Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 22., péntek

21.258 - Hivatalos: Terrortámadás történt Münchenben > 2016. július 22. 20:40

Hivatalos: Terrortámadás történt Münchenben

Legalább három elkövetője és több halottja van a péntek délután kezdődött müncheni lövöldözésnek – jelentette a Bild című lap az online kiadásában Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszterre hivatkozva. A rendőrség azt gyanítja, hogy az Olympia bevásárlóközpontban  történt lövöldözés terrortámadás volt.

A bajor  miniszter elmondta, hogy a tetteseket még nem sikerült kézre keríteni. A müncheni rendőrség a Twitter-oldalán felszólította a bajor tartományi főváros lakóit, hogy távozzanak az utcákról, és ne hagyják el otthonukat.
"Nem tudjuk, hogy hol vannak az elkövetők" – áll a rendőrség Twitter-üzenetében.

KépkivágásAz AFP francia hírügynökség értesülése szerint hat halálos áldozata van a lövöldözésnek. Ezt a rendőrség nem erősítette meg, arra hivatkozva, hogy még tart az intézkedés. A rendőrség eddigi adatai szerint a lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén kezdődött, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpont közvetlen közelében röviddel 18 óra előtt. Szemtanúk három fegyverest láttak. A lövöldözés a bevásárlóközpontban folytatódott.

2,w=583,c=0.bild

Készenlétbe helyezték a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet.

A bajor tartományi rendőrség és a szövetségi rendőrség valamennyi egységét mozgósította a terrorgyanúsként besorolt lövöldözés megállítására. A tömegközlekedést az egész városban leállították, és este a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság szerint kiürítették és bezárták a főpályaudvart. Több hírportál azt jelentette, hogy este lövöldözés kezdődött a belvárosban is, nagyjából hét kilométerre a bevásárlóközponttól. A rendőrség erről azt közölte, hogy egyelőre híresztelésről van szó, és nem világos a helyzet. Sajtóbeszámolók szerint  környéken sok a rendőr, az üzletek bezártak. A Bild szerint este készenlétbe helyezték a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet.

German police evacuate two train stations in Munich, saying they received a tip that a militant attack in the Bavarian capital was planned for New Year's Eve. Rough Cut (No reporter narration).

Ámokfutó miatti "rendkívüli helyzetre" figyelmeztette okostelefonos alkalmazáson a münchenieket a város vezetése péntek este – jelentette a Bayerische Rundfunk bajor műsorszolgáltató.

Az üzenetben ismételten arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Emellett arról tájékoztatták őket, hogy az elkövető még szökésben van, a vasúti és buszközlekedés leállt, és kapcsolják be a rádiót vagy a televíziót.
A müncheni járás lakóit ugyanilyen módon arra figyelmeztették, hogy ne menjenek be a városba.
Ezzel párhuzamosan az orvosokat és az ápolókat berendelték munkahelyükre a müncheni kórházakba, "tömeges sebesülésekkel járó támadások miatt" – közölte az egyik egyetemi klinika szóvivője.

Végzett magával a müncheni lövöldözés egyik elkövetője – jelentette péntek este a Bild című német lap az online kiadásában. A lap információi szerint az elkövető lőfegyverével főbe lőtte magát a bajor tartományi főváros északi részén fekvő olimpiai parki bevásárlóközpontban (OEZ).
Az RTL országos kereskedelmi televíziónak egy szemtanú arról számolt be, hogy az egyik lövöldöző a külföldieket szidalmazta, és a neonáci szubkultúrában szokásos viselet elemei között számon tartott bakancsot viselt.
A rendőrség szerint hárman lövöldöztek Münchenben. Még nem sikerült kézre keríteni őket. A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság szerint a korábbi jelentésekkel szemben csak egy helyszín van, az OEZ. Máshol nem volt lövöldözés. A BR szerint hatan haltak meg.

PS/MTI Fotó: Bild

2016. július 22. 20:40

MÜNCHEN, 20:40

CNN tájékoztatása szerint immár a müncheni rendőrség is megerősítette, hogy összehangolt terrortámadás történt a városban.

Bekövetkezett minden német lakos legrosszabb rémálma, miutánpéntek délutántól szimultán lövöldözések bontakoztak ki a városban, amely legalább 6 ember életét követelte. A müncheni rendőrség korábban tartózkodott attól, hogy hivatalos formában minősítse az incidenseket, azonban a mostanra összegyűjtött bizonyítékok alapján megerősítették, hogy: A hatóságok több ízben arra kérték a lakosokat, hogy kerüljék a nyilvános tereket, utcákat, továbbá tartózkodjanak attól, hogy felvételeket, tweet-eket és videókat osszanak meg a közösségi médiában. Indoklásuk szerint ez jelentős előnyhöz juttathatja a támadókat a menekülésük során.

Terror Münchenben - ÉLŐ

Terror Münchenben - ÉLŐ

AMERIKA, LONDON, PÁRIZS

Lövések dördültek el egy Müncheni bevásárlóközpontban. Több ember életét vesztette, 40 sebesültről tudunk. Cikkünk folyamatosan frissül.

Újabb felvétel a lövöldözőről

Újabb felvétel a lövöldözőről


Münchenben kitört a káosz, miután a városban több helyszínről is lövöldözéseket jelentettek. A helyi rendőrség egyelőre vonakodik attól, hogy terrortámadásnak nevezze az eseményeket.