Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 15., péntek

21.238 - Böjte Csaba: Végtelen szomorúsággal olvasom a legújabb franciaországi eseményeket!

A tűzijátékra érkezők közé hajtott a tunéziai–francia terrorista, 84 halottat és 100 sebesültet maga mögött hagyva. Az áldozatok között nagy számban vannak
MNO.HU|FORRÁS: MNO, MTI
Böjte Csaba írása: 

Végtelen szomorúsággal olvasom a legújabb franciaországi eseményeket!! Egy 31 éves francia állampolgár tudatosan gyilkol egy hatalmas kamionnal!! Mi lehet ebben az elmében mikor kibérel egy autót, majd a több tonnás kamionnal áttörve a kordont két kilométeren keresztül tudatosan keresve az áldozatait hajt a nemzeti ünnepre összegyűlt gyermekeikkel sétáló családok között? Terroristák átmosták az agyát, hogy ilyen kamikazé akcióra vállalkozzon? Bár csak így lenne, mert akkor valóban a terrorista csoportok felszámolásával megszűnnének az ilyen és ehhez hasonló barbár cselekedetek!! Sajnos én attól félek, hogy ennél bonyolultabb ez a kérdés! Világunkban érezhetően nő a feszültség!! Valós-e az emberekben lévő sérelem nem tudom, de sokan úgy érzik, hogy egy rósz, bűnös világban élünk, s melyet ezért úgy ahogy van elítélnek, keményen elutasítanak! Sajnos vannak akik nemcsak megfogalmazzák ezeket a gyilkos gondolatokat, hanem akár magányosan is a téboly útjára lépve tudatosan pusztulást, anarchiát okozva kiszámíthatatlan cselekedetekre ragadtatják magukat!!

Több gyermekvédelmi központunk is van, és ott ahol a virágok elszáradnak, s az almacsutkák elkezdenek repülni, majd az ablakok betörnek, ott ha nem teszünk semmit, akkor a gyerekek elkezdenek ön és közveszélyes dolgokat csinálni! Ilyenkor én mindig leülök a házvezetővel, a nevelőkkel beszélgetni, mert gyakran ott kell keresni a megoldást! Egy társadalomban ha ilyen "reménytelen" dolgok történnek, ott szerintem nem csak a külföldi terrorszervezeteket vagy a magányos öngyilkos merénylőket kell nagyító alá venni, hanem magát a társadalmat és annak elöljáróinak a gondolkodását is!

Jó lenne tudatosítani, hogy minden ember fontos, s ezen a földön mindenkinek biztosítani kell az emberhez méltó életet, azt a járható utat, melyen ő elindulva kibontakozhat, a közösség számára hasznosan önmagát megvalósíthatja!! Olyan igazságos, tiszta világot kellene építenünk, melyet egyre többen a magukénak éreznek, mert lám a társadalom peremére kerülő magányos ámokfutóktól milyen nehéz megvédeni a világunkat! Már nem kell katonaság vagy szupermodern fegyverek, titkos összeesküvések, hogy életünk rémálommá változzon, Amerikában békés utasszállító repülőgépekkel, most itt Franciaországban egy teherautóval milyen rengeteg fájdalmat lehetett okozni!? Ferenc pápa világosan megmondta, hogy a mai gazdaság öl, a társadalom szövetét kell nagy nagy alázattal, s ha az idő engedi türelemmel megújítani, s akkor bízhatunk benne, hogy béke lesz ezen a földön!

Jézus Krisztus nagycsütörtökön az életére törő szolgára kardot rántó tanítványára rászól, s arra kéri, hogy tegye el a kardot, mert nem a fegyver, hanem a párbeszéd teheti jobbá a világunkat! Jézus tanítványa, a Szombathelyen született és Francia földön szenté váló Szent Márton mint a romai császár testőrségének lovas tisztje a frankokkal vívott csatában leteszi a kardját és fegyver nélkül megy ki az ellenség elé! Történelmi tény, hogy nemcsak elmaradt akkor az öldöklő csata, hanem eljött az a nap mikor a frank seregek emelik magasba a nyugatrómai birodalmat!!

Imádkozzunk az áldozatokért, és azért, hogy a fegyverek szavát váltsa fel az őszinte, gyógyulást hozó párbeszéd! Csaba t.