Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 13., péntek

20.122 - PROMENAD.HU > Évzáró közgyűlését tartotta székházában a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesülete.> 2015-03-11 13:09:09

Regionális Hírek
Tudósító | 2015-03-11 13:09:09

Évzáró közgyűlését tartotta székházában a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesülete.

Évet értékeltek, számba vették az elmúlt év történéseit, megemlékeztek azokról a tagjaikról, akik elmaradtak, akiket átölelt az elmúlás szele. Pénzügyi és társadalmi téren is átbeszélték az egyesület elmúlt évét. Kirándulások, ünnepségek, koszorúzások ­– a sok szép élmény címszavai ezek. Továbbra is ápolják a II. világháború áldozatainak emlékét, édesapjaik harcokban vállalt szerepei előtt mélyen meghajolva.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dr. Kószó Péter Hódmezővásárhely alpolgármestere is. Aki köszöntőjében elmondta, nagyon fontosnak tartja az egyesület tevékenységét, hogy ápolják a vásárhelyi katonák emlékét. Megköszönte az egyesület aktív részvételét és segítségét, a városi rendezvényeken való jelenlétüket. Kis történelmi kitekintést intézett hallgatóságához, majd biztosította a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesületét további támogatásáról. A Johannita Segítő Szolgálat nevében kis csomagokkal kedveskedett a tagoknak.

Dr. Kószó Péter Hódmezővásárhely alpolgármestere 

 Lajtos Jánosné 

Felmerült a közgyűlés során, hogy valamilyen formában szeretnének a hadiárvák kárpótlásának ügyében előrelépést kieszközölni, és ennek kapcsán már egy ígérettel gazdagabbak is lettek: Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a kérdéssel foglalkozni fog az országgyűlés.

 Lajtos Jánosné

Az idei évben pedig folytatni szeretnék a közösségépítést, szerveznek kirándulásokat, és nem feledkeznek meg a társadalmi szerepvállalás fontos kérdéséről sem - tudtuk meg Lajtos Jánosnétól, az egyesület vezetőjétől.