Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 17., vasárnap

21.247 - ​Százezrek, akik nem léteznek a hatalom számára > 2016.07.16.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. július 17. 13:30
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.07.16.
Címzett: 

Molnár Gyula és a Szabad Európa Rádió

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) tagjai nem vesznek részt az október 2-ra kiírt népszavazáson, helyette az első Szabad Európa-napot kívánják megtartani - jelentette ki Molnár Gyula, a párt újonnan megválasztott elnöke szombaton Keszthelyen. Hozzátette: "a szüleink, nagyszüleink titokban hallgatták a Szabad Európa Rádiót", és akkoriban arról az Európáról álmodtak, amit az a rádió képviselt. Ma pedig "ezek a fiatalemberek mintha félredobnák szüleink, nagyszüleink álmát, és mintha ki akarnák vezetni ezt az országot Európából" - mondta kormánypárti politikusokra utalva. (http://mszp.hu)

Bővebben...


K+F-nélkül nem megy!

Egyre kisebb esély látszik arra, hogy a kormány elérje az európai uniós vállalását, és 2020-ra a GDP 1,8 százalékára emelje a kutatás-fejlesztési kiadásokat. Tavaly ugyanis a bruttó hazai termék 1,4 százalékát sem érte el a K+F-tevékenység a KSH előzetes adatai szerint, ami azt jelenti, hogy már három éve nem sikerült növelni a gazdaság méretéhez képest a felzárkózásához elengedhetetlenül szükséges kiadásokat. (http://www.vg.hu)

Bővebben...


Nem kérünk a háborúkból! Ki a NATO-ból!

A minden irányból érkező fenyegetésekkel, így a terrorizmussal szembeni védelmi és elrettentő erő fokozását, az euroatlanti térség és Európa egységét, az Oroszországgal folytatandó értelmes párbeszédet tartották egyebek mellett a legfontosabb szempontnak a NATO varsói csúcstalálkozójának résztvevői, akik szombaton elfogadott nyilatkozatukban a migránsválság kezelésében is fokozott segítséget akarnak nyújtani, hitet téve a demokrácia, az emberi szabadságjogok és a jogállamiság értékei mellett. (http://mti.hu)

Bővebben...


Helytálltak a Munkáspárt jelöltjei

Ismét Nemecz Pálnét választották meg polgármesternek Csőváron. Seres Valéria, a Munkáspárt jelöltje 2 voksot kapott. Erdei Norbert független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Somogy megyei Bodrogon. Fehérvári Zsolt István, a Munkáspárt jelöltje nem kapott szavazatot. (http://mti.hu)

Bővebben...


Jönnek a vaskeresztes katonák

A négy országba négy különböző parancsnokság alatt állomásoznak majd a NATO katonái: Lengyelországban amerikai, Lettországban kanadai, Észtországban brit és Litvániában német vezetés alatt. (http://444.hu)

Bővebben...


A nyugat megoldhatná a menekültügyet, de nem akarja

Ohne Krieg in Syrien, Irak und Afghanistan gäbe es das Wort "Asylkrise" nicht. Azaz: Ha nem lenne háború Szíriában, Irakban és Afganisztánban, nem létezne a „menekültválság" kifejezés. (http://derstandard.at)

Bővebben...


Szerbia: a fiatalok 66 százaléka nem dolgozik

Szerbiában a 15 és 29 év közötti korosztály kevesebb mint egyharmadának van munkahelye, pontosabban 31,8 százalékának; az első munkahelyre a fiatalok átlagban 23 hónapot várnak, derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) ma ismertetett, A fiatal nők és férfiak tranzíciója a Szerb Köztársaság munkaerőpiacán címmel készített jelentéséből. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Szerbia az amerikaiak szemétjét takarítja

Az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy egy jemeni és egy tadzsik férfit szállít a kubai területen lévő guantánamói börtöntelepről Szerbiába. John Kerry külügyminiszter nyilatkozatban köszönte meg a szerb gesztust: "Az Egyesült Államok nagyra becsüli Szerbia nagylelkűségét, miközben tovább folytatja erőfeszítéseit a Guantánamói-öbölben lévő fogolytábor bezárására" - fogalmaz közleményében Kerry, s hangsúlyozza, hogy "a humanitárius gesztus megfelel Szerbia vezető szerepének a világpolitikában".
(http://mti.hu)

Bővebben...


Gyömrői választás: támogassa ajánlásával a Munkáspártot!

Gyömrő településen megkezdődött az ajánlások gyűjtése az augusztus 28-án megtartandó időközi polgármester-választáshoz.  A jelölt állításhoz legalább 300 fő választópolgár javaslata szükséges. (http://www.gyomro.hu)

Bővebben...


​​
Százezrek, akik nem léteznek a hatalom számára

A szegedi Cserepes soron majd háromszázan élnek. A lakások egyharmada önkormányzati, egyharmada magántulajon, a maradék házak majd mindegyikében jogcím nélküli lakók élnek. Az antiszegregációs tervben az szerepel, hogy 2014-ig nemcsak a lakók, de a lakások számát is csökkentik, 2029-ig az egész telepet felszámolják. De hiába számolják fel a Cserepes sori lakásokat, ha lakcím nélküliként városszerte élnek romák és nem romák.

Bővebben...


Sírás helyett mondják fel egyoldalúan a szankciókat!

