Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 11., hétfő

21.223 - ​Tájékoztató a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető új kedvezményekről > VOSZ BPMRSZ


Feladó:
​​
info@vosz-kmrsz.hu 
Dátum: 2016. július 11. 1:36
Tárgy: VOSZ BPMRSZ Hírlevél 2016 /28.szám
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Fejrész

 

Tisztelt olvasó Kutasi József!

Sok szeretettel köszöntjük: Lili, Nóra, Dalma, Izabella, Jenő, Örs, Stella, Henrik, Roland, Ronald, Valter, Elek, Endre nevű olvasóinkat.     

 Boldog Névnapot kíván a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete! 

---
IMG_0057

Idén is megrendezzük az Üzletember Találkozó és Sportnapot

Tájékoztatjuk Önt, hogy 2016. szeptember 03-án (megnyitó 10 órakor), ismét megrendezésre kerül a „19. Üzletember Találkozó a szabadidős programok jegyében, az egészséges vállalkozókért" címet viselő szabadtéri szakmai-, sport rendezvényünk és főző versenyünk a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének szervezésében a VOSZ, a BKIK Tagozatai, a ZVSZ és sok más vállalkozó támogatásával. A rendezvény célja, …

Tovább olvasás.

---

Vállalkozói Sarok 16 percben - Zugló TV.

Interjú Marjay Gyulával a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete elnökével Témák:  -  Ki is az a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és hitelesítő Hatósága? Ő vizsgálhatja a kereskedelmi tevékenység keretében a pénzmosási törvény előírásaira vonatkozó szabályok betartását. Mik is a fő szabályok? Ezt nem sokan tudják? Lehet büntetés is, ha valaki ezt nem tartja be? -  Mi is az a 40 …

Tovább olvasás.

---

Létszámbővítés bértámogatás/bérköltség támogatás igénylésével

Tájékoztatás a  VEKOP 8.1.1-15 Út a munkaerőpiacra elnevezésű projektéről

A program elsődleges célja a hátrányos helyzetű emberek elhelyezkedésének támogatása különböző bértámogatási, bérköltség támogatási konstrukciók keretében.  A konstrukciókról a csatolt mellékletből tájékozódhatnak.

 A támogatások az alábbi célcsoportok foglalkoztatása által igényelhetők: 25-64 év közötti nyilvántartott álláskeresők, különösen:
-      a 25-30 év közötti pályakezdők,
-      az alacsony iskolai végzettségű emberek,
-      a gyermekgondozást és hozzátartozó ápolását követő újrakezdés nehézségeivel küzdő nyilvántartott álláskeresők,
-      a tartósan (legalább hat hónapja folyamatosan) nyilvántartott álláskeresők,
-      az 50 év feletti álláskeresők,
-      a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethető álláskeresők.

 Minden munkaadó igényelhet támogatást, aki

• megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok szabályainak,

• nincs köztartozása - szükséges benyújtani a NAV által kiállított, a köztartozás mentességet igazoló, 30 napnál nem régebbi közokiratot, vagy cégszerű aláírással ellátott adófolyószámla kivonatot. Érdemes kérni a KOMA adatbázisba történő felvételt >>>>   - így nem szükséges havonta beküldeni a köztartozás mentességről szóló igazolást.

 A program lehetőséget nyújt a hazai családi vállalkozások, kkv-k számára, hogy támogatással növeljék statisztikai állományi létszámukat.

 Emellett a munkavállalóknak lehetősége nyílik

• ingyenes képzésekben történő részvételre,

• valamint vállalkozóvá váláshoz is igényelhető támogatás - 6 hónap időtartamra, maximum a mindenkori minimálbér összege (ez 2016-ban bruttó 111.000 Ft/hó).

A támogatások igényléséhez szükséges munkaerőigény benyújtása a székhely vagy a foglalkoztatás helye szerint illetékes Foglalkoztatási Osztályon, valamint kérelem benyújtása szükséges azon a Foglalkoztatási Osztályon, ahol a munkaadót nyilvántartásba veszik. 

Munkáltatói Tájékoztató és elérhetőségek>>>

---

Elmaradt a végső roham a Pest megyei EU-pénzekért (korr.)

