Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 19., szombat

3.454 - Áttörés: fény a devizahitelesek alagútjának végén

From: Nemzeti Hirhalo
Date: szombat, 2009. szeptember 19.
Subject: Áttörés: fény a devizahitelesek alagútjának végén -
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
Áttörés: fény a devizahitelesek alagútjának végén
2009, szeptember 18 - 15:49 MSZ
 
A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (a Magyarok Szövetsége Jogsegélyszolgálatával együttműködve) a közelmúltban megjelentette a bankok és hitelintézetek feketelistáját. A Jogsegélyszolgálathoz bejelentkezett, az Aegon Hitel Zrt-vel szerződött adósok panaszai alapján az Aegon előkelő helyet vívott ki magának ezen a feketelistán. Az együttműködés eredményeként ma tárgyalásra került sor a feketelistát meghirdető VÉSZ elnöke, a Jogsegélyszolgálat vezetője, valamint az Aegon Hitel Zrt. vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese részvételével, amelyen a felek a mellékelt nyilatkozatot fogadták el és írták alá.
A nyilatkozat lényege, hogy a fizetésképtelenné vagy csökkent fizetőképességűvé vált adósok ellen nem indít végrehajtást az Aegon abban az esetben, ha azok együttműködési készséget mutatnak a hitel visszafizetésére, és az Aegonnal közösen alakítják ki a visszafizetés feltételeit. Az Aegon azt is vállalta, hogy a szerződéses feltételeire vonatkozó jogi szakértői anyagot megvizsgálja.
Felhívjuk ezért az Aegonnal szerződéses viszonyban lévő, hátralékkal rendelkező adósok figyelmét arra, hogy az Aegon Hitel Zrt. 1091 Budapest, Üllői út 1. sz. alatti székhelyére címezve, haladéktalanul, tértivevényes levélben kezdeményezzék a tárgyalásokat a hitelezővel: jelöljék meg, mit sérelmeznek a cég gyakorlatában, mekkora az utolsó törlesztőrészletük, mekkorát tudnak vállalni. Javasoljuk a hitelesek.org honlapról letölthető méltányossági kérelem minta alkalmazását (http://www.adossagtanacs.hu/images/hitelesek/meltanyossagi_kerelem.doc) Kérelmükben hivatkozzanak a mellékelt közös nyilatkozatra!
A nyilatkozat azért is nagyon fontos, mert e minta alapján a többi pénzintézetet is hasonló nyilatkozat aláírására kívánjuk felszólítani.
Ez persze még nem a végső megoldás, de egy fontos lépés a társadalmi katasztrófa elkerülésének irányában.
 
Madari Tibor
Magyarok Szövetsége Jogsegélyszolgála
PSZLF
---------------------------------------------