Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 7., csütörtök

21.208 - Magyarországon először Esztergomban a Nemzetközi Női Motoros Találkozó > 2016. július 10. és 16.

2016. JÚNIUS 25. 07:00, SZOMBAT | HELYI
FORRÁS: LENGER/

Magyarországon először Esztergomban a Nemzetközi Női Motoros Találkozó

Először kapta meg Magyarország a Nemzetközi Női Motoros Találkozó rendezési jogát, mely július 10. és 16. között Esztergomba várja a résztvevőket.
A Női Nemzetközi Motoros Egyesület Magyarországon 2012-ben alakult meg, melynek anyaegyesülete az összesen több mint ezer tagból álló, 22 országot tömörítő WIMA (Women International Motorcycle Association). Melicher Emese, a magyarországi divízió elnöke kifejtette, hogy a nemzetközi szervezet éves rendezvénye a Rally, amit minden évben más ország szervez meg. Magyarország első ízben kapta meg a szervezés jogát a Nemzetközi Női Motoros Találkozónak, melynek az esztergomi Gran Kemping ad otthont július 10. és 16. között.
„Július 12-én szeretnénk a résztvevőknek egy egész napos ökörsütéssel bor és pálinka kóstolóval kedveskedni, melyet ügyességi játékokkal színesítünk. A program része a Prison Band élő koncertje, illetve egy egész napos városnézés és hajókázás Budapesten. 
A Rally-t, az úgynevezett tájékozódási versenyt július 13-án tartjuk, mely Esztergomból indul és a szentendrei rendőrkapitányságra érkezik. A verseny résztvevőinek négy ellenőrzési pontot kell egy térkép alapján megtalálniuk, majd különböző kvízkérdésekre kell válaszolni, vagy ügyességi feladatokat megoldani. A szentendrei rendőrkapitányságon pedig „Az elhunyt motorosok Emlékmű" megkoszorúzását tervezzük" – részletezte Melicher Emese.

Az egyhetes rendezvény szerves része a felvonulás, melyet július 14-én – csütörtökön – tartanak motorosok. Ezen előreláthatólag tizenöt országból, 250 regisztrált tag vesz részt rendőri felvezetéssel, tisztelegve a Mellrák Alapítvány munkája előtt.