Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. december 17., csütörtök

4.116 - B.Kiss-Tóth László: Az Új Magyar Gárda Mozgalom ellen nem indult felszámolási rendőrségi-ügyészségi-bírósági eljárás.

Von: B.Kiss-Tóth László

Gesendet: csütörtök, 2009. december 17. 01:36
An: Kutasi József

Betreff: Az Új Magyar Gárda Mozgalom közleménye

 

Megjegyzésem:

 

A Legfelsőbb Bíróság az első és másodfokú ítéletét a Magyar Gárda Egyesület feloszlatása és a Magyar Gárda Mozgalom feloszlatása tekintetében vizsgálta felül.

A budapesti Szabadság téri demonstráción 2009.július 11-én közfelkiáltással, új és régi gárdatagokkal megalakított Új Magyar Gárda Mozgalom teljesen új szervezetnek tekintendő.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom ellen nem indult felszámolási rendőrségi-ügyészségi-bírósági eljárás.

 

Az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjaiként különféle koszorúzási megemlékezéseken, találkozókon  résztvettek ellen indított rendőrségi eljárás annyiból törvénysértő, hogy a régi, betiltott gárda tagjaiként kezelték őket, nem az új szervezet tagjaiként, valamint az alkotmány által is biztosított  legalapvetőbb állampolgári egyesülési jogukat éppen a rendőrség sértette meg azzal, hogy a békés demonstráció ellenére, hamis indokokra hivatkozva /nemegyszer magánterületen vagy temetőben!/ az egyesülési joggal élőket szabad mozgásukban korlátozta, hajtóvadászatot indított ellenük -közpénzen.

 

Nem tartom valószínűnek, hogy az eljáró bíróságok kimondták volna koncepciós ítéleteikben azt is, hogy a gárda egyesület és a gárda mozgalom tagjai soha többé semmilyen szerveződésben nem vehetnek részt.

 

B.Kiss-Tóth László.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

/Forrás: Nemzeti Hírháló 2009.12.16./

 

AZ ÚJ MAGYAR GÁRDA MOZGALOM KÖZLEMÉNYE

a Magyar Gárda Egyesület ügyében hozott felülvizsgálati ítélettel kapcsolatban 2009. december 15.