Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 25., péntek

3.503 - A Jobbik húsz kabinetben végzi felkészülését az országgyűlési választásokra, s fő célként tűzték ki a magyar nemzeti kincs védelmét!

Von: Frigyesy Ágnes
Gesendet: péntek, 2009. szeptember 25. 08:29
An: Kutasi József
Betreff: Jobbik sajtotaj.

 

A Jobbik megkezdte felkészülését az országgyűlési választásokra

- A Jobbik megkezdte szakmai felkészülését a 2010-ben esedékes országgyűlési választásokra. Hamarosan bemutatják szakértőiket, valamint nyilvánosságra hozza programját a Jobbik - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a 2009. szeptember 24-én Budapesten, a Nemzeti Kávézóban tartott sajtótájékoztatón. A radikális nemzeti párt elnöke hangsúlyozta: - Le akarnak számolni azzal a tévhittel, hogy a radikalizmus csak Parlamenten kívül lehet hatékony. Vona Gábor szerint, ha a Jobbik bejut a Parlamentbe, akkor is gyorsaság, az erő, és a tabu-döntögető témák szókimondása jellemzi majd a pártot.

A Jobbik programját 2010. január 16-án mutatják be. De amit már most is tudni lehet, hogy a jobboldali párt paradigma-váltást tart fontosnak a közélet minden területén. A párt elnöke kijelentette: - Nem a választásoknak írják a programot, hanem Magyarországnak.
Ősszel a Jobbik konferencia-sorozatot indít, október 4-én a közbiztonság, rendvédelem témakörben, - a csendőrség szerepéről is szót ejtenek -, november 8-án az ifjúság, december 16-án az egészségügy, míg 2010 januárban a mezőgazdaság kérdése kerül terítékre.

Vona Gábor kijelentette: - A Jobbik kormányzásra készül, mert véleménye szerint a magyarországi belpolitikai események nem lefutottak.
Morvai Krisztina független EP-képviselő, aki a Jobbik Delegáció tagja, kijelentette: - Mérföldkövet jelent a Jobbik sikeres szereplése az EP-választásokon, ugyanis eddig lehetett szélsőségesnek bemutatni a radikális oldalt, így a Jobbikot is. Rámutatott, Európára is jellemző, hogy aki szembe mer helyezkedni a globális tőkét képviselő erőkkel, azt veszélyesnek állítják be. Illetve elhitetik, hogy a globális tőkével szemben mindenki tehetetlen. A magyarországi EP-képviselő asszony szerint ennek az időszaknak vége! A szakmai eredmények és értékrendek döntik majd el, ki milyen eredményt tud felmutatni. Morvai Krisztina szerint a választópolgároknak joguk van tudni, milyen munkát végeznek az EP-képviselők, ezért a Jobbik EP-képviselőinek munkájáról folyamatosan tájékoztatják majd a szavazókat.
Morvai Krisztina, az EP mezőgazdasági bizottsága tagjaként levelet írt Gráf József Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszternek, melyben kéri fontos kérdéseire a szakmai válaszokat. Például méltatlannak tartja: Magyarország úgy csatlakozott az Európai Unióhoz, hogy piacaink 100%-t kellett felajánlanunk, “cserébe” pedig a régi tagállamok mezőgazdasági támogatásának 25%-t kaptuk. Ezt az igazságtalan és egyben jogszerűtlen “cserét” ideje lenne Morvai Krisztina szerint orvosolni.

Szerinte vagy haladéktalanul meg kellene szereznünk a 100%-nyi mezőgazdasági támogatást, vagy piacaink védelmére kellene lehetőséget követelnünk, hiszen anélkül a magyar mezőgazdaság teljesen tönkremegy.
Morvai Krisztina Gráf József miniszternek írt levelében kijelenti: - Nem úgy kell feltenni egy-egy kérdést, hogy mi hoz több profitot, hanem úgy, mi a jó döntés a magyar emberek és a közösség szempontjából.
Pősze Lajos, a Jobbik szakpolitikai igazgatója kijelentette: - nem csupán kormány-programra, hanem korszak-váltásra van szükség. A Jobbik öko-szociális nemzeti program elkészítésén fáradozik, amelyben a tájjal éppúgy harmonizálni kívánnak, mint a helyi hagyományokkal. A Jobbik húsz kabinetben végzi felkészülését az országgyűlési választásokra, s fő célként tűzték ki a magyar  nemzeti kincs védelmét.

Frigyesy Ágnes (A szerző felvételeivel)

------------------------------------------------------------------------