Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 22., péntek

21.255 - ​Orbán Európa új vezetője, írja a Die Presse című osztrák lap,....


Feladó: Daniel Kerenyi 
Dátum: 2016. július 21. 21:52
Tárgy:
​ ​
EURÓPA ÚJ VEZETŐJE ...
Címzett: 

EURÓPA ÚJ VEZETŐJE ...
​​
Orbán Európa új vezetője, írja a Die Presse című osztrák lap, amely szerint "Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa, ráadásul a magyar kormányfő stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens".
Változnak az idők. Még nem is olyan régen egészen más jelzőkkel jellemezte Orbán Viktort a Die Presse és sok más nyugati média is. Sajnos azonban Európának nem Orbán Viktor a vezetője, de ha egyáltalán van vezetője, az nem is Európában keresendő. Európa manapság a létéért küzd, vezető nélkül. Ezért nagy a baj, ahogyan Orbán Viktor is mondta az Idők jelei vitairat konferenciáján.
"Európát elárulták és ha nem állunk ki érte, ezt az Európát el fogják tőlünk venni. Ezzel az összeesküvéssel, ezzel az árulással szemben nekünk a demokráciához kell fordulnunk, a néphez kell fordulnunk és el kell érnünk, hogy az európai embereket valamilyen módon szóhoz juttassuk, hogy ezek az emberek elmondhassák, hogy ami történik, azt nem akarják. Joguk van ahhoz, hogy demokratikus módon igent vagy nemet mondjanak mindarra, ami most történik Európában" - mondta Orbán miniszterelnök a konferencián.
Ez nem egy PC-nyelven elmondott hablaty, hanem világos, egyenes beszéd. Szokatlan az EU-ban és az Egyesült Államokban is. Nem is értik, hogyan lehetséges az, hogy egy ilyen kis ország miniszterelnöke ilyen bátran fogalmaz. Nem értik, mert nem ismerik a szovjet elnyomásban nevelkedett Orbán Viktort, aki a kommunista rendszer elleni legnagyobb fegyvert használta akkor is és használja ma is: a józan észt. A józan paraszti ész ereje óriási, birodalomdöntő volt és az ma is. Ezért találták ki ellene a PC-nyelvet, ami mára hatástalanná kezd válni. Sokan, sokat szoktak hivatkozni a művelt Nyugatra, pedig mára oda jutottunk, hogy a kelet-európai, szovjet érában nevelkedett emberek meghaladták ezt a szintet, hiszen az egypárti diktatúrában megtanulták helyén kezelni a politikai nyilatkozatokat, a médiában olvasható, hallható, látható információkat és józan paraszti ésszel ítélték meg a látottakat, hallottakat, egybevetve a valósággal. Míg a nyugati szabad világban élők mindent elhittek, amit a különböző politikai álláspontok tartalmaztak, amit a médiából kaptak, így mára elfelejtettek gondolkodni, majdhogynem elhülyültek, észre sem véve, hogy mennyire megvezették, megvezetik őket. Azok a nyugati politikusok, akik manapság az európai vezető elithez tartoznak, a jóléti társadalomban, elit egyetemekre járva, paradicsomi állapotok között tanulták a politizálást. Orbán meg is akadt a torkukon, se lenyelni, se kiköpni nem tudják.
Honnan is tudhatnák, hogy 1987-88 táján, amikor Orbán felesége Salgótarjánban volt ügyvédjelölt, Orbán megkérte Anikót, hogy szerezze meg a salgóbányai KISZ továbbképző központot egy nyári egyetem megrendezésére. Ezen pesti liberális egyetemi oktatók és Szájer, Kövér és Orbán is tartott volna előadást, persze a Nógrád megyei KISZ- és pártfunkcionáriusok mellett. A szervezés telefonon zajlott Anikó és Viktor között, amit az állambiztonság "természetesen" lehallgatott. Egyik alkalommal Anikó aggodalmaskodott, hogy botrány lesz, ha mindhárman (Kövér, Orbán, Szájer) előadást fognak tartani, és azt mondta Orbánnak, hogy ezek a helyi KISZ-es potentátok az ő előadásaik alatt tüntetően ki fognak vonulni a teremből. Mire Orbán azt válaszolta a telefonba, hogy akkor annyival kevesebben leszünk a teremben.
Ebben a történetben benne van a mai Orbán Viktor is. Valójában Orbán semmit sem változott, ma is kimondja azt, amit egyébként talán mindenki lát, de senki sem mer kimondani. Újságíró barátom mondta, hogy a lánya Belgiumban él a flamand férjével, és egyre büszkébb a magyarságára. Állítja, hogy nálunk sokkal értelmesebbek az emberek. Ott teljesen el vannak hülyítve. Férje meghökkent azon, hogy itt Mátyás királyról hallanak mesét a gyerekek. Ott teljesen ismeretlen a történelem. A híres nyugati jogállamiságról pedig elmondta, hogy két évvel ezelőtt egy háztulajdonosnak elvette az állam a többlakásos lakóépületét és bevándorlókat költöztetett bele. Magyarországon ilyen nem történhet meg, legalábbis amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt.
A szerző nyugalmazott 
ügyvé​d​