Az orosz embargó miatt az év végéig kétszáz-, 2017 utolsó napjáig pedig már háromszázmilliárd forint veszteség is érheti a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart – mondta lapunknak Győrffy Balázs, az agrárkamara elnöke. (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


Havi 3 milliót a fodrásznak!

Havonta bruttó 9895 eurót (3,1 millió forint) keres a francia elnök személyes fodrásza - írta szerdán a Le Canard enchainé. A mindig jól értesült francia szatirikus hetilap szerint Olivier Benhamou az államfő személyes fodrászaként 2012. május 16-án, néhány nappal Francois Hollande elnökké választása után írt alá a teljes elnöki mandátum időtartamára, azaz öt évre szóló szerződést az Elysée-palotával. (http://mti.hu)

Bővebben...


Németország: bocsánatot kérünk, de pénzt nem adunk

A német kormány hivatalosan népirtásként ismeri el a német csapatok által a 20. század elején az egykori délnyugat-afrikai gyarmaton, a jelenlegi Namíbia területén elkövetett vérengzéseket és bocsánatot kér miattuk - mondta a német külügyminisztérium szóvivője. Sawsan Chebli a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a Német Császárság csapatai által a herero és nama törzs ellen elkövetett népirtás ügyében a namíbiai kormánnyal 2014-ben kezdett párbeszéd az idén lezárulhat, és eredménye a tervek szerint azt lesz, hogy a német fél bocsánatot kér, a namíbiai fél pedig elfogadja a bocsánatkérést. Ebből azonban nem következik, hogy Németország pénzügyi kárpótlással tartozik a népirtásért - mondta Sawsan Chebli. (http://mti.hu)

Bővebben...


Osztrák katonák Magyarországon: már csak ők hiányoztak

„Hamarosan döntés születhet arról, hogy az osztrák hadsereg milyen módon kapcsolódhat be a magyar és egyben a schengeni határ védelmébe. Mi minden szempontból nyitottak vagyunk arra, hogy befogadjuk az osztrák haderő felkészített egységeit" – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter. hozzátéve, hogy ez nemcsak Magyarország, de az egész Európai Unió érdeke is. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Miért nem becsüljük meg hőseinket?

Hétköznapi gyászszertartáson vesznek végső búcsút a bombahatástalanítás közben meghalt, hőssé nyilvánított négy tűzszerésztől. Információink szerint mindegyiküket saját városukban helyezik örök nyugalomra a napokban. (http://www.borsonline.hu)

Bővebben...


Az OBI meghátrált

Megegyezéssel zárult a bértárgyalás az OBI német menedzsmentje és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a sztrájkbizottság között. Hét év bérfejlesztés nélküli időszak után. Magyarországon az OBI áruházakban egy új bérezési modell kerül bevezetésre. A 2016. augusztus 1-től megvalósuló béremelés a munkavállalók 90 %-át érinti. A munkavállalók összefogásával és nyomásgyakorlásának eredményeképpen a német menedzsment tudomásul vette, hogy a jelenlegi alacsony bérek nem tarthatók, ezeken a béreken nem lehet szakképzett munkavállalókat foglalkoztatni Magyarországon. (http://kasz.hu)

Bővebben...


Nizzai merénylet: a tőkés Európa nem tesz semmit a terrorizmus gyökerei ellen

Csütörtökön késő este a francia nagyvárosban, Nizzában kamion rohant a nemzeti ünnepet ünneplő tömegbe. A terrorakciónak eddig 80 halálos áldozata van. (http://mti.hu)

Bővebben...


Katonai puccs Törökországban

Sikertelen katonai puccs történt Törökországban. Mintegy 50 katona Isztanbulban lezárta a Boszporuszon át vezető hidat, a Taksim teret. Tűzharcba keveredtek a rendőrséggel. Mintegy 14 rendőr elesett. 16 katonát lelőtek.  Ma reggel 8 óráig a török hatóságok letartóztattak 754 puccsista katonát, köztük 29 ezredest és 5 tábornokot. (http://www.hurriyet.com.tr)

Bővebben...


Hogy került egy kamion a nizzai Angol sétányra?

Hogy volt képes egy kamion bejutni a tengerparti sétányra és zavartalanul megölni több, mint 80 embert? Sok féle magyarázat van. Az Angol sétány ( Promenade des Anglais) nehezen védhető. A zavartalan EB-után senki sem számított terrorista akcióra. Eddig senki sem használt kamiont tömeges gázolásra. Kérdés azért mégis marad? Hogy mehetett két teljes kilométert anélkül, hogy egy rendőr is rálőtt volna? Miért csak 25 perc múlva érkeztek meg a mentők? (https://www.washingtonpost.com)

Bővebben...


Nizza: a nyugat a hibás politikájáért fizet

Franciaország ostromállapotban van. Irak törvénytelen lerohanása erőszakhullámot indított el, és sem az USA, sem szövetségesei nem akarják a felelősséget vállalni. Most ennek a politikának az árát fizetik meg. (http://theduran.com)

Bővebben...


Kis Amerika Európában

Kis Amerikának hívják a németországi Ramsteinben lévő amerikai légitámaszpontot. 7500 katona teljesít itt szolgálatot, a polgári állománnyal együtt 57 ezer amerikai él itt. Ez az USA legnagyobb külföldön lévő légi támaszpontja. Innen folyik az európai, közel-keleti, afrikai katonai akciók szállítási feladatainak végzése, és innen indítják az amerikai dronokat is. (http://original.antiwar.com)

Bővebben...