Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 6., csütörtök

5.766 - Orbán Viktor szerint a mostani Országgyűlés más lesz, mint a korábbiak voltak, "ez forradalmi Országgyűlés lesz".

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: csütörtök, 2010. május 6. 18:27
An: Kutasi József
Betreff: Orbán: lesz elszámoltatás és igazságszolgáltatás!

 

Orbán: Hogy világos legyen, lesz elszámoltatás és igazságszolgáltatás!
MTI - Heti Válasz 2010.05.06. - 16:45

Orbán Viktor szerint a mostani Országgyűlés más lesz, mint a korábbiak voltak, "ez forradalmi Országgyűlés lesz".

A Fidesz elnöke, a leendő miniszterelnök erről csütörtökön Székesfehérváron beszélt helyi médiumoknak, amikor a megye hét választókerületében egyéni képviselőként, illetve listáról az Országgyűlésbe jutott Fejér megyei képviselőkkel közösen, a Megyeházán átvette képviselői megbízólevelét. (Orbán Viktor a Fidesz-KDNP területi listájának első helyéről szerzett parlamenti mandátumot.)

Az átadási ünnepséget követően a leendő miniszterelnök újságírók előtt hangsúlyozta: a választópolgárok olyan felhatalmazást adtak a választásokon győztes politikai közösségnek, amellyel Magyarország életét jelentősen meg lehet változtatni.

"Az emberek nem balesetszerűen, hanem előre megfontolt szándékkal," az első körben meghozott döntésüket jól megerősítve adták a felhatalmazást, mert Magyarországon mindenki úgy érzi, hogy radikális, mélyreható változásokra van szükség. Ezért adtak a kezünkbe olyan eszközt, amely lényegében még az Alkotmány és a magyarországi közösségi élet szabályrendszerének újraalkotására is lehetőséget ad - fogalmazott Orbán Viktor.

A felálló kormány előtt álló feladatokról szólva kifejtette: először is megtörténik az elszámoltatás, "hogy világos legyen, Magyarországon soha többé felelősségvállalás nélkül egyetlen vezető sem végezheti a dolgát. Utána vissza fogjuk rántani Magyarországot annak a szakadéknak a széléről, amely felé közelít, s amely gazdasági vészhelyzet formáját ölti".

Mint mondta, gyors és azonnali intézkedésekre lesz szükség. A kormány megalakítása után felépítik "az új politikai és gazdasági rendszernek a pilléreit, falait, egész épületét".

"Egy új kormányzati rendszer épül fel, az egész politika reformja megvalósul: kevesebb képviselő lesz a parlamentben, feleannyi az önkormányzatokban", egyszerűbb, élhetőbb lesz a közélet, polgárbarát a közigazgatás - fogalmazott.

További feladata lesz az új kormánynak a nemzeti együttműködés pénzügyi rendszerének, közoktatási rendszerének, közegészségügyi rendszerének a felépítése - sorolta.

A leendő miniszterelnök egyebek között arról is szólt, hogy már az első törvénycsomagban igazságot szolgáltatnak mindenkinek, akinek lehet, köztük a 2006. október 23-i rendőri brutalitás "bírósági eljárás alá került" sértettjeinek, továbbá a 2006. augusztus 20-i vihar miatt tragikusan végződő tűzijáték sérültjeinek.

Kapcsolódó:
   Bajnai Gordon e-mailben búcsúzott a szocialistáktól (Tahitiről?)
   A legjobb egy távoli diktatúra - menekülés a választások elől