Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 5., szerda

5.753 - AMERIKAI MAGYAR Népszava Szabadság 2010. május 05 szerda

Von: szokimondo
Gesendet: szerda, 2010. május 05. 16:10
An: Kutasi József
Betreff: Re: 3/17.- 5.748 - Toronto, Kanada, Szent Erzsebet Magyar Iskola diakjai > 2010. március 15.




2010. május 05.
szerda


Györgyi

header_logo.jpg

 

Nézz a tükörbe!

Bartus László
2010. április 26.

Ezen a héten jelentős teret szenteltünk a holokauszt áldozataira való megemlékezésnek. Csakazértis. Arról kell beszélni, ami fontos. És ma hazáját szerető magyar embernek nem lehet más fontosabb, mint az országot elárasztó antiszmitizmus és nácizmus, az embertelenség és a gyűlölködés ellen felemelni a szavát.

Akik ma azt mondják, hogy elég ebből, hogy mikor hagyják már abba a holokauszt emlegetését, azoknak azt mondjuk, hogy elég a náci szövegekből, az uszításból, a zsidózásból elég, mikor fejezik már be végre. Ma tisztességes magyar ember nem tehet mást, mint felmutat 600 ezer magyar embert, köztük gyerekeket és öregeket, olyanokat, mint a Te gyereked, unokád vagy az apád, akiket állatok módjára vagonokba tereltek, majd gázkamrákban iparszerű keretek között elpusztítottak. Ma rendes és tisztességes, igaz magyar ember nem tehet mást, mint rámutat arra, hogy akik most ugyanazt mondják a zsidókra és a cigányokra, mint amiket a Horthy-korszakban mondtak rájuk, azoknak ugyanaz a gyilkos és embertelen gyűlölet van a szívükben, mint ami annak a 600 ezernek a meggyilkolásához vezetett. Ha valaki egy kicsit is szereti a hazáját, az most arra figyelmeztet, hogy ami most zajlik, annak ez a vége.

Ne szépítsük: majdnem húsz százalék magyar szavazott egy igazi, velejéig romlott náci pártra. Senki nem mondhatja, hogy nem tudhatta, mert ezeknek minden szövege, megnyilvánulása egyértelműen bizonyítja, hogy ugyanolyan nácik, fasiszták és nyilasok, mint az elődeik voltak. Ezért akik a Jobbikra szavaztak, azok is nácik. Ne tessék hablatyolni a politikai elitből való kiábrándulásról, mert abból nem következik, hogy náci pártra kell szavazni. Aki náci pártra szavaz, az náci, Ez ilyen egyszerű.

És nehogy azt gondolja bárki, hogy attól, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, mostantól majd tisztelettel beszélünk róla, meg a szavazóikról, és kerüljük kimondani, hogy ez egy rohadék fasiszta, náci párt. Nem fogjuk. Aki a Jobbikkal szimpatizál, aki rájuk szavazott, az nézegesse a Holokausztról készült fotókat, a hullahegyeket, a legyilkolt gyerekeket. És nyugodtan képzelje oda magát a hullahegyek mellé a gyilkosok közé, mert közülük való. Szeretném emlékeztetni a felháborodott kedves magyar testvéreinket, hogy azok, akik azt a gyilkolást elindították, akik antiszemita szövegeket mondtak, akik a zsidókat beterelték a gettókba, akik elszállították őket a gázkamrákba, azok is csak ugyanúgy jó magyar embereknek nevezték magukat, mint a mostaniak. Azok éppen úgy kommunistáztak és zsidóztak, mint most Te a Second Avenue-n, olyan fröcsögéssel, hogy utána meg kell törülközni. Azok ugyanazt mondták, amit Te, hogy a zsidók az okai mindennek, és csak le akarják járatni a nagyszerű magyar népet azzal, hogy antiszemitának mondják. De nézd meg a fotókat, mi lett belőle.

És nézd meg azokat, akik visszajöttek, és akiknek a lakását, a vagyonát már megint kinézted magadnak, hogy ottmaradt a fél családjuk. És tudod, mi az érdekes? Hogy ezek után még mindig magyarnak mondják magukat. Képesek voltak oda visszamenni, ahol ezt megcsinálták velük. És most mit látnak, hogy kezditek elölről. Te azt mondod, hogy nem? Ülj be egy taxiba Budapesten, menj be egy boltba, ülj le egy kávézóba, két percen belül a zsidózást hallod. Ugyanazt a mocsadék szöveget, amit Te is nyomatsz, miközben azt mondod, hogy nincs antiszemitizmus.

De emlékezzetek, mi lett ennek a következménye. Nemcsak az, hogy meghalt 600 ezer zsidó, mert azokért, ugyebár, nem kár. De emiatt elveszítettétek az ország egyharmadát, negyven évig görnyedtetek a kommunista diktatúra alatt, Isten büntetéseként, hogy megtanuljátok becsülni és tisztelni az embertársaitokat. És elfelejtettétek. Mert Magyarországon ma nem húsz százalék náci érzelmű ember van, hanem legalább hatvan. Húsz nyíltan rájuk szavazott vagy nem ment el, másik húsz ott lapul a Fideszben, a harmadik húsz elítéli a nácizmust, de ha megkérdezed a zsidókról, ugyanazt mondja, amit az Adolf Hitler. Hitler ma Magyarországra költözne, sehol nem érezné magát olyan jól, mint ott.

Jó ezt hallani? Nem, ugye? Pedig igaz. Akkor be kéne fejezni. Ebben igaza volt Vonának: Magyarország kétharmada Jobbikos, csak még nem tudja. Azt írtuk Orbánról a múlt héten, hogy tiszta lappal indul. Igen, de ez csak a kormányzásra igaz, nehogy bárki azt mondja, hogy eleve rosszindulatúan állunk hozzá. De nincs tiszta lap mindazzal kapcsolatban, amit eddig tett. Mert ezt a mocskos náci hordát ő szabadította Magyarországra, igenis a náciknak és a Jobbiknak köszönheti az elsöprő győzelmét, mert azok fertőzték meg a magyar népet, és ő a szélsőjobboldali indulatok szárnyán repült a kétharmados hatalomba.

Az a nemzeti egység amiről ő beszél, a demokrácia vége. Ha komcsi az, aki nem rájuk szavaz, aki másképp gondolkodik, az náci szöveg. És ezek kommunistáznak? Tudod, hol voltak ezek 1982-ben? Ott bokáztak a Pártbizottságnak. Ez nem a polgári középosztály hangja. Ezek azelőtt nyilasok voltak, a fordulat után kommunisták lettek, most megint nyilasok, de ha változik a helyzet, egy perc alatt lesznek megint kommunisták. Ez egy típus. Most ezek a hangadók, ehhez igazodnak. Vigyázz Magyarország, mert ha rájuk hallgatsz, a vesztedbe rohansz!