A szombati 4,3 milliárd forintról a kedd délután zárásig már csak 1,2 miliárd forintnyi plusz támogatási igény érkezett a pest megyei kkv-k kapacitásbővítését segítő uniós pályázatra, így végülis nem volt olyan hatalmas az utolsó roham - derül ki a hivatalos pályázati oldalon elérhető adatbázisból. Mindez azt jelenti, hogy a 3,58 milliárd forintos keretet "csak" 55%-kal igényelték túl a cégek, így ezek nagy részét elfogadhatja megfelelő tartalom esetén a pályázat kiírója. Tovább olvasás...

---

Kis cégeknél is kell majd munkavédelmi felelős

A munkavédelmi törvény friss módosítása szerint 50 helyett már a 20 alkalmazottat foglalkoztatóknak is munkavédelmi felelőst kell választaniuk. A módosítástól az érdekképviseletek a munkahelyi balesetek látványos és gyors csökkenését remélik.

Jó lesz, ha a munkáltatók is tanulmányozzák majd a munkavédelmi törvény nemrégiben megszavazott és hamarosan hatályba lépő módosításait, mert alapvető változásokat hoz a cégek működésében – hívja fel a figyelmet a változások első, gyors áttekintése utánSzékely Tamás. A legnagyobb ipari szakszervezet, a vegyipari ágazat (VDSZ) elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke markáns újításnak tartja, hogy a korábbi 50 helyett már a 20 munkavállalót foglalkoztató cégeknek is törvényi kötelezettségük lesz szakszervezeti munkavédelmi felelőst kijelölni, választás útján. Az érdekvédők jelentős javulást remélnek a módosításoktól, mindenekelőtt a munkahelyi balesetek körében, amelyek folyamatos emelkedését mostanra már a hatóságok és a munkáltatók is elismerik. Tovább olvasás...

---

​​
Tájékoztató a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető új kedvezményekről

Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2016. évi LXVI. törvény kibővítette a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezmények körét. Az új kedvezményekről az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvény (a továbbiakban: Eat tv.) 462/H. §-a, illetve 462. §-a rendelkezik. Tovább olvasás...

---

Tájékoztatás az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Okmányfelügyeleti Főosztálya a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldte a 761/1666-2/2016. iktatószámú tájékoztatását az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról.

A kapott tájékoztató a következőket tartalmazza:

„Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (a továbbiakban: Evectv.) 4. § (2) bekezdése az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének, megszüntetésének bejelentését, továbbá az egyéni vállalkozói igazolvány igénylését a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: Hatóság) előtt is kezdeményezhető ügytípusként rögzíti. Ezen ügytípusokon kívül az egyéni vállalkozók nyilvántartásából történő hatósági bizonyítvány igénylésénél is lehetséges a személyes megjelenéssel történő ügyintézés. Tovább olvasás...

---

Ukrajnai üzleti lehetőség

"OVOSCSEVOD" agráripari Kft.
A vállalat Melitopol városban az autópálya és az európai úthálózat E58 szakaszán található 15,5 hektáros magántulajdonban lévő, vasbetonlemezekkel körbekerített biztonsági berendezéssel és jó minőségű útburkolattal ellátott területen, amelyen összesen 6000 négyzetméternyi, külön címekkel rendelkező épületek találhatóak, ezeken kívül: 934 négyzetméternyi melléképület, 67627 négyzetméternyi üvegház, 0,2 hektárnyi fóliaház, víztorony, 2 földalatti tartály, 2 vízkút stb.
Egységek:
1. Üvegházkomplexum – gyártócsarnok (1600 négyzetméter), zöldségtermelésre kiépített üvegházak (6 hektár), az üvegházak fenntartásához szükséges üzemek (6 hektár), vegyi egység, német gyártmányú víztisztító-berendezés, 2 földalatti 1000 köbméter átmérőjű beton víztartály, hő-elosztást vezérlő berendezés, 30 tonna késztermék tárolására alkalmas raktár, elektromos mérleg, hűtőház, WC-kel és zuhanyzókkal ellátott közüzemi szobák valamint 50 fő férőhelyes étkező.
Külön helyezkedik el: 9 fóliaház valamint egy 30х30 méteres piramis alakú üvegházkomplexum olyan egzotikus növények termesztésére, mint: banán, papaya, citrom, lime, füge, gránátalma, mandarin, narancs.
2. Gombatermelő-komplexum –1200 négyzetméteren terül el, 2 tonna késztermék tárolására alkalmas raktár, WC-kel és zuhanyzókkal ellátott közüzemi szobák.
Külön helyezkedik el: 200 négyzetméteres mezőgazdasági vegyszerraktár, konténertároló raktár. Ezen kívül a komplexum automatizált mikroklíma irányítórendszerrel van ellátva. Tovább olvasás...

