Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 8., péntek

21.213 - Lázár János: Európa védelme ma a magyar kormány feladata 2016. július 7. 14:50

Európa védelme ma a magyar kormány feladata

2016. július 7. 14:50

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: arra kérik a választópolgárokat, mondják el véleményüket a kényszerbetelepítésről szóló népszavazáson, erősítsék meg a kormányt abban a küzdelemben, amit Magyarország és Európa védelméért folytat.
Magyarország számára az illegális bevándorlás megállítása kulcskérdés, ezért volt szükség az erre vonatkozó jogszabályok átalakítására – hangsúlyozta a tárcavezető az 57. Kormányinfón. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig – mondta a miniszter a mélységi határőrizetet bevezetésével kapcsolatban.
Az ország területére senki nem léphet be ellenőrzés nélkül, csak olyan tartózkodhat itt, akit Magyarország beenged. A kormány ennek jegyében alakította át az illegális határátlépéssel kapcsolatos jogszabályokat – jelentette ki Lázár János.
A miniszter hangsúlyozta: méltánytalan európai politikusok és nemzetközi szervezetek részéről Magyarországot vádolni, hiszen Magyarország nagyrészt saját forrásból védi Európa határait, és próbálja feltartóztatni azokat, akik kontroll és papírok nélkül akarnak idejönni.