Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 20., vasárnap

3.455 - Máté Imre bácsa válaszai: Vaksi szentek a kakasülőn > Tehát Szent István kultusz uralta a találkozó hangulatát.

From: MSZ.ERMIHALYFALVA
Date: vasárnap, 2009. szeptember 20.  
Subject: -bösztörpusztai impressziók-
To: Kutasi József
Máté Imre bácsa válaszai: Vaksi szentek a kakasülőn

A bösztörpusztai MAGYAR-MADZSAR és a MAGYR-MAGYAR találkozások alapvető célja – az első beharangozások szerint – kézfogás volna egyrészt a rokon népekkel, másrészt a különféle párállású, származású, vallású, de a közös haza boldogulásáért küzdő magyarok között. Ez a BÖSZTÖRPUSZTAI GONDOLAT. A közbelekerülés útja, a közös ősiség ösvénye. Ledobni az idegen ideológiák béklyóit, és sikeres őseink etikájára támaszkodva kibontakozni közös, saját eszmeiség jegyében. Így indult el, de most más történt Bösztörpusztán.
 
A Magyarok Szövetsége által rendezett találkozón ennek éppen fordítottja történt. Nem az elkerülhetetlenroteszk látványosságokra gondolok, mint pőre gatyában szaladgáló szamurájkardos , adidas tornacipősősiséghibbanótokraa, vagy a bajor Bőrnadrágban, zergetollas kalap alatt magyarkodókra. Ilyenek voltak, vannak és lesznek minden nemzeti megmozdulás kísérőjelenségeként. A Magyarok Szövetsége Fő-ideológusai tragikomikus FUNDAMENTALISTA KERESZTÉNY irányba csavarták a bösztörpusztai gondolatot. Ezáltal megkérdőjeleződött a Magyarok Szövetsége politikai hitelessége is. Minden megnyilvánulást, ami a fundamentalista kereszténységen kívül esik igyekeznek peremre szorítani, de pogány szellemidéző módon, ami az Egyház tanítása szerint nagy vétek, idézek „szűzen fogant szent Istvánt”. A szónok szótára sok mindent elárul, a katolikus maffia az OPUS DEI szelét éreztem.
 
Nekik pedig az a véleményük, hogy a fundamentalizmusoknak szövetkezniük kell. Meg van tehát, hogy kik vezetik be a Nyirkai Jóslat HÉT TEVÉJÉT!
 
A „ szent „ korona volt a fő téma, mint mindig, amikor a nemzetnek valamire nagyon oda kellene figyelni. A nagy látványosság meg az volt, hogy tyúkol nagyságú, vagy inkább óriás galambdúcra emlékeztető „ szent-korona” szerkentyűbe a szenteket, mármint a tíz apostolt megfelelően preparált fáklyás alakok alakították, akik jelmezeikből rosszul láttak ki, ezért a lajtorján mászván egymás nadrágját megpörkölték, mire följutottak a helyükre....
 
Tehát Szent István kultusz uralta a találkozó hangulatát.
 
Az igazat megvallva , ez a szent istvános hangulat harmonizál korunk politikai etikájával! Ő is nagyvonalúan „privatizálta” -idegeneknek- a nemzeti vagyont Az ország kiárusítói védőszentként tisztelhetnék!
 
Más kérdés, hogy ez a hangulat nem kedvez a nemzeti őrök egyesületének. A magyar identitásnak nem tartozéka az egyik, vagy másik felekezethez tartozás és a politikai alapállás sem az.
 
A problémák megközelíthetők minden irányból de csak ép elmével.
 
A fundamentalizmus, az általánosító extrém sovinizmus és internacionalizmus azonban egyaránt zavart Agy és gonosz szív szimbolizálására
 
Így nem termelődik szövetség Magyar és Magyar között és a beharangozott POLGÁRI ENGEDETLENSÉG is csak vaksi (ál)szentek törpeforradalma lesz tyúkketrecben.
 
A „polgári engedetlenséggel” egyébként jobb csínján bánni, mert zavargássá fajulhat, az pedig indok lehet a parlamenti választások elodázására! Vagy ez is a Bösztörpusztai elvi fordulat célja?
 
Kinek kiknek érdeke ez?
 
Máté Imre
----------------------------------------------