Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. december 17., csütörtök

4.114 - Fidesz-nyafogások! 2009. december 14. 21:13 barikád.hu > Nagykoalíciós titkolózás!

"Ma Magyarországon az érdemi országos pártok elnökei közül én vagyok az egyetlen, akinek nem kell reggelente, amikor felébred, azon izgulnia, hogy éppen ki fogja fölhívni Washingtonból, New Yorkból, Brüsszelből, Tel-Avivból vagy Moszkvából."

"Orbánnak nem marad más, csak a szép szavak"
2009-12-16. 12:38
Kuruc.info

A Magyar Gárda társadalmi kérdést vetett fel, amit nem lehet jogi úton megoldani. Önmagában az, hogy a Magyar Gárda ügyét jogi útra terelték, abszurd - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

Vona a Legfelsőbb Bíróság tegnap hozott ítélete kapcsán, melyben megerősítette a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda feloszlatásáról hozott döntését, azt mondta: a bíróság nem volt képes ellenállni annak a nemzetközi nyomásnak, melyről a külföldi sajtó a Gárdáról írott cikkei tanúskodnak.

Fadd, Galgagyörk, Tatárszentgyörgy - sorolta azokat a településeket, melyeken a Magyar Gárda felvonult. Mint mondta: ezeken a településeken a cigányok és a magyarok nem a tábortűznél ültek békésen, hanem már nem tudtak együtt élni, azért hívták le a Gárdát. Hozzátette: a szervezet megjelenésének köszönhető, hogy van rendőrőrs Sajóbábonyban.

Arra a kérdésre, hogy Budaházy György rajta lesz-e a Jobbik listáján, Vona azt válaszolta: a listákat még nem állították össze.

A Fidesz elnökéről szólva úgy fogalmazott: Orbán Viktor tragikus szereplője a politikai életnek. Tudja, mit kellene csinálni, de nem teheti meg. Nem mozgásképes, és aki nem az, annak nem maradnak csak a szép szavak.
Leszögezte: a Jobbiknak nincs nemzetközi megfelelési kényszere.
(Híradó korrigálva)

Kapcsolódó cikk: - Elképesztő: kajmán Betlen-Bettelheim azzal vigasztal, hogy Szomáliában rosszabb élni, mint Magyarországon, örüljünk hát ennek
Korábban írtuk: A Jobbik elnöke szerint az ellenzék vezére tudja, mit kellene tennie, de nem mozgásképes, így nem marad neki más, csak a szép szavak.


Fidesz-nyafogások

Az MSZP a megszorítások, a trükkök és a múlt pártja
Az MSZP-nek köszönhetően az elmúlt hét évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, akiknek létét a szocialisták mindig csak a kampányok idején fedezték fel - írja Ágh Péter.

Hazug kormány hazug miniszterekkel
Az agrárminiszter azonnali távozását követeli Budai Gyula, mivel dokumentum bizonyítja, hogy Gráf József nek tudomása volt az állami földek eladásáról.

Hunvald buntársai lettek a VII. kerületi szocialisták

A hetedik kerületi szocialisták tovább éltetik a Gyurcsány-korszakot: nemcsak falaznak, hanem a börtönben ülő Hunvald és Gál bűntársaivá is váltak.

A szlovákok felmosták Bajnaival a padlót
Sajnos bebizonyosodott, amit a Fidesz korábban mondott: a szécsényi találkozón Bajnai Gordon nagyon nagy hibát követett el a megállapodás aláírásával - emelte ki Balla Mihály.

Orbán elonye több mint ötszörös Mesterházyval szemben
Mesterházy Attilát csak a megkérdezettek 7 százaléka választaná miniszterelnöknek, míg Orbán Viktort 36 százalék - tartalmazza a Nézőpont Intézet decemberi felmérése.

Fidelitasos hozzájárulás a klímapolitikai állásfoglaláshoz
A Néppárt (EPP) bonni kongresszusán elfogadták azt a klímapolitikai állásfoglalást, amelyet a Fidelitas az EPP ifjúsági szervezetével (YEPP) együttműködésben terjesztett elő.

