Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 8., szombat

5.788 - Budapest > Szent Korona Rádió > Gaudi tüntetésre hív a Fidesz-székház elé!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: péntek, 2010. május 7. 13:03
An: Kutasi József
Betreff:
Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete

 

Gaudi tüntetésre hív a Fidesz-székház elé
A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete politikamentes tiltakozó tüntetést szervez.
2010/05/07 - 09:50
Szent Korona Rádió

A jelenlegi közhatalom évek óta hurcolja meg az alapvető jogaikat gyakorló polgárokat, sérti az emberek méltóságát, igyekszik megfélemlíteni az embereket, hogy elvegye kedvüket a bírálat megfogalmazásától vagy az ország jelenlegi sanyarú helyzetét okozó vezetés elleni fellépéstől. Így kezdődött...

Így kezdődött még 2008 márciusában a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alapító nyilatkozata, amelyet minden sajtóorgánumnak megküldtek, de mégis csak kevesen közöltek le. Ki érti miért?

Az változott, hogy időközben - bár nem rendkívüli módon - megszűnt a népellenes hatalom szocialista formája, s az új, működni készülő hatalom kijelölt belügyminisztere első nyilatkozatában Gergényi, bukott és elhíresült, szarkasztikus főrendőrt, Gyurcsány jóbarátját, s az őt a saját barátjának, üzleti partnerének is tartó Pintér Sándor megvédte és szakszerűnek nevezte kollégája szemkilövéseit.

Az Egyesület alapító felhívása még 2008-ban így fogalmazott:

Méltósággal emlékező, ártatlan, tisztességes és jószándékú embereket kiáltott ki fasiszta, randalírozó csőcseléknek. Vagy olyan embereket, akik demokratikus jogukkal élve nemtetszésüket fejezték ki az ország tönkretétele miatt tüntetéseken, vagy csak egyszerűen ünnepeltek, étteremben vacsoráztak, vagy éppen gyerekeikkel sétáltak. Mindez a 2006 őszén tapasztalt tömeges rendőri brutalitással és a megtorló eljárásokkal ért el soha nem látott méreteket. Több százan szenvedtek testi-lelki sérüléseket, több százan lettek elszenvedői koncepciós eljárásoknak.

Egyesületünket, a "Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete" néven azzal a céllal alakítjuk meg, hogy ezeknek a sérült, meghurcolt embertársainknak a sorsát figyelemmel kísérjük, őket felkaroljuk és egymással is összehozzuk, történetüket az igazság jegyében hozzuk a nyilvánosságra.

Célunk, hogy felnyissuk a magyar emberek szemét. Hogy megértsék itthon és mindenhol a világban: ma azok a honfitársaik, akik nem fogadják el a rájuk kényszerített keserűséget, szenvedést, milyen meghurcolásban részesülnek. Egyúttal reményt és bátorítást is szeretnénk adni mindenkinek, hogy ne féljenek élni az őket megillető jogaikkal és ne hagyják megsérteni emberi méltóságukat.

Fontos, hogy a közvélemény ne csak egyoldalúan, a hatalom és a hozzá lojális sajtó torz tükrén át ismerhesse meg az eseteket, hanem maguktól a sértettektől.

Nyilvánosságra hozzuk a közhatalom által elkövetett jogsértéseket. És itt gondolunk a rendőri erőszakra, az ügyészség néha megdöbbentő hozzáállására a sértettekhez és a bíróságok néha példa nélküli elutasító vagy bűnösséget megállapító ítéleteire a civil sértettek ügyeiben vagy sokszor felháborítóan enyhe, illetve felmentő ítéletekre a közhatalom alkalmazottaival szemben. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy eddig még egyetlen sérült, vagy önkényesen fogva tartott áldozat sem kapott kártérítést a 2006 őszi tömeges rendőri jogsértések során elszenvedett sérelmek miatt. Követeljük az áldozatok megkövetését és jóvátételét a hazai és nemzetközi jogi előírásoknak megfelelően. Ennek eddigi elmaradása megalázó az áldozatok számára és mélyen sérti az állampolgárok jogérzékét, igazságérzetét.

Nagyra becsüljük, köszönjük és példa értékűnek tekintjük Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkásságát a demokrácia védelme érdekében.

Ők a jog segítségével küzdenek az emberi jogainkért, a meghurcoltakért, mi a nyilvánosság lehetőségét kihasználva szeretnénk a magyar emberekkel és a nemzetközi közvéleménnyel az igazságot megismertetni. Hálával és köszönettel tartozunk a Ne Féljetek Alapítványnak és támogatóinak, segítségükkel a 2006 őszi rendőrterror számos áldozata jutott a szenvedések következményeit enyhítő támogatáshoz.

Lehetőségeinkhez képest segítjük a meghurcoltakat, támogatjuk őket a közhatalom által okozott sérülések terheinek viselésében.

A reparáció és a felelősségre vonás nem történt meg teljes mértékben mai napig sem, s ahol meg is történt, nem úgy, ahogyan civilizált jogállamban szokásos. Kiderült, a Rendőrség képtelen és alkalmatlan nem csak az általa okozott fizikai és lelki károk megtérítésére, hanem még az emberséges és szakszerű eljárásra is, s cinikus nagyképűségében csak a teljes bírósági eljáráson, mint átjárhatatlan folyamon átjutott ügyekben, a jogerősen megállapított jogsértések esetében hajlik kártérítés fizetésére, de ekkor is több esetben csak bírósági végrehajtás, azonnali inkasszó útján. Mindez a bánásmód méltatlan egy magát demokratikusnak nevező Rendőrséghez, és az erre hivatkozó új hatalomhoz is..

A Fidesz, minden ígérete ellenére mára a bukott hatalom nyomdokaiba kíván lépni, nyilatkozataikból kitűnően. Ennek első jele a sokak által alkalmatlannak tartott Pintér Sándor miniszteri bársonyszékre jelölése.

Ezért a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete politikamentes tiltakozó tüntetést szervez 2010. május 7-én 16 órától a Fidesz székháza elé.

Felszólalnak, többek között Dr. Gaudi-Nagy Tamás, az NJSZ ügyvivő elnöke és Apáthy Gabriella, a KJE elnöke.
A tüntetés ideje: 2010. május 7-én, pénteken 16.00 órától 19 óráig
A rendezvény helyszíne: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 18

(Szent Korona Rádió)