Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 24., csütörtök

3.486 - Navracsics: a Fidesz kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot

From: Nemzeti Hirhalo

Date: csütörtök, 2009. szeptember 24.
Subject:
A Fidesz új költségvetést alkot

To: Kutasi József

 

Navracsics: a Fidesz kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot

2009. szeptember 23. 21:30 MTI

 

A Fidesz, ha megnyeri a választást, a kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot - mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában szerda este. A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője közölte: az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a költségvetés általában már március-áprilisra elveszíti "szavatosságát".

 

Hangsúlyozta, hogy az új költségvetésben meg kell jelennie azoknak a stratégiai irányoknak, amelyekről évek óta beszél a Fidesz, az európai uniós források felhasználásának módjától kezdve a munkahelyteremtésen keresztül a gazdasági növekedés beindításáig, az adócsökkentésig.

 

"Egy olyan költségvetésnek kell akkor már majd megjelennie a választópolgárok előtt, amely azt mutatja, hogy az új kormány új irányban képzeli el Magyarország jövőjét" - fogalmazott. Arra a kérdésre, mennyi türelmi időre számít a Fidesz nyolc év ellenzékiség után a közvélemény részéről, Navracsics Tibor azt mondta: a kormányalakítást követően egy-két napra. Mint megjegyezte, "pár nap áll rendelkezésünkre, hogy megmutassuk, hogy mi máshogy képzeljük el a kormányzást, (...) más irányba képzeljük el Magyarország jövőjét, mint ahogyan az most alakul".

 

A Fideszben nagyjából mindenki tudja, hogy még ha nagyarányú is lesz a választási győzelem, az nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom - mondta, hozzáfűzve: "nekünk nem szabad okot adni a csalódásra". A frakcióvezető szerint nagyon fontos, hogy az emberek olyan politikusokat lássanak, akik nem az "uralmi pozíciókból beszélnek a polgárokkal, (...) hanem akik szolgálni akarják a polgárokat".

 

Arra, hogy kormányon meddig fognak az előzmények ismertetésével foglalkozni, a politikus közölte: nyilván lesz olyan terület, ahol nincs annyi probléma, ahol lehet építeni az előző kormány örökségére, hiszen "nem gondolom, hogy minden területen és száz százalékig rossz, ami történt az elmúlt nyolc évben. Vannak olyan terültek, ahol folytatható tradíciók vannak, és vannak olyan területek, ahol viszont botrányos ügyek vannak, ott ez (az előzmények ismertetése) nyilván tovább fog tartani".

 

Navracsics Tibor a Fidesz által szorgalmazott egymillió új munkahellyel kapcsolatban kifejtette: amikor arról beszélnek, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet kell újra-, vagy újat teremteni, akkor ez nem ígéret a részükről. "Nem azt mondjuk, hogy tíz év alatt teremtünk egymillió munkahelyet, hanem azt mondjuk, ahhoz, hogy Magyarország talpon maradjon a közép-európai gazdasági versenyben, ahhoz egymillióval több legális munkahelyre van szükségünk" - közölte.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------