Gazdasági vészhelyzet fenyeget
Újabb adatok láttak napvilágot, melyek a kormány rossz gazdaságpolitikájának bizonyítékaiként egy gazdasági vészhelyzetet vetítenek elő. Szijjártó Péter sajtótájékoztatója.

Továbbra is jelentos Fidesz-vezetés

A biztos szavazó pártválasztók közül 63 százalék a Fideszt támogatja, míg az MSZP szavazótábora 19 százalékon áll.

Hogy a magyarok megmaradjanak magyarnak

A Vajdaságban élő szórvány magyarság buzdítására érkezett Muzslyára Orbán Viktor.

Lesz egyesített magyar nemzet
A szétszakított magyar nemzet egyesítésének jelentőségéről beszélt Orbán Viktor szerdán este a vajdasági Zenta főterén tartott nagygyűlésen.

 

Nagykoalíciós titkolózás
2009-12-14 21:13 barikád.hu

Az MSZP és a Fidesz-KDNP együtt szavazta meg azt a törvényjavaslatot, amely szerint gyakorlatilag bármilyen iratot, bármiért titkosítani lehet, és ennek felülbírálatát senki sem kárheti. A szocialisták minden bizonnyal a számonkérésre készülve nyújtották be ezt a javaslatot, a Fidesz pedig talán már készül saját ciklusára, amelyet a nyilvánosság zaklató tekintetétől mentesen szeretne eltölteni.

Elfogadta az országgyűlés a minősített adatokról szóló törvényjavaslatot. A titoktörvényként emlegetett jogszabály révén gyakorlatilag minden irat titkos lesz, amire valaki ráüt egy erre vonatkozó pecsétet. Az eredeti tervezet több garanciát is tartalmazott arra, hogy ne lehessen bármit titkosítani igazán nyomós indok nélkül, de egy MSZP-s képviselő módosító javaslataival mindet kilúgozták belőle.

Elfogadta az országgyűlés a titoktörvényt. A képviselők közül 332-en szavaztak igennel és 17-en nemmel. Senki sem tartózkodott. Az MSZP és a teljes jelen lévő Fidesz-KDPN frakció rábólintott a törvényre. Az SZDSZ frakciója, illetve három független képviselő szavazott ellene.

A 2008-ban benyújtott tervezet legnagyobb erénye az lett volna a jelenleg hatályos titoktörvényhez képest, hogy bárkinek lehetőséget adott volna arra, hogy kérje az adatok minősítésének felülvizsgálatát. Ezt az Országgyűlés megváltoztatta, amikor nagy többséggel - az SZDSZ ellenszavazataival - elfogadta a szocialista Tóth Károly módosító indítványát, amely törölte a törvényből az erről szóló két bekezdést. Így továbbra is legfeljebb azt lehet majd kérelmezni a bíróságtól, hogy valaki betekinthessen egy titkos dokumentumba, de az attól még továbbra is titkos marad.

Hasonlóan nagy többséggel - 335 igen szavazattal 17 ellenében - fogadta el a parlament Tóth egy másik módosító indítványát, amely törölte a tervezetből azokat az előírásokat, amelyek kifejezetten megtiltották volna, hogy csak azért minősítsenek titkosnak egy adatot, hogy késleltessék vele a nyilvánosságra kerülését, vagy jogszabálysértés, illetve a hatékonyság hiányát leplezzék vele. Tóth javaslatára került ki a törvényből az is, hogy csak akkor lehet minősíteni egy adatot, ha a titkossághoz nagyobb közérdek fűződik, mint amekkora a nyilvánosságához fűződne.

Az új törvényt és a hozzá most elfogadott módosító indítványokat korábban hevesen bírálták jogvédők, akik szerint önkényessé és ellenőrizhetetlenné válhat az állami szervek titkosítási gyakorlata, és akár törvénysértéseket is nem nyilvános iratokba lehet majd rejteni.

origo.hu - barikad.hu