Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 30., szerda

3.527 - Frigyesy Ágnes: Szemben a globalogazdi és a magyar nemzet érdeke

From: Nemzeti Hirhalo
Date:  hétfő, 2009. szeptember 29.

Subject: http://mail.google.com/mail/?hl=de&shva=1#label/Nemzeti+H%C3%ADrh%C3%A1l%C3%B3/12405d081c4350eb

To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

 

Szemben a globalogazdi és a magyar nemzet érdeke

Bogár László: Az elmúlt évezred legsúlyosabb válságát éljük

 

2009.09.29, 11:34 Nemzeti Hírháló

Frigyesy Ágnes

 

A hazugság állandó félelmet gerjeszt, a félelem pedig az ország pusztulásához vezet. Ha ez így megy tovább, tíz éven belül szétroncsolódhat a társadalom szerkezete - mondta Bogár László közgazdász 2009. szeptember 28-án Budapesten egy zártkörű rendezvényen. A neves professzor hangsúlyozta: - A "pusztító világerő" évszázadok óta rombolja Hazánkat, s nehéz felvenni vele a gyilkos harcot, mert álruhában jelentkezik.

 

Egy nép kifosztásához két fontos tényezőt kell megszüntetni, az ész és erény kettősségét. Azok a közösségek, ahol felszámolják az észt és az erényt, elpusztulnak. Ha egy népnek nincs megfelelő tudása, kifosztható, majd elpusztítható lesz.

 

Bogár László szerint államiságunk 1000 éve alatt, az első ötszáz évben a Szent Korona magyarsága képes volt arra, hogy elhárítsa a belső és külső támadásokat. Vezetői nem tartottak alávetésben senkit, mert mindenki a Szent Korona alattvalója volt.

 

A XV. század óta viszont lejtőn vagyunk: kifosztott bennünket tatár, török, Habsburg és orosz. A jelenlegi globális világhatalom nem fizikai térben épült, hanem szimbolikus térben. A globális hatalmi-, egyben a minket kifosztó rendszer nem látható, ezért sokkal veszélyesebb. Bogár szerint két részre oszthatók a magyarok: szuper kurucokra, akik nem hajlanak semmiféle kiegyezésre, kompromisszumra, ha elpusztulnak, akkor sem, a szuper labanc pedig akkor is teljesíti a birodalom minden akaratát, kívánságát, ha saját életét veszti el. Mindkét magatartásforma a semmibe vezet, és nemzethalállal végződik.

 

Bogár professzor szerint, Trianon óta a teljes behódolás jellemzi a nemzet vezető erőit. Az 1988-89-es "rendszerváltozás" csak birodalom-cserét jelentett, sőt a nemzet javainak kifosztása felgyorsult. A rendszerváltás már a 70-es években megkezdődött, méghozzá hatalmi alkukkal. A kapitalizmust Kádárék vezették be. Bogár professzor szerint a globaloma, mint valami rák liberalizál, deregulál, és privatizál, s az elmúlt 30 évben nem létezett nemzetstratégia.

 

Bogár László hangsúlyozta: - Az elmúlt évezred legsúlyosabb válságát éljük, hisz ez a szellemi, lelki, gazdasági válság és fizikai fogyás csak a háborús időkben pusztított ily mértékben, mint most, békeidőben. Magyar gazdaság pedig nem létezik, mert a nemzeti vagyon hasznának 92 %-át a multinacionális cégek kapják. Mintegy 8000 milliárd forintnyi összeget visznek ki hazánkból évente. Megdöbbentő adatokra is felhívta hallgatósága figyelmét: 2008-ban a bérek közötti különbség tízezerszeres nagyságra nőtt, vagyis a statisztikai adatok kimutatása szerint, volt aki 320 millió forintos fizetést vitt haza havonta, ezzel ellentétben a minimál nyugdíj 30 ezer forint volt. A bérek, reál-keresetek történelmi mélységbe süllyedtek. Eltűnt 200 milliárd dollárnyi állami vagyon, a teljes veszteség mintegy 500 milliárdnyi dollár. A neves közgazdász szerint ez nem mehet így tovább. Az új kormánynak mindenképp tárgyaló asztalhoz kell ülnie a globalo-gazdival, és újra kell tárgyalni a hatalomgazdasági alkut. Történelmünk legsúlyosabb helyzetét éljük, a következő kormánynak döntenie kell a globalo-gazdi és a magyar nép érdeke között. Amelyik erősebb lesz, az dönti el az ország sorsát - mondta Bogár László.

 

Újságírói kérdésre, mely szerint Bogár László, Drábik János és Varga István a Torgyán-féle kisgazda erőket támogatná, cáfolta és hangsúlyozta: ők a következő, feltehetően jobboldali kormány munkáját kívánják erősíteni szakmai tudásukkal.

 

Frigyesy Ágnes

-----------------------------------------------------------