Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 5., csütörtök

6.021 - nagyhenceg 2010. júl. 16. 10:06 > A Fidesz egy hónap alatt leküzdötte az államcsődöt

* www.nemzetihirhalo.hu *************
A Fidesz egy hónap alatt leküzdötte az államcsődöt
nagyhenceg 2010. júl. 16. 10:06

Magyarország túl van az akut pénzügyi válságon, az államcsőd veszélyén - közölte Martonyi János a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) idei éves országjelentésének ismertetésekor csütörtökön. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy az államcsőd veszélyét "kissé eltúloztuk".

Ez örvendetes.

Az államháztartás rosszabb helyzetben van, mint azt az előző kormány állította - jelentette ki június 3-án Varga Mihály, a Fidesz tényfeltáró bizottságának elnöke. Kósa Lajos egy konferencián azt mondta: kevés az esélyünk az államcsőd elkerülésére.

Kósa Lajos szerint a (június 3-i) helyzet annyira súlyos, hogy a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni. A Fidesz ügyvezető alelnöke a Napi Gazdaság debreceni kkv-fejlesztési konferenciáján úgy fogalmazott: "A kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg". A napi.hu tudósítása szerint Debrecen polgármestere a tanácskozáson azt mondta: úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, "szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük".

A június 3-i államcsőd-közeli helyzet és július 15-e között (amikor Martonyi szerint elhárult a veszély) 42 nap telt el. Nem két hét ugyan (ennyi idő alatt tették rendbe a közbiztonságot), de ne legyünk telhetetlenek. Június 29-én már lehetett sejteni, hogy kilábalunk, mert ekkor a hónap elején szintén államcsődöt vizionáló Szijjártó Péter azt nyilatkozta, hogy "a nemzet kétharmados győzelme után alig három hét telt el, és máris Európa élvonalába jutottunk".

A Fidesz valóban tele van pénzügyi zsenikkel. Az, hogy az új budapesti rendőrfőkapitány édesanyja a Fidesz gazdasági vezetője, csak arra jó, hogy hangulatot keltsünk az új kormány teljesen átgondolt kinevezési gyakorlata ellen. És uszítsunk a forradalom ellen.

A NENYI-vel dúsított NEP (Novaja Ekonomicseszkaja Politika) a jelek szerint beválik, tovább rohanunk a forradalom farvizén (képzavar tőlem - NH). Ha öt hét elegendő volt ahhoz, hogy elhárítsák az államcsőd veszélyét, további csodák várhatók.

Szerintem szeptemberre eurónk is lesz.