---

Nemzetközi ipari berendezések,  fémmegmunkálási és öntészeti szakkiállítás

A MashProm®" és a „LitEx®"szakkiállítások neves eseménynek számítanak az ukrán iparban.Megalakulásuk kezdetétől, az ukrán és külföldi származású korszerű berendezések bemutatása révén, hatékony üzleti platformmá váltak a termékek terítése, az értékesítés volumenének növelése s a földrajzi piacbővítés tekintetében.

Figyelem! A 2016. szeptember 14-16.közötti időszakban megrendezésre kerülő Nemzetközi ipari berendezések, fémmegmunkálási és öntészetiszakkiállítástidén első alkalommal bonyolítják le a „KijevExpoPláza" Kiállítási Központban. Tovább olvasás

---

Szolár7 -  a Napkollektor Szövetség internetes folyóirata

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség kiadványa a Szolár7 internetes folyóirat megújult formátumban, melyből tájékozódhat az elmúlt hét legfontosabb szolárpiacot érintő eseményeiről, fejlesztéseiről és a szövetségünk tevékenységéről Ide kattintva egyszerűen letöltheti kiadványunkat! Vagy tekintse meg most On-line lapozható formában.

---

Ha kimaradt a szaknévsorból…

Egyedülálló gépfinanszírozási megoldást dobott a piacra az MKB bankcsoport a beszállítói körben aktív kkv-k számára

 A kis- és középvállalatok (kkv-k) előtt álló versenypályán számos finanszírozási akadály tornyosul, amelyet a magasabb szintre lépni vágyó cégek gyakorta nehezen ugranak meg. Az egyik tipikus jelenség az, amikor egy vállalkozást nem hitelképesnek nyilvánítanak úgy, hogy e mögött gyakran nem krónikus problémák húzódnak meg, hanem olyan gyermekbetegségek, amelyeket idővel minden bizonnyal magától kinőne: méretbeli gondok, túlzott függőség egy megrendelőtől stb. Az elutasítás azonban könnyen pont azt az elképzelést hiúsíthatja meg, amely éppenséggel a továbblépést hozhatná el az adott cég életében. Mostantól ennek nem feltétlenül kell így lennie.

A magyar export javát adó társaságok jellemzően annyira szigorú feltételeket szabnak beszállítóiknak, hogy az ezeket teljesítők komoly esélyekkel indulhatnának az első Hold-kolónia kialakítására kiírandó NASA-tenderen. Ezzel együtt előfordul, hogy balul sül el egy kölcsönkérelmük: hiába perspektivikus a jövőjük, ha az aktuális állapotot tükröző paraméterek alapján rájuk sütik a nem hitelképes bélyeget.

Az efféle helyzet további fonákságát az adja, hogy feltehetően épp az adott, külső finanszírozásra szoruló beruházás tudná őket könnyedén átlendíteni a szerencsések kategóriájába: azon vállalkozások közé, amelyeket már hiteleznek a bankok.

Hasonló kalamajkát okozhat ebben a céges környezetben, ha a beszállítói szerződés teljesítéséhez alapvető termelőgépet sikerül ugyan megfinanszíroztatni, azonban a masinához tartozó, az adott termék gyártásához szükséges, kisebb értékű, jellemzően 25-30 millió forintos eszközt, szerszámot nem. Miközben ugyanis a gép lízingelhető, a másodlagos piaci értékkel nem bíró szerszámokat, segédanyagokat így nem lehet finanszírozni, így ezeket a cégeknek meg kell vásárolniuk.

Ezeket az anomáliákat tette az asztalra a Nemzetgazdasági Minisztérium, amikor a termelő- és gyártógépek megvásárlásához kapcsolódó, standard finanszírozási konstrukciókról történő egyeztetés céljából kereste fel az MKB Bankot. Mivel a jelentkező ügyféligényt a bank lízing üzletága, az MKB-Euroleasing is jelezte, rekordgyorsasággal alakult ki a kézzelfogható megoldás: miközben a másodpiaci értékkel bíró, nagy értékű gépek finanszírozása lízing konstrukcióban megoldható, a géphez kapcsolódó, kisebb értékű eszközök megvásárlásához az MKB Bank speciális hitelterméket dobott piacra.

Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. együttműködésében kialakított MKB Gépfinanszírozási Program hitelkonstrukciói közép- és hosszú lejáratú, nem rulírozó, beruházási és/vagy forgóeszköz-finanszírozó hitellehetőségek. Ezekkel a beszállítói körben tevékenykedő kis- és középvállalkozások új és használt termelő, gyártó gépei megvásárlása, illetve az azokhoz kapcsolódó szerszámok, valamint forgóeszközök, segédanyagok, alapanyagok beszerzése finanszírozható. A beruházási és/vagy forgóeszköz típusú hitel igénylését is lehetővé tevő konstrukció a Garantiqa készfizető kezességvállalása mellett igénybe vehető, a lízinghez hasonló rövid átfutási idővel.

Ráadásul a beszállítói körben tevékenykedő vállalkozások új beruházásainak finanszírozására is alkalmas, háromtól háromszázmillió forintig igényelhető géphitelhez, illetve géplízinghez a jegybanki növekedési hitelprogram harmadik szakaszának első pillérében kedvezményes refinanszírozási forrás kapcsolódik. Az nhp-s megoldásnál fontos kitétel, hogy a hitel vagy a lízing kizárólag a vállalkozás üzleti tevékenységét szolgáló eszköz vásárlására fordítható.

Tekintettel arra, hogy a beszállítói körben szisztematikusan jelentkező problémára kínál gyógyírt, a piacon unikálisnak számító MKB Gépfinanszírozási Program megfelelő eszköz ennek a vállalkozói rétegnek az erősítéséhez.  A program részleteiről itt olvashat.

---

Kedvezményes kommunikációs csomag ajánlatok a VOSZ  Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezet Tagjai részére

Éves kommunikációs csomagok a tagok egyedi igénye alapján

A TriVial Communications & Consulting csapatának tagjai a marketing, pr és kommunikáció, valamint a média különböző területeiről érkeztek.
Talán ennek is köszönhető, hogy a feladatokat körültekintően és az ügyfél fejével gondolkodva közelítjük meg. Korábbi rendezvényeink, study tourjaink, pr és kommunikációs ügynökségi, valamint kiadói tevékenységünk alapján ismerjük a megoldásokat és rendelkezésünkre áll az a naprakész újságírói kapcsolatrendszer, amely biztosítja a folyamatos jelenlétet a médiában. A produkciós feladatokat (gyártás/tartalom) is ellátjuk ügyfeleinknél saját szakemberekkel, valamint állandó alvállalkozókkal Kedvezményes ajánlat

---

A pihenés új dimenziója - felnőttbarát hotel Ráckevén

A gyerekmentes pihenés a szülőknek is jár!

2015.  szeptember 1.- től Duna Relax Hotel néven várja vendégeit sokak kedvenc szállodája a Kék Duna Wellness Hotel

Több mint, egy évtizeden keresztül élvezhették törzsvendégeink és új látogatóink a wellnessezés frissítő, pihentető élményét az egyik első magyar wellness szállodában Ráckevén. 

 Szolgáltatásainkat tovább fejlesztve, csodásan megújult belső wellness részleggel, változatos csomagajánlatokkal, új néven, de a régi vendégszeretettel várjuk ifjú és örökifjú vendégeinket, akik kettesben, varázslatos nyugalomban szeretnék élvezni a wellness pihenés nyújtotta harmóniát.

A névváltás része annak a megújulásnak, melynek keretében a gyermekmentes pihenés ritka lehetőségével szeretnénk megajándékozni vendégeinket. 

---

Zöldtech hirlevél * 2016. 07. 06.

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek

---

KamaraOnline

A KamaraOnline gazdasági hírportál legfontosabb célja, hogy a hazai vállalkozások számára releváns információkkal szolgáljon. Ott vagyunk a fontos kamarai rendezvényeken, követjük az adózással és a pályázatokkal kapcsolatos híreket, szakértők bevonásával igyekszünk kiutat mutatni a jogi útvesztőkből és hangot adunk a véleményünknek is.
Kamarai hírek>>>          

---

Széchenyi Kártya regisztráció

 
Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetségének  területi Információs  és  Szolgáltató  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére.

Az irodában előzetes telefoni megbeszélés, információnyújtás után fogadjuk a Vállalkozások ügyvezetőjét/képviselőjét.                                                                          

Elérhetőségek:
   
   telefon:  414-0660; telefax:  414-0661
   e-mail:   v.agi@szkvoszbp.t-online.hu
   cím:      1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.                                       

 Iroda vezető: Varga Ágnes