élnek a szigetországban. A számarányukhoz viszonyítva csupán a 18. helyen állnak összesítésben, alig megelőzve a briteket. A románok tehát hatszor akkora eséllyel lépnek a bűn útjára, mint a lengyelek.

A számarányukhoz viszonyítva a vietnamiak követik el a legtöbb bűncselekményt. Mintegy tízezer vietnami állampolgár él Nagy-Britanniában, közülük 136-an kerültek börtönbe az említett hat hónapban. Ez a teljes ott élő populációjuk 1,36%-át jelenti.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet

A szigetországban a legszerényebb becsélesek szerint is legalább 300 ezer honfitársunk dogozik. Látható, hogy bár közel háromszor annyian vannak, mint a románok és fele annyian, mint a lengyelek, a bűnügyi statisztikákban mégsem szereplenek. Ennek minden további nélkül örülhetünk, de ez egyben egy nagyon keserű dologra is rámutat. 300 ezer derék, törvénytisztelő, nyelveket beszélő és dolgozni akaró magyar kényszerült itt hagyni az országot. Azért mentek el, mert itthon nem tudtak tisztességesen megélni a jövedelmükből. Kérdés, hogyha a becsületes magyarok többsége külföldre megy majd dolgozni, akkor a végén ki marad itthon?

Nem kalandvágyból mennek el

A nyilvánosságra hozott statisztikákkal kapcsolatban megkerestük Farkas Gergelyt, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának az elnökét. A politikus szerint tisztán látszik, hogy a társadalmunk legjobbjai kényszerülnek sajnálatos módon külföldön munkát vállalni. Ezzel kapcsolatban egy érdekes adatra is felhívta a figyelmünket: a teljes lakosság körében 17% a diplomások aránya, míg a külföldön munkát vállaló honfitársaink 32%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ez az adat meglátása szerint szintén megerősíti azt, miszerint a képzett, nyelveket beszélő fiatalok tömegesen hagyják el az országot. Külön kiemelte, hogy az öt-hétszeres bérkülönbségek miatt olyan súlyosan veszélyeztetett szakmákban, mint az egészségügy vagy a szakmunkások is ijesztő arányú a nyugatra távozás. Emlékeztetett továbbá arra is, hogy tavaly decemberben pártja kezdeményezésére tartottak vitanapot a katasztrofális mértéket öltő elvándorlásról az Országgyűlésben.